cotswolds

Enastående natur, pittoreska byar och  fascinerande historia.

Startpunkten för denna tur är historiska universitetsstaden Oxford. Turen går i en underbar region genom den vackra landsbygden i Oxfordshire och Cotswolds. Här cyklar man i ett kulligt landskap med charmiga byar och har gott om tid att stanna upp och njuta av utsikten, naturen och arkitekturen. Förtjusande värdshus och pubar inbjuder till att ta en paus för lunch och förfriskningar. Att ta sig fram på cykel är fantastiskt för att utforska denna del av England.

 

Röster från tidigare gäster

"När jag summerar våra tidigare resor i Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Irland måste denna rankas som en av de absolut bästa."
Gunnar  Westergren 2018

Se mer på Gunnars blogg där han lagt upp bild och text från resan i Cotswolds 2018:  2hjulkul.blogspot.com

 

”Vi har haft en mycket trevlig vecka i Cotswolds. Så vi ser fram emot fler nya cykelrutter i England till nästa år."
Hälsningar Anita och Christer, 2017


Resefakta 

RESANS LÄNGD:  8 dagar/7 nätter. Kontakta oss om ni önskar annat antal resdagar. Det går att anpassa denna resa med både färre och fler dagar

CYKLINGEN:   Dagsetapperna är 30-53 km per dag. Från lätt till mer ansträngade cykling i omväxlande flack  och kuperad terräng på lugna vägar. Övervägande asfalterade vägar men också sträckor med grusväg och stigar. Man cyklar på egen hand.

DATUM OCH ANKOMST:  Ankomst dagligen under perioden mars-oktober. Resan startar i Oxford och avslutas i Woodstock.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

 


i resan ingår

 • Övernattning med frukost. Boendet för 2020 är en blandning av enklare standard och mycket hög standard - i Minster Lovell, Old Swan and Minster Mill och  i Kingham på Wild Rabbit.
 • Touringcykel, 27-växlad med handbroms, cykelväska, karthållare och reparationsväska.
 • Kartor och utförlig resebeskrivning med tips om sevärdheter och restauranger, på engelska.
 • Välkomstdrink.
 • Bagagetransport mellan hotellen.
 • Cykelförsäkring

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN. 
Till Oxford samt från Woodstock finns tåg- och buss förbindelse med Londons flygplatser. Tex Heathrow - Oxford tar ca 1,5 tim och Woodstock till Heathrow ca 2,5 tim.


Pris 2020 - kontakta oss för 2022

OBS 21-växlad touringcykel ingår i priset 

Antal resenärer                         /                   Pris per person i    dubbelrum  

 • 2   13 100 kr
 • 412 700 kr
 • 612 400 kr
 • 12 100 kr
 • 10-11 800 kr

Enkelrumstillägg  

 • Tillägg för enkelrum  4 400 kr

Extra tillval      

 • El-cykel1 200 kr
 • Transport från / till flygplats kan bokas för grupper Pris på förfrågan

dag för dag

Dag 1 Individuell ankomst till Oxford.
På hotellet väntar kartmaterial och resebeskrivning, och därefter välkomstdrink på puben.

Dag 2 Oxford -- Minster Lovelll ca 38 km
Efter att man på morgonen fått sin cykel är det dags att utforska Oxford som har spännande arkitektur med gränder, tinnar och torn. Oxfords universitet består av 38 olika colleges och att besöka några av dessa imponerande byggnader är ett tips. När man senare på cykel lämnar Oxford går turen i en vackert lantlig miljö till Minster Lovell för övernattning.

Dag 3 Minster Lovelll -– Bourton-on-the Water ca 39 km
Cykling genom Cotswolds pittoreska byar, förbi hus med halmtäckta tak så typiska för regionen. Här finns byar med arkitektur och anor från 1200-talet. Man passerar vackra Minster Lovell och följer gamla handelsvägar mot Bourton-on-the-Water, även känd som "Venedig i Cotswolds."

Dag 4 Bourton-on-the Water -- Moreton-in-Marsh ca 43 km
Man cyklare djupare in i hjärtat av Cotswolds och möts av vacker natur och historiska underverk som går tillbaka till 300-talet, Anglosaxarnas tid. Efter en lunch vid Hollow Bottom Inn går vägen genom Chipping Camden där man absolut ska avsätta en stund och strosa på gatorna innan man cyklar vidare till dagens mål, Moreton-in-Marsh.

Dag 5 Moreton-in-Marsh -- Stratford-upon-Avon ca 38 km
Idag lämnar man Cotswolds böljande kullarna bakom sig och cyklar genom landsbygd och jordbrukssamhällen på väg mot Shakespeares land. Längs en cykelväg passerar man pittoreska och traditionella byar på väg till den berömda staden Stratford-upon-Avon. Här finns gott om tid att utforska den plats som William Shakespeare en gång kallade hem.

Dag 6 Stratford-upon-Avon – Kingham ca 53 km
När man lämnat Stratford-upon-Avon cyklar man mot Cotswolds igen. På bilfri vägar passerar man Tudor byar, byggnader från normanderna och traditionella Cotswold byar. Slutdestinationen för dagen är den välbevarade byn Kingham som har en av de bästa restaurangerna i Cotswolds. Koppla av och njut av denna vackra by.

Dag 7 Kingham - Woodstock ca 44 km
Under sista dagens cykling passar man på att njuta av de sista vyerna i Cotswolds på vägen tillbaka till Oxfordshire. Det finns längs vägen möjlighet att äta sin lunch i en mycket liten by med en fantastisk 1700-tals pub med rätter lagade på lokala råvaror. Man når dagens destination för kvällen, Woodstock, och kan utforska staden och Blenheim Palace med fantastisk arkitektur och 2 000 tunnland trädgård.

Dag 8 
Frukost, utcheckning och avresa.