Holland med cykel och båt - Sydturen

MS Normandie på Sydturen

En resa med variation! Ett fantastiskt landskap med orörd natur, kulturhistoria och städer som Gouda, Schoovenhoven och Rotterdam. Andra höjdpunkter under turen är det vackra Polderland, de berömda väderkvarnarna i Kinderdijk och porslinstillverkningen i Delft.

Man cyklar på egen hand utifrån turbeskrivning och detaljerade kartor. I Holland är cykellederna mycket väl skyltade vilket gör det enkelt att hitta rätt. Vill man stanna ombord på båten någon dag, i stället för att cykla, så gör man det - och njuter av vyerna från soldäck.

 

Båten MS Normandie

Du bor ombord på MS Normandie i bekväma hytter, renoverade vintern 2019/2020. På övre däck finns salong och bar med panoramafönster, och på huvuddäck ligger restaurangen. Soldäck har både solstolar och vanliga stolar och bord som inbjuder till umgänge.

Hytterna har stora fönster och är utrustade med enkelsängar, dusch/wc, luftkonditionering, TV och värdeskåp. Hytterna på övre däck har öppningsbara fönster.  Dubbelhytterna är ca 10-11 kvm och enkelhytterna ca 7 kvm.

Båten tar 100 passagerare.

(Klicka på bilderna nedan så blir de större)

Resefakta 2022 

RESANS LÄNGD:  8 dagar / 7 nätter, lördag - lördag.

CYKLINGEN: Man cyklar på egen hand utifrån kartor och turbeskrivning på engelska. Dagsetapperna är ca 40-55 km med möjlighet till längre turer. Landskapet är flackt och turen lättcyklad, och cykelvägarna är mycket väl märkta. . Man kan stanna på båten de dagar man inte vill cykla.

DATUM OCH ANKOMST: Turen startar och slutar i Rotterdam. Ankomstdag  till båten MS Normandie i Rotterdam varje lördag från 26 mars t.o.m 8 oktober 2022.    Ombordstigning på båten kl. 16.00.  

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer och övernattningsplatser.


Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vind- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.

Minst 60 personer för varje avgång måste vara bokade för att resan ska genomföras. Information om resa ställs in lämnas senast 20 dagar innan resedatum

TURERNA ÄR MYCKET POPULÄRA OCH BOKAS OFTA TIDIGT.  


i resan ingår

 • Boende i hytt med dusch / WC, fönster och luftkonditionering
 • Program enligt dag-för-dagbeskrivningen.
 • Välkomstdrink.
 • Helpension med frukost, lunchpaket/ lättare lunch ombord samt 3-rätters middag. Dryck ingår ej.
 • Eftermiddagskaffe / the.
 • Daglig hyttstädning.
 • Byte av handdukar och sängkläder efter behov.
 • Daglig turinformation på engelska.
 • Engelsktalande turguide ombord på båten. Guiden cyklar inte.
 • Kartmaterial och turbeskrivning på engelska. En uppsättning per hytt.
 • GPS-data för vägsträckningen.

Dricks till besättning och guide tillkommer på plats.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
För resa med tåg kan man vända sig till tex SJ/Omio  eller tågbokningen.se.

Med flyg är ofta lämpligt att resa till Amsterdams flygplats Schiphol och därifrån enkelt  vidare till Rotterdam  med tåg vilket tar ca 20-30 minuter. 


Pris 2022

pris per person i dubbelhytt

26/3   samt   8/10
Huvuddäck      5 250 SEK
Övre däck         6 850 SEK

2/4  samt  1/10
Huvuddäck      6 300 SEK
Övre däck         7 900 SEK

9/4  samt  24/9
Huvuddäck       7 350 SEK
Övre däck          8 950 SEK

16/4,   23/4,   10/9,    17/9
Huvuddäck       7 900 SEK
Övre däck          9 450 SEK

Perioden 30 april till 3 september  
Huvuddäck       9 000 SEK
Övre däck       10 500 SEK

 

Enkelhytt

Enkelhytt på övre däck (finns 2 st), tillägg med  3 100 SEK

En person boende i dubbelhytt
För  dubbelhytt som nyttjas som enkelhytt är det 50 % påslag på priset. Gäller både huvuddäck  och övre däck

 

barn/ungdom t o m 13 år

Kontakta oss för uppgift om pris och tillgång.


Cykelhyra och andra tillägg

Hyrcykel, 7-växlad, inkl cykelväska         800 SEK

Elcykel, 8-växlad, inkl. cykelväska.        1 800 SEK 
(Endast ett begränsat antal el-cyklar) 

Cykelförsäkring ingår.

OBS Ange vilken typ av broms ni vill ha på hyrcykel; Fotbroms + handbroms eller endast handbromsar

 


VIKTIGT ATT VETA
 • Covid 19; För att säkerställa en bekymmersfria semesterupplevelse så kommer alla gäster bli ombedda att vid ombordstigning visa upp vaccinationsbevis eller intyg om tillfrisknande efter covidinfektion. Saknar man dessa intyg så kan man inte delta i resan.
 • Viss specialkost kan medföra pristillägg. Kontakta oss för uppgift.
 • För resan behövs ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resans slut.
 • Resan lämpar sig inte för personer med nedsatt rörlighet
 • Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vatten- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.

