Syddalmatien med cykel och båt

På denna resa genom södra Dalmatien får du uppleva den vackra övärlden med landsbygd, små historiska städer och skärgård. Öarna Brač, Korčula,  Šolta och den vackra lavendelön Hvar bjuder på fina cykelturer med härlig utsikt över landskapet och Adriatiska havet. Hvar med sin mäktiga fästning,  atmosfären i konstnärsstaden Stari Grad och UNESCO: s världsarvstäder Trogir och Split är några av höjdpunkterna på resan.
En av dagarna finns möjlighet att följa med på en spännande och vacker forsränning längs floden Cetina med dess djupa kanjon. 
Du bor  ombord på en klassisk motorseglare i bekväm hytt med dusch och wc. Det finns tre båtar som går vid olika datum. 
 Du kan när som helst stanna ombord på båten istället för att cykla, och njuta av havet och landskapet från soldäck.

För dig som vill cykla Mountain Bike Denna tur erbjuds vissa datum även för mountainbike på samma båt, och då cyklar man i två grupper med var sin guide. Hör av dig så skickar vi turbeskrivning och datum.
 
Boendet på båt

Du bor ombord på båten San Snova som vårdas med stor omsorg och är i mycket fint skick.  Alla  hytter har fönster/ ljusinläpp och egen dusch / WC. samt luftkonditionering. De flesta hytter är dubbelhytter med dubbelsäng eller separata sängar,  och det finns också några få trebäddshytter. Solmadrasserna på soldäck inbjuder till avkoppling och vila, och ombord på Romantica hoppar man med lätthet i det vackra vattnet och badar från badplattformen.

 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD: 8 dagar /7 nätter.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag fredagar under perioden 28 april till 13 oktober 2023. 
Start i Trogir med ombordstigning  kl 14.00 - 14.30. Båten lämnar hamnen kl 15.00 och går till Split för övernattning. 

CYKLINGEN: Dagsetapper ca 20-45 km. De flesta dagar är sträckorna ganska korta men öarna är kuperade med långa backar och stigningar med 200- 650 meter så cyklingen kräver god kondition. Den som hyr en el-cykel (finns begränsat antal) kan utan problem cykla uppför backarna och samtidigt njuta av landskapet.  Tempot under cykelturerna bestäms av de personer som cyklar på vanlig cykel. Vi hoppas att  el-cykel-cyklisterna har förståelse för detta och kan njuta av den behagliga takten. Man cyklar på små vägar med ringa eller ingen trafik. 

Cyklingen är med guide men man kan eventuellt cykla på egen hand efter överenskommelse med guiden.

DAG-FÖR-DAG: Längst ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer, kryssningar och övernattningsplatser.  
På grund av förändrade vind- och väderförhållanden såväl som organisatoriska krav kan turen komma att genomföras i omvänd ordning 

Minst 14 personer måste vara bokade för att resan ska genomföras. Vid bokningstillfället informerar vi om bokningsläget. Information om resa ställs in lämnas senast 40 dagar innan resedatum.

För dig som vill cykla Mountain Bike - hör av dig så skickar vi turbeskrivning och datum för resa med MTB-cykel och båt som genomförs parallellt vid åtta datum under 2022


i resan ingår

 • Boende på båt  i hytt med egen dusch/WC och air condition.
 • 4 dagar med helpension och 3 med halvpension. Startar med middag första kvällen och avslutas med frukost på hemresedagen. Dryck ingår ej
 • Sängkläder och handdukar.
 • Engelsktalande  turguide
 • Sex cykeldagar med guide.
 • Översiktskartor för dagsturerna får man ombord.

Kostnader som tillkommer på plats

Avgift för dricksvatten på flaska, turistskatt och lokala utgifter betalas på plats, 50 Euro/vuxen, 25 Euro tom 16 år.

Dryck ombord

Cetina forsränning (alternativ aktivitet som bokas och betalas ombord)

Dricks till besättning och guide 

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Man flyger lämpligtvis till Split som är närmaste flygplats, endast 6 km från Trogir. Från flygplatsen kan man sedan ta buss eller taxi 10-15 minuters resa.


Pris 2022

Alla angivna priser är per person
SAN SNOVA

En modern motorseglare helt i trä, byggd av familjen Serka speciellt för dessa turer. Både besättning på båten, den mysiga salongen och soldäck med madrasser skapar  en varm och gästvänlig atmosfär.

Båtens 14 rymliga hytter (9– 14 m²) har luftkonditionering, dusch och WC. Dubbelsängar 200 x 160 cm och enkelsängar 200 x 90 cm. 


San Snova  2022
     


 • Tvåbäddshytt på  nedre däck 
 •  
 • 22/4,   14/10,   21/1013 500 kr
 • 13/5,   3/6,    17/6,   1/7          14 500 kr
 •  19/8,   2/9  15 600 kr
 • Tillägg  för hytt på övre däck  1 600 kr
 • Tillägg för enkelhytt på nedre däck         5 500  kr
 • Tillägg för enkelhytt på övre däck 7 700 kr
 • Tredje person i tre-bäddshytt betalar 50% av priset för dubbelhytt på nedre däck . Inget tillägg för övre däck
 •  
 • På samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 50 Euro/vuxen, 25 Euro tom 16 år.
 • Dricks till besättning och guide tillkommer.

