Bolzano - Venedig

En innehållsrik tur som startar i vackra Bolzano bland Dolomiternas vita bergsutlöpare.  De första cykeletapperna går längs floden Adige med dramatiskt branta berg runt omkring. Andra dagens eftermiddag består av en härlig 4-timmars båtresa över Gardasjön. Dagarna därefter fortsätter cyklingen över Po-slätten på småvägar och kanalstränder via de välkända städerna Verona, Vicenza och Padua till målet Venedig.

Bolzano är en mycket fin stad och värd att ge lite extra tid, och för förstagångsbesökaren är en extradag i Venedig nästan ett "måste".  


Resefakta 2020

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 40 - 70 km. Övervägande lättcyklade turer i flack terräng, endast en dags längre stigning. Man cyklar på cykelvägar och mindre vägar med ringa trafik, men även några mer trafikerade sträckor i anslutning till städer.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst varje onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag under perioden 4 april  - 12 oktober 2020. Resan startar i Bolzano och avslutas i Mestre /Marghera, Venedigs fastland.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer. i resan ingår

  • Övernattning på hotell med dusch /wc på rummet.
  • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
  • Välkomstmöte i Bolzano, på engelska
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Båttur över Gardasjön, inkl cykel.
  • Pistageglass på vägen till Gardasjön
  • Liten Grappa-provning i Venedig.
  • Kartor, skyltning och utförlig resebeskrivning på engelska. En uppsättning per rum.
  • GPS-data med vägsträckning för GPS/telefon.
  • Telefonservice

OBS Turistskatt med ca 2-4 euro/person och natt betalas på plats till resp hotell.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Med flyg är det lämpligt att åka till Venedig och det går det bra tågförbindelser till Bolzano från Mestre som är "Venedig fastland". För att titta på tåganslutningar kan man använda websidan http://www.trenitalia.com/


Pris 2020

Alla angivna priser är per person

 

CHARM
4-stjärniga hotell

Pris per person i dubbelrum:
4/4 - 24/4 samt 26/9 - 10/10             10 700 SEK
25/4 - 29/5 samt 5/9 - 25/9                11 400 SEK
30/5 - 4/9                                                       12 600 SEK

Tillägg för enkelrum                                2 900 SEK

Extranatt Bolzano
860 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum  550 SEK 

Extranatt Mestre (Venedigs fastland)
860 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum  400 SEK

Komfort

3- och 4-stjärniga hotell

Pris per person i dubbelrum:
4/4 - 24/4 samt 26/9 - 10/10             8 700 SEK
25/4 - 29/5 samt 5/9 - 25/9                9 900 SEK
30/5 - 4/9                                                    10 400 SEK

Tillägg för enkelrum                                2 700 SEK

Extranatt Bolzano
820 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum  500 SEK 

Extranatt Mestre/Marghera (Venedigs fastland)
750 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum  500 SEK

 

Budget

3-stjärniga hotell och ett 4-stjärnigt mindre centralt beläget hotell

Pris per person i dubbelrum:
4/4 - 24/4 samt 26/9 - 10/10            7 450 SEK
25/4 - 29/5 samt 5/9 - 25/9                8 650 SEK
30/5 - 4/9                                                       8 950 SEK

Tillägg för enkelrum                                2 150 SEK

Extranatt Bolzano
700 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum, 300 SEK

Extranatt Mestre/Marghera (Venedigs fastland) 
550 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum, 300 SEK

 

Cykelhyra

Touringcykel unisex,  inkl cykelväska         950 SEK
7-växlad med fotbroms eller 21-växlad med handbromsar. Ange typ av cykel vid bokning.

El-cykel inkl cykelväska                                     2 050 SEK
med fotbroms


Cykelförsäkring ingår vid hyra av cykel

 


dag för dag

Dag 1: Individuell ankomst till Bolzano (på tyska: Bozen)
Personlig turinformation kl 18.00  då man även får sin  hyrcykel med väskor och verktyg.  

Dag 2: Bolzano - Trient. ca 70 km

Låt dig inte skrämmas av sträckans längd. Man åker på den separata cykelvägen på flodbanken och lutning utför i princip hela vägen. Man cyklar bland frukt- och vinfält med Dolomiternas sista utlöpare som dramatiskt kantar dalgången. Framme i Trient ska man absolut ta en kvällspromenad genom den imponerande gamla stadsdelen.

