Brügge-Amsterdam med cykel och båt

Kontakta Evertrek AB om du är intresserad av denna resa

e-post: info@evertrek.se

tel: 031-301 18 18

Cycling Sweden avvecklades januari 2023.

 

Upplev några av Europas mest genuina och ålderdomliga städer under färden genom ett vackert och lättcyklat landskap. Denna tur  startar omväxlande i Brügge i Belgien och i Amsterdam i Holland. Man passerar städer som Gent och Antwerpen med gamla husgavlar och smala gränder och i Holland  möter man storartade byggnader, osttillverkande bondgårdar och rader med väderkvarnar. Den välkända raden med 19 väderkvarnar i Kinderdijk är en av många speciella upplevelser.

 

Båten MS Fluvius

Du bor på MS Fluvius som är en  bekväm, familjär flodbåt med 22 dubbelhytter utrustade med dusch/WC, fönster, TV och luftkonditionering i alla hytter.  På övre däck finns fyra premiumhytter (12 m2) med dubbelsäng, samt tre hytter med separata sängar (11 m2 ). På nedre däck finns 15 hytter med separata sängar (11 m2).  Ombord finns också en rymlig salong och matsal med panoramafönster för måltider och umgänge, samt ett soldäck med sittplatser.  
Båten tar 44 passagerare. 

Resefakta 2022

RESANS LÄNGD:  8 dagar/7 nätter., lördag - lördag

CYKLINGEN:  Dagsetapperna är ca 35-55 km per dag i flack terräng med få stigningar. Cykling med guide eller på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning.

DATUM OCH ANKOMST:  Ankomst lördagar perioden 16 april - 24 september 2022.
Båten går omväxlande Amsterdam-Brügge och Brügge- Amsterdam. Ombordstigning kl 13.00. OBS att vid start i Amsterdam avgår båten ca kl 14.00 till  Vianen. Vid start i Brügge ligger båten kvar över natten.

Amsterdam-Brügge: 16/4,  30/4,  14/5,  28/5,  11/6,  25/6,  9/7,  23/7,  6/8,  20/8,  3/9,  17/9   
Ombordstigning i Amsterdam kl 13.00 och båten lämnar hamnen kl 14.00 och går till Vianen.  

Brügge-Amsterdam:  23/4,  7/5,  21/5,  4/6,  18/6,  2/7,  16/7,  30/7,  13/8,  27/8,  10/9,  24/9

Ombordstigning i Brügge kl 13.00-14.00 och båten ligger kvar i Brügge över natten.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer och övernattningsplatser.
 

 Minst 24 personer per tur måste vara bokade för att resan ska genomföras. Information om resa ställs in lämnas senast 20 dagar innan resedatum.

TURERNA ÄR MYCKET POPULÄRA OCH BOKAS TIDIGT

 


i resan ingår

 • Övernattning i hytt med dusch och WC.
 • Helpension med frukost, lunchpaket, trerätters middag (dryck ingår ej)
 • Välkomstdrink på ankomstdagen.
 • Kaffe och te under eftermiddagen, till kl 16.
 • Daglig kabínstädning. 
 • Kartor och informationsmatrial på engelska, en uppsättning per hytt. OBS  erhålles ombord på båten.
 • GPS-sträckning för cykelturerna
 • Daglig turinformation.
 • Cykling med engelsktalande guide. Man kan också välja att cykla på egen hand.
 • Färjeavgift

Dricks till besättning och guide tillkommer på plats

Man tar sig på egen hand till startorten
Vill man åka tåg hela vägen från Sverige så kan man få hjälp att hitta lämplig resväg hos Tågbokningen.se . 

Om man flyger till Amsterdams flygplats Schiphol kan man fortsätta med tåg till Brügge, ca 3 tim och till Amsterdam centralstation tar tåget ca 20 minuter. 

