Piemonte

Piemonte är rikt på gastronomiska upplevelser och ett paradis för finsmakare

Förutom att Piemonte har några av Italiens finaste vindistrikt kallas det även tryffelns förlovade land. Landskapet är mjukt böljande med kullar täckta av av vinodlingar och i bakgrunden de majestätiska Alperna. Turin, som var Italiens första huvudstad, har en fransk flärd och kallas därför också för lilla Paris. Helt enkelt en fantastisk tur med kulinariska, arkitektoniska och kulturella skatter!

Titta gärna på den trevliga bloggen som en av våra gäster har, och se mer om resan i Piemonte: http://2hjulkul.blogspot.se/ 

 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD: 8 dagar/7 nätter.

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 40 - 65 km. Cyklingen är relativt krävande på vissa etapper och för den som vill underlätta cyklingen  så är ett bra alternativ att hyra en elcykel. De två första dagarna cyklar man i övervägande platt terräng, därefter är landskapet kuperat och innehåller några längre stigningar.  Man cyklar på cykelvägar och trafikfattiga lokala vägar men vid infarten till städerna får man räkna med ökad trafikmängd.

Cykling på egen hand utifrån kartor och turbeskrivning på engelska.

DATUM OCH ANKOMST:   Ankomst lördagar 2 april - 8 oktober 2022. Resan startar och avslutas i Turin.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.


i resan ingår

 • Övernattning på tre- och fyrstjärniga hotell med dusch och toalett på rummet.
 • Frukost
 • Välkomstmöte på engelska.
 • Bagagetransport mellan hotellen.
 • Tågresa från Chieri till Turin inkl. cykel.
 • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska. En uppsättning per rum.
 • App för navigering och GPS.
 • Servicetelefonnummer.

På vissa hotell tillkommer turistskatt som betalas direkt till hotellen.

 

​​​​​​​Man tar sig på egen hand till startorten
Som alternativ till att flyga direkt till Turin kan man flyga till Milano Linate . Från Milano Linate flygplats går buss till Milano central och där fortsätter man med tåg till Turin, ca 1 tim. För att se tåganslutningar och tider, använd websidan http://www.trenitalia.com/​​​​​​​


Pris 2022

Alla angivna priser är per person

Pris per person i dubbelrum    

 • 2/4 - 15/4 samt 1/10 - 8/10             9 200 kr
 • 16/4 - 13/5 samt 10/9 - 30/9                  9 700 kr
 • 14/5 - 9/9                                                        10 400 kr
 •  

Enkelrumstillägg

 • 4 0Tillägg för enkelrum 00 kr
 •  

Extra natt i Turin     

 • Per person i dubbelrum  900 kr
 • Enkelrum 1 550 kr
 •  

Cykelhyra    

 • Touringcyke l 21-växlad               950 kr
 • El-cykel                  2 100 kr
 • Hyra av cykel inkluderar cykelväska, reparationssats, cykelförsäkring.

VIKTIGT ATT VETA

Covid 19; För att säkerställa en bekymmersfria semesterupplevelse så behöver alla resenärer inneha vaccinationsbevis eller intyg om tillfrisknande efter covidinfektion, för att delta i resan. 

Resedokument; Under  2022 kommer resehandlingar skickas digitalt som PDF-fil ca 3 veckor före resedatum. På plats får man sedan alla resehandlingar och ytterligare informationsmaterial i tryckt form. Detta sparar tid och resurser och ger också större flexibilitet för bokningar med kort varsel.


dag för dag

Dag 1: Ankomst Turin
Välkomstmöte och information om turen. Turin lockar under dagen och kvällen med många sevärdheter.

Dag 2: Turin-Pinerolo, ca 50 km
Cyklingen startar på cykelbanor och sidovägar utmed floden Po. Man kommer så småningom till jaktpalatset Stupinigi som är ett mästerverk i rokokostil av arkitekten Juvarra. Sedan fortsätter man genom parker och utmed vattendrag till Pinerolo

Dag 3: Pinerolo-Saluzzo, ca 45 km
Genom fruktträdgårdar och vinodlingar går cykelturen till Cavour med sin märkliga borg "Rocca" - en moränås mitt i det flacka låglandet.  Turen går vidare längs med ängar och åkerfält till den medeltida staden Saluzzo.

 Dag 4: Saluzzo-Bra, ca 65 km
Utmed dagens etapp ligger slotten Manta och Costiglione. Man kommer fram till staden Bene Vagienna med en historia från romartiden och arkeologiska utgrävningar. Cyklingen fortsätter till Bra som betraktas som gourméernas huvudstad.

Dag 5: Bra-Barolo-Alba, ca 50 km
Dagens cykling går först via staden Pollenzo med ett gastronomiskt universitet. Efter att man passerat Barolo kommer några längre stigningar genom ett fantastiskt vackert landskap. Här kan det passa bra att prova några av Italiens allra bästa viner. Man fortsätter utmed floden Tanaro till Alba, världsberömd för sin vita tryffel.

 Dag 6: Alba-Asti, ca 40 km
Vi cyklar idag genom regionen Roero, känt för sina viner och persikoodlingar. Även idag kan vi njuta av det böljande landskapet. Vi kan även besöka slotten Guarene och Cisterna (museum). Asti är en verkligt kulturell pärla. Dessutom tillverkas här det berömda mousserande vinet med samma namn.

Dag 7: Asti - Chieri - Turin, ca 45 km + tågresa
Dagens tur går på små vägar och stigar utmed bäckar och andra vattendrag genom ett pastoralt landskap till Turin.  Man cyklar återigen in i ett böljande landskap med vackra byar och en mängd vingårdar. I Chieri tar man tåget tillbaka till Turin.

Dag 8:
Avresa efter frukost.

Klicka på bilderna så blir de större.