 

DAg-FÖR-DAG*

Dag 1: Rotterdam - ombordstigning
Individuell ankomst till Rotterdam. Ombordstigning från 16:00. Rotterdam är en stad med många ansikten; Det är en viktig hamnstad, här finns goda möjligheter till shopping, det är också konstnärernas stad, men mest av allt en arkitekturstad och kanske en av de mest intressanta städerna i Europa.

Dag 2: Rotterdam - Dordrecht, Cykeltur ca 40 km
Du börjar cykla längs vattnet via Krimpen aan den IJssel till Kinderdijk där du möter den mest kända gruppen väderkvarnar i Nederländerna. De 19 välbevarade väderkvarnarna med anor från 1700-talet är med på Unescos världsarvslista. Fortsätt genom polderområdet i Albwasserwaard för att nå Dordrecht. Dordrecht anses vara Hollands äldsta stad. Här finns ungefär 1 000 historiska byggnader och många av dem rymmer restauranger, museer och teatrar. Staden har också ett fantastiskt hamnområde som förtrollar sina besökare.
 
Dag 3: Dordrecht - Gorinchem, Cykeltur ca. 40 km
Efter en kort färjetur når du den vackra nationalparken De Biesbosch där flera floder möts och bildar ett sötvattendelta på inte mindre än 8.000 hektar. Du kan här ta en fin  båttur innan du fortsätter cykelturen genom Rhendeltat och tar en ”vattentaxi” över till Gorichem. Missa inte den pittoreska gamla stan i denna lilla men charmiga stad.

Dag 4: Gorinchem - Utrecht, Cykeltur ca. 55 km
Idag väntar en intressant och varierande tur. Från Gorinchem cyklar du via Leerdam - känd för Leerdammer-osten - till den befästa staden Vianen. Här kan du stanna och ta en paus i ett av de många kaféerna. Ta färjan för att korsa Lek, och fortsätt cykla till Vreeswijk med sina smala gränder. Du fortsätter sedan till den lilla staden Nieuwegein, och kanske tar en kort omväg till Fort Jutphaas, som är gömd i en grön oas i Nieuwegein, innan du når Utrecht. Utrecht sägs vara Hollands hjärta. Staden byggdes runt katedralen och med hjälp av den är det lätt att hålla orienteringen i denna bilfria stad med pittoreska kanaler

Dag 5: Utrecht till Schoonhoven, Cykeltur ca. 42 km
Innan du börjar dagens cykling så se till att ta lite tid att utforska den vackra staden Utrecht. Därefter cyklar du genom det vackra polderlandskapet till Oudewater  med sitt berömda Witches` Weigh House där man vägde ”häxor”. Ingen av de så kallade häxorna som någonsin vägts här befanns vara för lätt i vikt och därmed dömdes ingen av dem.  Turen går vidare till Schoonhoven som är känt för sitt silver och kallas Nederländernas silverstad. Schoonhove  är en av de typiska nederländska gamla städerna och nämns för första gången i ett dokument från mitten av 1200-talet .

Dag 6: Schoonhoven - Rotterdam, Cykeltur ca. 45 km
Idag börjar du med att cykla från Schoonhoven till staden Gouda som är känd för sin ost med samma namn. När vädret är fint kan du ta en avstickare för ett uppfriskande bad i sjön Reeuwijkse Plassen. Dagens slutdestination är Rotterdam. Ett tips är att uppleva Rotterdams hamn genom att ta en intressant hamntur.

Dag 7: En dag i och kring Rotterdam, med eller utan cykel.
Cykeltur från Rotterdam till Delft och tillbaka, eller från Rotterdam via Den Haag till Scheveningen och tillbaka, ca. 40 - 70 km
Veckans sista cykeltur. Två alternativ finns denna dag: Det ena alternativet tar dig till Delft där den intresserade kan besöka porslintillverkning. Det andra alternativet är att cykla till den administrativa huvudstaden Den Haag och till kurorten Scheveningen vid Nordsjön, och tillbaka. Du kan åka tillbaka från Scheveningen  till Rotterdam med tåg istället för att cykla, dock ej i rusningstid mellan 16:30 och 18:00, då man inte tillåter cyklar ombord. Pris ca € 16 per person.

Vill du kanske låta cykeln stå? Rotterdam erbjuder oändliga möjligheter att göra annat denna dag.

Dag 8:  Rotterdam
Efter frukost tar man farväl och mönstrar av, senast kl 09.00Avbokningsregler och avgifter

Avbokning tidigare än 84 dagar före avresa -           20% av resans totalkostnad
Avbokning 83-42 dagar före avresa -                            30% av resans totalkostnad
Avbokning 41-28 dagar före avresa -                            60% av resans totalkostnad
Avbokning 27-4 dagar före avresa -                               80% av resans totalkostnad
Avbokning 3-1 dagar före avresa -                                 90 % av resans totalkostnad
Avresedagen -                                                                           100% av resans totalkostnad

Resenär måste själv teckna ett avbeställningsskydd.