Dalmatien och Nationalparker
med cykel och båt

En av de mest lättcyklade turerna med cykel och båt i Kroatien. 

Kroatien har en vacker kust med tusentals öar, rev och vikar. På denna resa bor du en vecka på en båt som tar dig mellan fastland och öar där både natur och kultur väntar på att upptäckas. Du besöker två nationalparker och öarna i centrala Dalmatien, med början från Trogir.  Några av höjdpunkterna är "gamla stan" i Trogir, Primosten, Sibenik med sin berömda katedral, Zadar,  Krka-vattenfallet och Kornati-öarna.
God mat, en välkomnande besättning och kunniga guider väntar dig. Resan startar i Trogir och går genom två nationalparker och centrala delarna av Dalmatiens övärld.
Vill du stanna ombord på båten för att njuta av lugnet och vyerna på havet så kan du alltid göra det som alternativ till cyklingen.
Boendet på båt

På denna resa bor du på någon av de fina båtarna  Romantica och San Snova,  i hytter med egen dusch och WC.  Alla hytter har ljusinsläpp oftast i form av en liten hyttventil. Båtarna vårdas med stor omsorg och är i mycket fint skick.  Vissa hytter har dubbelsäng och andra har separata sängar, och det finns också några få trebäddshytter. Båtarnas soldäck med solmadrasser inbjuder till avkoppling och vila. 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

DATUM OCH ANKOMST:  Ankomstdagar fredagar, från 29 april till 30 september 2022.  Resan startar och slutar i Trogir. Ombordstigning på ankomstdagen kl 14.00-14.30. Båten lämnar hamnen kl 15.00 för kryssning till Rogoznica där båten lägger till för natten.
Se datum för respektive båt nedan.

CYKLINGEN: Dagsetapperna är ca 20 - 35 km.   Cyklingen är med guide men man kan eventuellt cykla på egen hand efter överenskommelse med guiden. Detta är en av de mest lättcyklade turerna med cykel och båt i Kroatien. Etapperna går i kuperad terräng med stigningar på 100 - 300 meter och du behöver cykelvana och en grundkondition. Man cyklar mestadels på asfalterade vägar.  

 DAG-FÖR-DAG: Längst ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer, kryssningar och övernattningsplatser

Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vind- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.

Minst 14 personer måste vara bokade för att resan ska genomföras. Vi informerar om bokningsläget. Information om resa ställs in lämnas senast 40 dagar innan resedatum.

För dig som vill cykla Mountain Bike - hör av dig så skickar vi turbeskrivning och datum för resa med MTB-cykel och båt som genomförs parallellt vid åtta datum under 2022.

i resan ingår

 • Sju övernattningar i hytt med egen dusch/WC och luftkonditionering.
 • 4 dagar med helpension och 3 med halvpension. Startar med middag första kvällen och avslutas med frukost på hemresedagen. Dryck ingår ej.
 • Sängkläder och handdukar. 
 • Engelsktalande turguide
 • Sex cykeldagar med guide 
 • Översiktskartor för samtliga dagsturer får man ombord.
 • Inträde till nationalparkerna, endast besök i grupp.

Kostnader som tillkommer på plats

 • Avgift för dricksvatten på flaska, turistskatt och lokala utgifter betalas på plats, 50 Euro/vuxen, 25 Euro för barn tom 16 år.
 • Dryck ombord
 • Dricks till besättning och guide

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Man flyger lämpligtvis till Split som är närmaste flygplats, endast 6 km från Trogir. Från flygplatsen kan man sedan ta buss eller taxi 10-15 minuters resa.


Pris 2022

Alla angivna priser är per person


 

Romantica

Romantica har 16 rymliga hytter ( 9-10 m²)  på övre och nedre däck. Hytterna har dusch/wc, luftkonditionering,  dubbbelsängar 200 x 160 cm och enkelsängar 200 x 80 cm. Romantica är en elegant båt påkostad med detaljer. Borden i salongen är dekorerade med intarsia och sofforna klädda med solgult läder.  Ett stort soldäck inbjuder till att njuta av sol och utsikt och i aktern finns en badplattform som gör det lätt att bada från båten.

Romantica  2022 

 • Tvåbäddshytt på nedre däck    
 • 13/5,    20/5,    3/6,    17/6,    1/7,   15/7,    5/8,   samt  30/9   14 500 kr
 •  1/8,    2/9,   16/9   15 600 kr
 • Tillägg  för hytt på övre däck 1 600 kr
 • Tillägg för enkelhytt på nedre däck         5 200  kr
 • Tillägg för enkelhytt på övre däck 7 300 kr
 • Tredje person i tre-bäddshytt betalar 50% av priset för dubbelhytt på nedre däck . Inget tillägg för övre däck

 

 •  Turistskatt och lokala utgifter tillkommer med 50 euro/vuxen ( 25 euro för barn tom 16 år) och  betalas på plats.
 • Dricks till besättning och guide tillkommer.

 

 

 

 

 


 
San Snova

En modern motorseglare helt i trä, byggd av familjen Serka speciellt för dessa turer. Båtens 14 rymliga hytter (9– 14 m²) har luftkonditionering, dusch och WC. Dubbelsängar 200 x 160 cm och enkelsängar 200 x 90 cm. Både besättning på båten, den trevliga salongen och soldäck med madrasser skapar  en varm och gästvänlig atmosfär.