 
 
CYKELHYRA

Cykelhyra  och cykelförsäkring   

 • Hyra 21-växlad hybridcykel, inkl cykelväska     900 kr
 • Hyra el-cykel, med handbromsar, inkl cykelväska                                  1 900 kr
 • Cykelförsäkring 21-växlad cykel         100  kr
 • Cykelförsäkring el-cykel 200 kr
 • NOTERA På denna resa bestäms tempot under cykelturerna av de personer
  som cyklar på vanlig cykel. Vi hoppas att  el-cykel-cyklisterna har förståelse för detta och kan njuta av den behagliga takten.
dag för dag

Dag 1 Lördag: Trogir -Split
Individuell ankomst till Trogir där båten ligger vid kaj.  Incheckning  kl 14.00-14.30. Klockan 15.00 börjar första kryssningen som går från Trogir till Split. Split sjuder av liv och har också en intressant historia. Gå på en guidning genom Splits gamla stadsdelar och till det berömda romerska palatset uppfört av den romerske kejsaren Diocletianus. Övernattning i Split.

Dag 2: Ön Hvar.  Ca 20 km cykling.
På morgonen går båten till den vackra hamnen i Stari Grad på ön Hvar.  Eftermiddagens cykling leder förbi söta små hamnar i Jelsa och Vrboska. Vi cyklar först genom vinodlingar och  fortsätter längs en pittoresk kustväg genom Vrboska till Jelsa och sedan tillbaka till Stari Grad som de senaste åren har blivit ett Mecca för konstnärer och konstintresserade.

Dag 3: Öarna Hvar och Korcula.  Ca 22 km cykling
Vi börjar med en cykeltur genom små byar till öns huvudstad Hvar, och gör där ett besök på ett magnifikt renässanstorg och njuter av utsikten från det spanska fortet beläget högt ovanför staden. Efter dagens cykling går man ombord på båten och åker vidare till ön Korcula där båten lägger till för natten i Vela Luka.

Dag 4: Ön Korcula och Makarska  Riviera.  Ca 37 km cykling
Idag utforskar vi ön Korcula. På denna, kanske resans vackraste ö, breder skogar och cypressträdgårdar ut sig och ger ön sin karaktär.  Vi cyklar via byn Blato, som liksom Rom är byggd på sju kullar, och vidare till hamnen i Prigradica där båten väntar på oss . Vi  äter lunch och båten tar oss till Makarska. Om vädret tillåter stannar vi för ett bad i en fin vik längs vägen.   Kvällen och natten tillbringar vi i berömda Makarska Riviera.

Dag 5: Makarska - Omis. Ca 44 km cykling.
Under frukosten  gör vi en kort överfart till Omis. Idag kan du välja mellan  att göra en cykeltur runt Cetina Canyon eller åka med på forsränning nerför floden Cetina (ingår inte i priset). I forsränningen följer man floden nedströms och får ett unikt perspektiv på kanjonen och dess flora och fauna. Deltagarna i forsränningen åker buss till och från aktiviteten. På eftermiddagen har vi tid att utforska Omis eller ta ett dopp på den närliggande stranden. Natten tillbringas i Omis.

Dag 6: Öarna Brač and Šolta. Ca 32 km cykling.
Idag åker vi först till ön Brač, som är känd för sin skinande kalksten som bland annat använts för Vita huset i Washington och riksdagshuset i Berlin. Från den pittoreska hamnstaden Pučišća tar vi oss på cykel till grannstaden Postira. Båten tar oss därefter till ön Šolta. Här kan man delta i en 4,5 km vandring med ett besök hos den lokala biodlaren Goran på vägen. Goran har arbetat med bin hela sitt liv  och de är hans verkliga passion. Han lär oss om binas betydelse och låter oss prova de goda produkterna. Vi tillbringar natten i hamnen i Rogač på Šolta.

Dag 7: Solta - Trogir. Ca 20 km cykling.
Resans sista cykeltur går på Solta bland olivlundar och fikonträd och doften av lavendel och rosmarin är ofta påtaglig. Efter rundturen på ön går vi ombord på båten och  njuter av  båtturen förbi Ciovos klippor på väg tillbaka till Trogir.  Nu finns det tid för en tur i den gamla staden Trogir. Den sista kvällen ombord följer en fin tradition med middag och en sista samvaro med besättning och guider

Dag 8: Trogir avresa.
Individuell avresa efter frukost.

Notera att arrangören förbehåller sig rätten att göra ändringar i beskriven resplan, beroende på vind- och väderförhållanden eller organisatoriska krav
Avbokningsregler och avgifter

Avbokning tidigare än 60 dagar före avresa -                20% av resans totalkostnad.
Avbokning 59-31 dagar före avresa -                                 40% av resans totalkostnad.
Avbokning 30-21 dagar före avresa-                                  70% av resans totalkostnad.
Avbokning 20-11 dagar före avresa -                                 80% av resans totalkostnad.
Avbokning 10-1 dagar före avresa -                                    90% av resans totalkostnad.
Avresedagen -                                                                                 100% av resans totalkostnad

Resenär måste själv teckna ett avbeställningsskydd.