Clare and the Burren

Om du vill lära känna det Irländska musikarvet kan du inte välja en bättre tur. Clare är Irlands musikcentrum och på denna resa stampar du takten till traditionell folkmusik mest varje kväll.

Burren har ett säreget, kargt "månlandskap" av en kalkstensbergart berömt för sin rika flora. Man cyklar utmed kusten med vacker utsikt över Galwaybukten och passerar det imponerande Cliffs of Moher, Europas högsta och brantaste klippkust.

 

Röster från  några resenärer

" Vill tacka för ett helt fantastiskt arrangemang med cykelresan på Irland (Clare and Burren) som vi var på nu i april. Allt var helt perfekt med både toppenboende och cyklar.
Vi är jättenöjda och återkommer gärna och bokar flera cykelresor via er."
Ann-Charlotte från Älvängen

 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD:  8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN:  Dagsetapperna är 38-50 km  i kuperad terräng med några längre stigningar. Turen går helt på asfalterade småvägar, och vid infart till städerna korta sträckor på större vägar. Efter tre dagars cykling har man en vilodag i Ballyvaughan. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning på engelska. 

DATUM OCH ANKOMST:  Ankomst alla veckodagar under perioden 16 april-1 oktober 2022.
Resan startar och avslutas i Ennis.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

 

i resan ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • Middag en av kvällarna.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna. 
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter, på engelska.
  • 24-timmars servicetelefon.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Man kan flyga till Dublin eller Shannon. Från Dublin flygplats till Ennis, ta bussen Airlink till Dublin och byt till tåg som går från Heuston Station. Tåget tar ca 2,5 tim. Det finns också buss från Dublin till Ennis. Från Shannon flygplats kan man åka buss till Ennis, eller ta en taxi, vilket kostar ca 35 €.Pris 2022

Alla angivna priser är per person

PRIS PER PERSON I DUBBELRUM
Grundpris                                  8 800 SEK
Tillägg i juli och augusti          400 SEK

Tillägg enkelrum ( begränsad tillgång)
2 700 SEK

CYKELHYRA OCH ANDRA TILLÄGG
24-växlad touringcykel inklusive cykelväska och reparations-kit                  900 SEK
El-cykel, inklusive cykelväska och reparations-kit                                              2  600  SEK
Extra natt i Ennis  före eller efter resan.                                                                   Kontakta oss för prisuppgift 

Dag för dag

Dag 1: Ankomst till Ennis 
Ennis är en fantastisk stad vad gäller irländsk musik och underhållning. Använd dagen till att känna på atmosfären och besöka några pubar.

Dag 2: Ennis -Spanish Point ca 48 km
Du lämnar Ennis och rullar ut på lättcyklade småvägar genom bördigt landskap mot kusten och hotellet i the Spanish Point. Namnet härrör från den spanska armada som sjönk här 1588 i samband med reträtten till Spanien.

Dag 3: Spanish Point - Doolin ca 46 km
Ni cyklar genom ett säreget landskap på lugna småvägar. Lahinch kan vara en lämplig lunchplats innan ni på eftermiddagen besöker de berömda Cliffs of Moher. Klipporna reser sig lodrätt 220 m över atlantens vågor vilket gör dem till de högsta havsklipporna i Europa. Här kan du promenera längs klipporna och se sjöfåglar majestätiskt glidflyga utmed klipporna. Det finns ett stort antal arter t.ex. lunnefågel, stormfågel. liror m.m. Efter detta stopp cyklar man mot Doolin. På kvällen kanske det lockar med en pubmåltid och att uppleva av ett av de irländska band som staden är känd för.

Dag 4. Doolin - Ballyvaghan.ca 50 km
På morgonen börjar du se de första tecknen på Burrens egenartade månlandskap och besöker Kilfenoras berömda klosteranläggning. I Kilfenora finns också Burren Heritage Center som på ett informativt sätt ger en bild av Burrens geologi och historia. Lunchen kan ni med fördel äta i den lilla staden Lisdoonvarna. Eftermiddagens cykling är en härlig sträcka utmed Galway Bay's kustlinje med Aranöarna i bakgrunden. Ni kommer sedan fram till den pittoreska kuststaden Ballyvaughan, känd för sitt musikaliska arv, där ni skall bo i två nätter.

Dag 5: Vilodag
Vilodagen kan ni använda på många sätt. Det finns en härlig 4-timmars vandring ut på Burren tillsammans med en verkligt underhållande guide som berättar allt om regionen. Ni kan även göra en kort cykeltur till ruinerna av Cistercian Abbey eller till grottorna vid Ailwee. Alternativt kan ni bara ta det lugnt i Ballyvaughan och kolla in butikerna och Farmer´s Market.  Missa inte ett pubbesök med den irländska musiken.

Dag 6: Ballyvaughan - Kinvarra ca 38km
Dagens etapp tar dig rakt in i hjärtat av det egenartade Burren och du kan besöka dess mest berömda historiska monument, Poulnabrowne Dolmen, som är från 2.500 år före Kristus. En kort avstickare från rutten ger er möjlighet att inta er lunch i byn Carran. På eftermiddagen åker ni på lugna, lättcyklade småvägar fram till kuststaden Kinvarra. På vägen kan man besöka Burrens parfymfabrik där de framställer parfymer av traktens lokala växter. Där finns också ett fint bildspel som berättar om regionens unika flora.

Dag 7: Kinvarra-Ennis ca 49 km
Sista dagens cykling fortsätter genom ett nytt "månlandskap" av kalkstenberg förbi den vackra insjön Mullaghmore med ett lunchstopp i Corafin. Under eftermiddagen kan det vara fint att se  1500-talsslottet Tower House på  väg mot slutpunkten i Ennis, och en sista kväll för att lyssna till den irländska folkmusiken på någon av de många pubarna.

Dag 8: Hemfärd
Efter en " full Irish breakfast" påbörjar ni er avfärd.

Avbokningsregler och avgifter 

Dessa avviker från våra allmänna villkor.
Avbokning 30 dagar eller mer före avresa:           1 800 SEK/person
Avbokning 29-15 dagar före avresa:                         50% av totalpriset
Avbokning 14- 0 dagar före avresa:                       100 % av totalpriset