 

San Snova  2022

 • Tvåbäddshytt nedre däck    
 • 29/4 13 500 kr
 • 27/5,   10/6,   24/6,   12/8,   14 500 kr
 •  26/8  15 600 kr
 • Tillägg  för hytt på övre däck 1 600 kr
 • Tillägg för enkelhytt på nedre däck         5 200  kr
 • Tillägg för enkelhytt på övre däck 7 300 kr
 • Tredje person i tre-bäddshytt betalar 50% av priset för dubbelhytt på nedre däck . Inget tillägg för övre däck

 

 •  Turistskatt och lokala utgifter tillkommer med 50 euro/vuxen ( 25 euro för barn tom 16 år) och  betalas på plats.
 • Dricks till besättning och guide tillkommer.

 
 
 
cykelhyra

Cykelhyra  och cykelförsäkring

 • 21-växlad hybridcykel, inkl cykelväska     900 kr
 • El-cykel, med handbromsar, cykelväska                                  1 900 kr
 • Cykelförsäkring 21-växlad cykel         100  kr
 • Cykelförsäkring el-cykel 200 kr
 • NOTERA På denna resa bestäms tempot under cykelturerna av de personer
  som cyklar på vanlig cykel. Vi hoppas att  el-cykel-cyklisterna har förståelse för detta och kan njuta  av den behagliga takten.  

 


DAg för dag

Dag 1 (fredag) Ankomst Trogir där ombordstigning sker – båten går till Rogoznica
Resan startar i Trogir där det är incheckning på båten kl 14.00 – 14:30. Båten lägger ut kl 15.00 och går till byn Rogoznica  där båten ligger första natten.

Dag 2 (lördag) Rogoznica - Primošten - Šibenik - Skradin ca 20 km cykling
På morgonen cyklar man från Rogoznica till Primosten och därifrån tar man båten till staden Sibenik där floden Krka rinner uti Adriatiska havet. Efter ett stopp i den vackra gamla staden, och kanske ett besök i den berömda katedralen, fortsätter kryssningen till Skradin där båten lägger till för kvällen i den fantastiska hamnen.

Dag 3 (söndag) Krka nationalpark - Vodice, ca 20 km cykling
Från Skradin startar dagen med en utflykt med båt och till fots till den mest berömda delen av Krka nationalpark med fantastiska vattenfall. Tidig eftermiddagen går båten till Vodice som är en välkänd och livlig semesterort på det Dalmatiska fastlandet. Här startar dagens cykling för en rundtur.

Dag 4 (måndag) Vodice -  ön Murter -  Telašcica - Dugi Otok, ca 27 km cykling
På morgonen går cykelturen från Vodice till ön Murter via en bro och man cyklar vidare längs vattnet förbi två mycket gamla kustbyar. Tillbaka på båten går kryssningen sedan genom nationalparken Kornati och skärgården med kristallklart vatten. Målet är naturparken Telašcica där man på kvällen kan ta en promenad genom parken längs fantastiska klippor på ön. Övernattningen på ön Dugi Otok.

Dag 5 (tisdag) Ön Dugi Otok – Zadar, ca 25 km cykling
Efter frukost och en kort båttur till Sali går dagens cykeltur över ön längs en bilfri väg med många vackra vyer över öarna i det blå havet. Båten möter upp för en passage till Zadar där det erbjuds en guidad tur genom de livliga gränderna. 3 000 års historia har lämnat sina avtryck på denna stad och det finns mycket att beundra – t ex Sankt Donatus-kyrkan bygd på 900-talet e. kr.

Dag 6 (onsdag) Ön Ugljan - Pašman – Zlarin, ca 33 km cykling
Under frukosten åker man med båten till ön Ugljan.  Därefter finns det gott om tid att utforska öarna Ugljan och Pasman med cykel. De båda öarna är numera anslutna till varandra med en bro. Cykelturen går längs ostkusten med vacker utsikt över fastlandet och havet. Därefter går kryssningen till idylliska ön Zlarin.

Dag 7 (torsdag) Ön Solta, ca 15 km cykling
Dagen startar med båttur till ön Solta där olivträd, fikonträd och jordbruksmark omger vägarna på den tysta ön. På cykelturen till byn Grohote följs man av dofterna från lavendel och rosmarin. Resans sista kryssning går tillbaka till Trogir och det finns tillräckligt med tid att besöka ett av världens kulturarv - gamla stan i Trogir. Vi avslutar med middag ombord och det är dags att säga tack och adjö till besättning och reseguider.

Dag 8 (fredag) Trogir
Efter frukost sker landstigning till kl 9:00 och individuell hemresa.

ÄNDRINGAR
Arrangören förbehåller sig rätten att göra ändringar i beskriven resplan, beroende på vind- och väderförhållanden eller organisatoriska krav.
så här går bokning till

Efter att vi mottagit din bokning så bearbetar vi denna och skickar en bekräftelse/faktura med mejl när allt är klart. Det tar vanligtvis 1-2 dagar innan resan kan bekräftas. Bokningen är bindande när du skriftligen fått en bokningsbekräftelse. Undersök lämpliga flyg-/tågalternativ innan bokning av cykelresa men avvakta vår bekräftelse innan ni bokar flyg/tåg. När du gör din bokning via bokningsformuläret svarar vi personligen att vi mottagit bokningen vilket innebär att det på helgdagar kan dröja till nästkommande vardag.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Resevillkor

Bokningsformulär


AVBOKNINGSREGLER OCH AVGIFTER

OBS! Särskilda avbokningsregler gäller för båt/cykelresor.

Avbokning tidigare än 60 dagar före avresa -                20% av resans totalkostnad.
Avbokning 59-31 dagar före avresa -                                 40% av resans totalkostnad.
Avbokning 30-21 dagar före avresa-                                  70% av resans totalkostnad.
Avbokning 20-11 dagar före avresa -                                 80% av resans totalkostnad.
Avbokning 10-1 dagar före avresa -                                    90% av resans totalkostnad.
Avresedagen -                                                                                 100% av resans totalkostnad

Resenär måste själv teckna ett avbeställningsskydd.