 Dag 3: Trient - Södra Gardasjön  ca 50 km + båttur

Turen börjar utmed floden fram till Mori där det blir bra med ett stopp för pistageglass. Efter en kort stigning och därpå följande härlig utförslöpa anländer vi till Riva, Gardasjöns nordspets. Här väntar en 4-timmars båtresa på Gardasjön, som tack vare sina branta klippstränder är en av de vackraste sjöarna i Sydeuropa. Ett tips är att ta kvällspromenaden i de små täta gränderna i gamla delen av staden Sirmione. 

 Dag 4: Södra Gardasjön - Verona ca 50 km

Idag gläder vi oss över en lätt kullig tur på småvägar genom små byar med sina vingods innan vi kommer ut på Poslätten. Vi kommer till Verona och möts av en härlig stämning. Man kommer normalt fram så tidigt att man har gott om tid att besöka Julias balkong,  den romerska arenan och den gamla stadsmuren innan man tar en promenad i de charmiga gränderna. Ett sevärt museum är Castelveccio, charmigt integrerat i en del av fästningsverket i stadsmuren. Denna stad är en riktig höjdpunkt på resan.

 Dag 5: Verona - Vicenza ca 70 (55) km

Egentligen är etappsträckan 70 km men man kan på ett bekvämt sätt ta tåget de första 15 kilometrarna till Bonifacio. Denna etapp innehåller på sin senare del den enda längre stigningen, 3,5 km upp till passet på Monti Berici. Det finns en alternativ led som undviker stigningen genom att runda berget men vi rekommenderar varmt att ta sig upp till toppen med den fantastiska utsikten och den härliga utförslöpan genom små bergsbyar på väg ner till Vicenza. Vicenza är känd för sina medeltida byggnader som ritades av den tidens störste arkitekt, Palladio. Besök gärna världens äldsta, fortfarande använda, teater i gamla stadens centrum.

 Dag 6: Vicenza - Abano Terme/Padua ca 35 - 45 km

När man lämnar Vicenza ser man renaissansbyggnaden  Villa La Rotonda av arkitekten Palladio. Genom Po-landskapet tar vi oss till Abano Terme  som är en hälsoort med en mängd varma källor. Här kan vi  mjuka upp våra cykelmuskler i varmt, skönt svavelhaltigt vatten från jordens inre. Den som istället hungrar efter mer kultur tar bussen, ca 10 km ,till Padua som är en av Italiens rikaste städer med avseende på kulturbyggnader.

 Dag 7 Abano Terme - Venedig (fastlandet) ca 40 - 50 km

Detta är resans sista etapp och går genom landskapet Venetos rika åkerbruksbygd. Den sista halvtimmen kommer vi för första gången i ordentlig kontakt med övriga trafikgrupper. Dagen arundas med en liten Grappa-provning i Venedig i närheten av Marcus-platsen. Övernattning i Mestre som är en förstad till Venedig. Detta är ingen nackdel då hotellen är så valda att bussarna, som går varje halvtimme ut till Venedig, passerar nära dessa hotell. 

 Dag 8. Venedig

Individuell hemresa för den som inte har bokat extranätter.

Avsätt en extra dag för Venedig om ni kan! Venedig är en stad som ingen annan i Europa. Ingen fordonstrafik på någon gata innanför bussterminalen. Allt sker på vattnet med en intensiv båttrafik .  Gondoler blandar sig med båtleveranser till affärerna, Vaporettos (vanliga städers bussar) och snabba båttaxi. T.o.m. ambulansen är en båt i full fart med tjutande sirener. Dessutom finns här några av Europas vackraste och mest kända byggnader t,ex Dodgepalatset, Domen, Rialtobron och Kampanilen.
Det är en upplevelse att bara ströva fram utmed kanalerna över de små broarna med romantiska gondoler som passerar under.


så här går bokning till

Efter att vi mottagit din bokning så bearbetar vi denna och skickar en bekräftelse/faktura med mejl när allt är klart. Det tar vanligtvis 3-4 dagar innan resan kan bekräftas. Bokningen är bindande när du skriftligen fått en bokningsbekräftelse. Undersök lämpliga flyg-/tågalternativ innan bokning av cykelresa men avvakta vår bekräftelse innan ni bokar flyg/tåg. När du gör din bokning via bokningsformuläret svarar vi personligen att vi mottagit bokningen vilket innebär att det på helgdagar kan dröja till nästkommande vardag.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Resevillkor

Bokningsformulär