Ring of Kerry and Dingle

 Denna tur bjuder på några av Irlands mest spektakulära landskap där varje dag innebär hänförande utsikt under cyklingen. Majestätiska bergstoppar och underbara insjöar färgade av ljunghedar och bloddroppsträd. Stora delar av turen går utmed den karga kustlinjen där land möter hav på ett dramatiskt sätt. 

Cyklingen är mer ansträngande än Clare- och Connemaraturerna med flera längre stigningar, men de följs av njutbar utförsåkning. Efter tre dagars cykling har man en vilodag i Dingle.


 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 47-69 km och man cyklar i kuperad terräng med  många stigningar och några av dem ganska långa. Turen går på asfalterade småvägar, och vid infart till städerna korta sträckor på större vägar. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning. Det finns möjlighet att hyra el-cykel  vilket underlättar cyklandet väsentligt och gör det möjligt för alla att cykla uppför och samtidigt njuta av landskapet.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst alla veckodagar under perioden
16 april - 1 oktober 2022. Resan startar och avslutas i Killarney.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer

i resan ingår

  •  7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus.
  • Middag en av kvällarna.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter, på engelska.
  • 24-timmars servicetelefon

Man tar sig på egen hand till startorten

Man kan flyga till Dublin och därifrån ta buss till Killarney direkt från flygplatsen eller buss/tåg från Dublin. Andra möjliga flygplatser är Kerry, Cork och Shannon. Några resenärer har hyrt bil vilket också har fungerat bra.

Hemsida för tåg: http://www.irishrail.ie/
Hemsida för buss: http://www.buseireann.ie/Pris 2022

Alla angivna priser är per person

Pris per person i dubbelrum, inkl 24-växlad cykel

Grundpris                                   9 100 SEK
Tillägg i juli och augusti          400 SEK

Tillägg enkelrum ( begränsad tillgång)
2 700 SEK

CYKELHYRA OCH ANDRA TILLÄGG
24-växlad touringcykel inklusive cykelväska och reparations-kit                  900 SEK
El-cykel, inklusive cykelväska och reparations-kit                                              2  600  SEK
Extra natt i Killarney före eller efter resan.                                                             Kontakta oss för prisuppgift


dag för dag

Dag 1: Ankomst till Killarney
 Ankomst till Killarney,  och kanske finns det tid att besöka Ross Castle.

 Dag 2: Killarney - Sneem ca 47 km
Cyklingen börjar på en cykelstig genom en park fram till godset Muckrose House med  en välkänd trädgård och ett 1400-talskloster (Franciskanerorden). Efter en promenad i parken fortsätter cyklingen med en härlig tur mellan de två Killarneysjöarna innan ni kommer ut på allmänna vägen igen. Här börjar en stadig klättring upp till Molly´s Gap där det kan vara lämpligt att äta lunch på restaurangen som har en vacker utsikt åt alla håll. På eftermiddagen belönas man med  ett förtjusande landskap och kommer till sist till den pittoreska staden Sneem.

Dag 3: Sneem - Glenbeigh ca 51 km
Ni startar dagen med att cykla över halvön Kerry via småvägar omgivna av bergsryggar och klättrar över det vackra Gap of Ballaghbearna. På andra sidan går cyklingen ner i en ny dalgång med utsikt över bl.a. Irlands högsta berg Carrauntoohil. Efter lunch cyklar man längs med lugna fårbetesmarker och över gamla stenbroar fram till sjön Caragh Lake. Denna följer ni fram till kusten och Glenbeigh där ni tillbringar natten på ett bekvämt hotell.

Dag 4: Glenbeigh - Dingle ca 43 km
Dagen börjar med en taxiresa hela vägen till Dingle som är basen för de kommande två dagarna. Väl framme i Dingle följer en rundtur på cykel ut till spetsen på Dinglehalvön och detta är en av höjdpunkterna på resan. Kusten här är bland Irlands mest spektakulära med underbara vyer, mest hela tiden blandade med historiska byggnader.

 Dag 5:  Vilodag i Dingle
Ni tillbringar ytterligare en dag på Dinglehalvön och kan byta ut cyklingen mot fina vandringar utmed den branta kusten. En båtresa ut till Blasket Islands med följande vandring runt ön är en annan populär aktivitet om man inte vill följa med en arkeologisk busstur med guide eller enbart ta det lugnt i Dingle.

 Dag 6: Dingle-Killorglin ca 69 km
Dagens cykling startar med en lång stigning upp till Conors Pass med en enastående utsikt över Mount Brandon med kustlinjen i bakgrunden. En flack lång härlig utförslöpa ner till kusten följer efter det, och på eftermiddagen väntar ytterligare en stigning i samband med att ni korsar Dinglehalvön. Den sista timmen glider ni  utför dalen på andra sidan fram till er övernattning i Killorglin. 

 Dag 7: Killorglin- Killarney ca 64 km
Sista dagen börjar med lätt cykling på småvägar till Kate Kearnys Cottage där du kan ta en paus med en härlig kopp te. Därefter kommer den sista höjdpunkten på turen, The Gap of Dungloe, som du aldrig kommer att glömma. När du nått passet har du en fanststisk utsikt över The Black Valley.  Därefter njuter du av färden ner genom den rofyllda dalgången kantad av fält med massor av får innan det en sista gång går uppför och du kommer fram till Molls Gap.. Där kan ni äta lunch ännu en gång innan ni glider ner till slutmålet Killarney och övernattningen

Dag 8:  Killarney 
Frukost, utcheckning och avresa.AVBOKNINGSREGLER OCH AVGIFTER 

Dessa avviker från våra allm. bestämmelser.
Avbokning 30 dagar eller mer före avresa:           1 800 SEK/person
Avbokning 29-15 dagar före avresa:                         50% av totalpriset
Avbokning 14- 0 dagar före avresa:                       100 % av totalpriset