Cykel och båt runt Neapel

Capri, Sorrento, Ischia, Pompeij!

Denna resa är en av Europas finaste cykel- och båtturer, med kryssningar på Neapelbuktens härliga vatten och besök på klassiska resmål  som Pompeij, Sorrento Capri och Ischia.

De mycket vackra dagsturerna på cykel går i princip hela tiden utmed kustlinjen. Två dagar låter man cykeln stå och besöker Capri och vulkanen Solfatara till fots.

 

Båten Deriya Deniz

Man bor bekvämt ombord på den vackra båten DERIYA DENIZ som är en 24 meter lång motorseglare i mahogny. Båten har 5 dubbelhytter med dusch och toalett, fönster och luftkonditionering. Fyra av hytterna har dubbelsäng och en hytt har separata sängar. På bakre delen av däck serveras måltiderna som också lagas ombord. På övre däck finns ett stort soldäck. Vissa avgångar kan systerbåten Mariagiovanna ersätta Deriya Deniz. Båten är ingen segelbåt utan går för motor vid förflyttningar.

 

Resefakta 2020 

RESANS LÄNGD:  8 dagar - 7 nätter, lördag-lördag.

CYKLINGEN:  Dagsetapperna är ca 25-35 km i kuperad terräng med en del längre stigningar.  För denna resa behövs cykelvana och en  god grundkondition. Man cyklar både på små vägar med ringa trafik men också på mer trafikerade vägar. Man kan välja att stanna ombord på båten istället för att cykla någon av etapperna.

Cykling med engelsktalande guide.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst varje lördag under perioderna 25 april - 20 juni samt 29 augusti - 10 oktober 2020. 
Resan startar och avslutas i Marina Castellammare di Stabia, ca 3 mil från Neapel. Ombordstigning  på ankomstdagen kl 18.00, och därefter välkomstmöte. Båten ligger i hamnen i Castellammare di Stabia över natten. 

OBS Det krävs minst 4 passagerare för att resan ska genomföras.  Vi informerar om bokningsläget.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer, kryssningar och övernattningsplatser.
Kapten och guide förbehåller sig rätten att göra ändringar i resplanen beskriven nedan, beroende på vatten- och väderförhållanden eller organisatoriska krav.


i resan ingår

 • 7 övernattningar.
 • Helpension - frukost, lunchpaket samt trerätters middag - förutom middag i Amalfi som inte ingår. Dryck ingår ej.
 • Byte av sängkläder och handdukar en gång under veckan.
 • Engelsktalande guide
 • Övernattning i hamn utom en natt då båten ligger för ankar.

Dricks till besättning tillkommer på plats.

 

Man tar sig på egen hand till startorten
Förslag på resväg är flyg till Neapel eller Rom och därifrån vidare med tåg. Tåg  mellan Rom - Neapel tar ca 1-2 timmar, och tåg Neapel - Castellammare, ca 45 minuter.

Notera att det det krävs minst 4 passagerare för att resan ska genomföras. Innan ni bokar flyg rekommenderas att invänta besked om att resan genomförs.


Pris 2020

Alla angivna priser är per person

25/4-20/6 samt 29/8-10/10  

 • 2-bäddshytt 15 750 kr
 •  Enkelhytt23 300 kr
 •  

Cykelhyra     

 • Touringcykel 24-växlad   900 kr
 • El-cykel1 900 kr
 • Försäkring touringcykel275 kr
 • Försäkring el-cykel 550 kr 
 • Hyra av hjälm 200 kr

 
VIKTIGT ATT VETA
 • Specialkost kan medföra pristillägg. Kontakta oss för uppgift.
 • Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vatten- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.
 • Resan lämpar sig inte för personer med nedsatt rörlighet.
 • Båten förflytttar sig med motor och inte med segel.

dag för dag

Dag 1: Individuell ankomst
Ombordstigning kl 18.00 på Marina di Castellammare di Stabia, välkomstdrink, middag och presentation av programmet. Båten ligger kvar i Castellammare di Stabias hamn över natten.

