Connemara med Achill Island

Connemara ligger på Irlands västkust och är ett underbart vackert och spännande område. På denna resa får du uppleva några av de bästa platser som Connemara har att erbjuda; Killary Harbour, den fantastiska Delphi Valley, den vackra staden Westport och den karga ön Achill Island som yttersta utpost för turen.

Man startar i Galway med en bil/bussresa upp till sjön Lough Mask där cyklingen börjar. Atlanten möter här en vild kust med uddar och djupa vikar. Turen  går  delvis i kuperad terräng med några längre stigningar men är ändå relativt lättcyklad  då den följer floder, insjöar och kustremsor.

 

Röster från  några resenärer

"Turen runt Connemara var fantastisk! Det var varierande cykling på småvägar utan trafik med den ena platsen vackrare än den andra. Det var kul att det var så varierande med berglandskap, hedar och dramatiska klippkuster. Att sen komma fram på eftermiddagen och ta sig en pint efter dagens cykling gjorde inte saken sämre!
Jan från Umeå

 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 35-54 km i kuperad terräng med några längre stigningar. Turen går på asfalterade, lugna småvägar och på den vackra 42 km långa cykelvägen Great Western Greenway Cycle. Efter två dagars cykling har man en vilodag i Westport. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning på engelska.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst alla veckodagar under perioden
16 april - 1 oktober 2022. Resan startar och avslutas i Galway.

 DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

 

i resan ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • En middag.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Biltransport inkl. cykel dag 2 Galway-Cong och
    dag 7 Castlebar-Galway.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter, på engelska.
  • 24-timmars servicetelefon.

Man tar sig på egen hand till startorten.
Flyg till Dublin eller Shannon. Från Dublin flygplats finns bussförbindelser direkt till Galway. Alternativt kan man ta buss till Dublin och därifrån tåg till Galway, ca 2,5 tim. Från Shannon flygplats finns buss till Galway, ca 1,5 tim. Vi hjälper gärna till med ytterligare information.Pris 2022

Alla angivna priser är per person

PRIS PER PERSON I DUBBELRUM

Grundpris                                   9 100 SEK
Tillägg i juli och augusti          400 SEK

Tillägg enkelrum ( begränsad tillgång)
2 700 SEK

CYKELHYRA OCH ANDRA TILLÄGG
24-växlad touringcykel inklusive cykelväska och reparations-kit                  900 SEK
El-cykel, inklusive cykelväska och reparations-kit                                              2  600  SEK
Extra natt i Galway  före eller efter resan.                                                               Kontakta oss för prisuppgift

 

dag för dag

Dag 1: Galway.
Incheckning i Galway kan ske efter kl 14.00. På hotellet får ni kartor och turbeskrivning och cykeln hämtar ni i anvisad cykelaffär. Ta sedan en tur och utforska den livliga staden.

Dag 2: Galway- Leenane. Ca 35 Km.
Dagen börjar med en transport  till Clonbur där cyklingen startar. Du cyklar norrut på lugna småvägar genom gröna ängar med betande får. Färden fortsätter förbi sjön Lough Nafooey till övernattningen i byn Leenane med utsikt över Killarys hamn. Den som vill tar en extra tur till det fantastiska Benedictine klostret Kylemore Abbey - eller kopplar av på hotellets spa.

Dag 3: Leenane-Westport. Ca 52 km.
På morgonen cyklar ni vidare norrut mot en av resans höjdpunkter, den fantastiska Delphi-dalen med vackra sjöar och med BenBury, Irlands högsta berg i bakgrunden. Det passar bra med lunch i den charmiga byn Loiseburgh innan ni cyklar vidare till Croagh Patrick och bukten Cleave Bay med alla sina småöar. Målet är Westport där ni stannar två nätter.

Dag 4: Vilodag i Westport.
2012 valdes Westport av en irländsk tidning till Irlands bästa plats att leva på och man förstår lätt varför. Staden, som är vackert belägen längst in i viken Clew Bay, är mycket charmig och mysig att promenera och ta det lugnt i. Besök kanske slottet Westport House med sin vackra park och vidhängande aktivitetsområde. Intressant är även att besöka ön Clare Island.

Dag 5: Westport-Achill Island. Ca 54 km.
En ny höjdpunkt på resan är att cykla längs "Greenway Cycle" som är en regional cykelled och som bjuder på några av västra Irlands mest idylliska vyer.  Leden tar er till Achill Sound som är porten till Achill Island där ni stannar två nätter.

Dag 6:  Achill Island rundtur.   Ca 14 km, 47 km eller 72 km.
Idag gör du en rundtur och kan utforska Achill Island med flera dramatiska sträckor; det är bara att välja. Ön har fantastiska kustvyer och ett vackert landskap. I Keem Bay  finns en badplats med vit sandstrand. Den riktigt energiske kan klättra upp på det närbelägna berget och få en  vidunderlig utsikt över ön. 

Dag 7:  Achill Island- Castelbar-Galway.  Ca 47 km.
Dagens första 17 km cyklar ni samma förtjusande väg tillbaka till Newport innan ni viker av mot Lough Beltra i Hjärtat av Mayo.  På sista sträckan, strax före Castlebar, kan ni besöka nationalmuseet "Museum of Country Life". I Castlebar väntar er taxi för transport till Galway för sista övernattningen.

Dag 8: Galway.
Efter frukost avslutas turen.AVBOKNINGSREGLER OCH AVGIFTER 

Dessa avviker från våra allmänna villkor.
Avbokning 30 dagar eller mer före avresa:           1 800 SEK/person
Avbokning 29-15 dagar före avresa:                         50% av totalpriset
Avbokning 14- 0 dagar före avresa:                       100 % av totalpriset