Florens-Rom

Startpunkten på denna resa är det magnifika Florens med sitt stora kulturella utbud. Turen går genom Toscana och Umbrien som innebär cykling genom det vackraste man kan uppleva i Italien. Det är lugnt, en smula mystiskt och mestadels orört.

Cykelturen leder till klassiker som Assisi, Perugia, Spoleto och Narni fulla av Italiens historia. Att ta sig fram på cykel är fantastiskt för att utforska detta landskap med mjukt böljande kullar och små byar. Sista biten in till Rom tar man tåget och sedan är det fritt att som avslutning njuta av denna fantastiska stad.

Resefakta 2020

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är  30-60 km och man cyklar i kuperad terräng med inslag av långa flacka sträckor. Mestadels små vägar med ringa trafik men också sträckor med mer trafikerade vägar i anslutning till städerna. Man cyklar i stort sett hela tiden på asfalterade vägar men beläggningen är bitvis dålig.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag lördagar under perioderna 4 april- 4 juli, samt 29 augusti - 10 oktober 2020.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer. Sträckningen är Florens-Passignano-Perugia-Assisi-Spoleto-Narni- Rom.


i resan ingår

 • Övernattning på tre- och  fyrstjärniga hotell , samtliga med dusch och toalett på rummet. I Narni ett enkelt men centralt beläget hotell.
 • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
 • Välkomstmöte på engelska 
 • Bagagetransport mellan hotellen
 • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska. En uppsättning per rum.
 • Tågresa från Florens till Arezzo inkl cykel.
 • Tågresa från Poggio Mirteto till Rom, utan cykel. Hyrcykel lämnas i Poggio Mirteto
 • GPS-fil med vägsträckningen.
 • Servicetelefonnummer

Turistskatt kan tillkomma att betala på plats till hotellen.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.

 


Pris 2020

Alla angivna priser är per person

Pris per person i dubbelrum    

 • 4/4 - 8/5  samt  26/9 - 10/10             10 100 kr
 • 9/5 - 4/7 samt  29/8 - 25/9                 10 400 kr
 •  

Enkelrumstillägg

 •  Tillägg för enkelrum3 200 kr
 •  

Extra natt i Florens och Rom     

 • Extranatt Florens i dubbelrum / enkelrum1 250 kr /  /  2 200 kr
 • Extranatt Rom i dubbelrum / enkelrum 850 kr / 1 450 kr
 •  

Cykelhyra     

 • Touringcykel 21-växlad, unisexmodell, handbromsar 900 kr
 • Touringcykel PLUS*, 27-växlad "herrmodel"1 400 kr
 • El-cykel, 8 växlar, fot- och handbroms2 050 kr
 • Cykelväska, reparations-kit och cykelförsäkring ingår i cykelhyra
  * Touringcykel PLUSEn cykel med en mer sportig sittställning,  och  ännu högre kvalitet på bomsar, växlar och framgaffelns dämpning.

dag för dag

Dag 1: Ankomst Florens
Välkomstmöte och turinformation ca kl 18.30.  Utforska Florens och ströva genom staden med inponerande historiska byggnader, gator och torg.

 Dag 2: Florens - Passignano Sul Trasimeno, tåg + 60 km på cykel
Dagen börjar med en tågresa till Arezzo, och kanske besök i stadens fantastiska  kyrkor och palats. Cykelutlämning och därefter startar cykelfärden på härliga vägar genom Val di Chianas breda dalgång omgivet av Toscanas kullar och bergsiluetter. Man passerar Catona och kommer till Trasimenosjön och en vacker vy över sjön. Övernattningen  i Passignano.

 Dag 3: Passignano Sul Trasimeno- Perugia Ca 35 km
Cyklingen går utmed sjön till Torricella och därifrån genom öppet böljande kulturlandskap och idylliska byar till Perugia. Strosa längs Perugias trevliga affärsgata och vidare till  San Lorenzokatedralen, Pallazzo dei Priori och Arco Etrusco.

 Dag 4: Perugia - Assisi Ca 30 Km

På väg till Assisi, Heliga Franziskus födelsestad, gör man  gärna en avstickare till en av Umbriens vackraste kyrkor; San Marco degli Angeli.

Dag 5: Assisi-Spoleto. Ca 55 km
Man cyklar längs med foten av det väldiga berget Monte Subasio till den välbevarade medeltidsstaden Spello. Turen går vidare genom Umbriadalen till Spoleto och från de omgivande kullarna blickar städer som Montefalco, Trevi och Campello. Man passerar en 80 m höga akvedukt som ger en fantastisk vy överTessinoravinen, Mont Luco och Rocca Abornoz.

 Dag 6: Spoleto - Narni Ca 45 km
Inbäddad mellan bergen genom ett underbart landskap går turen till Terni och vidare till Narni.  I Terni kan det vara dags för en belöning .  Orten  är berömd för sina bakverk och sägs ha det det mest kreativa köket i Umbrien. Narni med sina uråldriga gränder förflyttar dig tillbaka till tider för länge sedan.

 Dag 7: Narni - Rom. ca 60 km + tåg
Genom det härligt gröna Umbrien cyklar man till staden Calvi och bergsområdet Sabine. Cykelturen avslutas i Poggio Mirteto  där cyklarna lämnas och man tar tåget in till det pulserande Rom.

 Dag 8: Rom
Efter frukost avresa eller förlängning av turen.


så här går bokning till

Efter att vi mottagit din bokning så bearbetar vi denna och skickar en bekräftelse/faktura med mejl när allt är klart. Det tar vanligtvis 3-4 arbetsdagar innan resan kan bekräftas. Bokningen är bindande när du skriftligen fått en Bokningsbekräftelse. Undersök lämpliga flyg-/tågalternativ innan bokning av cykelresa men avvakta vår bekräftelse innan ni bokar flyg/tåg. När du gör din bokning via bokningsformuläret svarar vi personligen att vi mottagit bokningen vilket innebär att det på helgdagar kan dröja till nästkommande vardag.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Resevillkor

Bokningsformulär