Dag 2: Cykeltur till Pompeji, ca 14 km
Cykeltur till Pompeji och besök av Pompeji och Villa dei Misteri, det största arkeologiska utomhusområdet i världen. Ett unikt sätt att få inblick i de antika romarnas liv. Vid Vesuvius utbrott år 79 täcktes staden med aska och lava och bevarade samhället mitt i sin dagliga aktivitet. Turen går tillbaka till Marina di Castellammare och avfärd mot Sorrento och ett besök i staden.. 

 Dag 3: Sorrento – Positano - Amalfi, ca 34 km
På morgonen går cykelturen längs Sorrentos kust. Du når bergspasset ”Passo San Pietro” och kommer över till Amalfis kust och vackra vyer över havet mot Positano. Dess färgrika hus har byggts i en amfiteaterliknande form med utsikt över havet. Det ger ett unikt och pittoreskt utseende till byn. Efter Positano går färden vidare mot Amalfi. Vi föreslår ett besök i klostret Paradise och kyrkan. Ta en promenad längs huvudgatan och de många smala gränderna mellan fiskehusen. Denna kväll äter man middag på egen hand. Båten ligger kvar i Amalfi över natten.

 Dag 4: Amalfi – Minori – Vietri - Cetara, ca 27 km + alternativ Ravello, ca 37km
Från Amalfi fortsätter cyklingen längs kusten  med både uppförs- och nedförsbackar och passerar byarna Minori, Maiori och Cetara. Det är också möjligt att ta en extra tur och cykla upp mot Ravello. Från byn som ligger 300 möh kan man njuta av vackra vyer över hav och berg. Här finns Villa Cimbrone och Villa Rufolo vars arkitektur inspirerade Wagner. Fortsätt längs med kusten till båten som ligger i Vietri.  Övernattning i den lilla fiskehamnen Cetara.

Dag 5: Capri
Dagen startar med båtresa till Capri. Vi går iland och besöker ön till fots och kommer till byn Capri och det berömda torget "Piazetta".  Vandringen fortsätter till faraglioni-blocken och från klipporna har man ett fantastiskt panorama över Neapels bukt som domineras av Vesuvius. På eftermiddagen går vi ombord igen och båten tar oss till Ischia Casamicciola för övernattning.

Dag 6: Ischia, ca 18 km
Vi börjar Ischias hamn och kommer att cykla över den västra delen av ön. Genom små byar med möjlighet att besöka små museer längs vägen. Väl framme i byn Sant Angelo möter vi båten och ligger kvar här över natten.

Dag 7 Procida och vulkanen Solfatara
Dagen börjar med båttur till ön Procida och en vandringstur i staden och till kyrkan San Michele. Båten tar oss sedan vidare till Pozzuoli och vi  besöker "Solfatara" som är en grund vulkanisk krater och en del av vulkanområdet Campi Flegrei. Solfatara är en vilande vulkan som fortfarande avger svavelångor. Från vulkanen går vi till fots tillbaka till båten som  tar oss tillbaka till Marina di Castellammare di Stabia där vi började vår resa (alternativt når vi Castellammare med annan transport). Övernattning i Marina di Castellammare di Stabia.

 Dag 8 Individuell hemresa
Frukost ombord och därefter lämnar man båten senast kl 09.00.


 

 


Avbokningsregler och avgifter

Avbokning fram till 90 dagar före avresa - 10% av resans kostnad
Avbokning 89-60  dagar före avresa -           40% av resans kostnad
Avbokning 59-30 dagar före avresa -            60% av resans kostnad
Avbokning 29-7 dagar före avresa -               85% av resans kostnad
Avbokning 6-1 dagar före avresa -              100 % av resans kostnad
Avresedagen -                                                          100 % av resans kostnad