Pris 2022

Alla angivna priser är per person

16 april samt 24 september 2022   

 • 2-bäddshytt nedre däck 10 700 kr
 • 2-bäddshytt övre däck 12 800 kr
 • 2-bädds premiumhytt övre däck 14 400 kr
 • Enkelhytt huvuddäck 16 000 kr

Från 23 april tom 17 september 2022  

 • 2-bäddshytt nedre däck 11 200 kr
 • 2-bäddshytt övre däck 13 300 kr
 • 2-bädds premiumhytt övre däck 14 900 kr
 • Enkelhytt huvuddäck 16 800 kr

Cykelhyra inkl cykelväska     

 • Touringcykel unisex, 7-växlad,  med handbromsar 900 kr
 • El-cykel, med handbromsar1 950 kr
 •  Cykelväska är inkluderat  vid hyra av cykel.
 • Hyra av hjälm 100 kr
 • Försäkring 7-växlad hyrcykel 100 kr
 • Försäkring el-cykel 250 kr

Viktigt att veta
 • Viss specialkost kan medföra pristillägg. Kontakta oss för uppgift.
 • För resan behövs ett pass som är giltigt minst 6 månader efter hemkomsten.
 • Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vatten- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.
 • Resan lämpar sig inte för personer med nedsatt rörlighet.

från brügge till amsterdam

Dag 1: Ankomst Brügge. Ca 11 km cykling
Ombordstigning  kl 13.00 - 14.00 i Brügge.  Välkomstmöte kl 14 och därefter finns tid för en kort cykeltur. Brügge ses av många som den vackraste flamländska staden. Dess medeltida centrum förklarades år 2000 som ett av UNESCOS kulturarv. Vi rekommenderar varmt ett besök i gamla stan med marknadsplats m.m. 

Dag 2: Brügge - Gent. Ca 57 km cykling
Genom Västflanderns flacka landskap går dagens cykling till Gent med ett vackert, historiskt centrum. Båtens ankarplatsen ligger ca 30 minuters cykelväg från Gent centrum.

Dag 3: Gent- Dendermonde/St Amands. Ca 40  km cykling
Man cyklar längs med  floden Schelde  till  Dendermonde där floderna Dender ooch Schelde möts.  Ett tips är att besöka den medeltida marknadsplatsen och området St Alexius Beguinage som bygdes 1288. Tidvattnet påverkar dagens program och ev åker man med båten till ankringsplatsen i närbelägna St Amands.

 

 Dag 4: Dendermonde/St Amands - Temse - Antwerpen. Ca 48-61 km cykling
Dagens cykling fortsätter längs Schelde på en härlig cykelväg genom underbart landskap via Temse till hamnstaden Antwerpen . Staden är känd som "diamantstaden" men även bekant som konstnären Rubens födelsestad.

 Dag 5:  Antwerpen - Kreekraks sluss - Tholen - Dordrecht. Ca 20-36 km cykling
Dagen börjar med båt via Schelde-Rhenkanal och de stora slussarna vid Kreekrak. Här startar cykelturen och går genom den vackra skogen Wouwse Plantage till Tholen som tidigare var en fiskeby.  Från Tholen åker man vidare med båten till vackra Dordrecht som är en av Nederländernas äldsta städer. Båten passerar under vägen det imponerande slussområdet Volkerak.

 Dag 6:  Dordrecht- Alblasserdam-Kinderdijk- Schoonhoven - Vianen. Ca 57 km cykling
Man startar med en kort färjetur till Alblasserdam där cyklingen börjar.  Cykelturen går förbi Kinderdijk som ärHollands mest kända väderkvarnsrad  med 19 väderkvarnar i rad som tidigare sörjde för avvattningen avlågområdet. Man cyklar sedan vidare förbi "silverstaden" Schoonoven till Vianen med en stadsmur från 1500-talet.

 Dag 7: Vianen-Breukelen-Amsterdam. Ca  38-46 km cykling
Efter en båttur till Breukelen startar dagens cykling utmed floden Vecht. Området är känt för sina  herrgårdar, små slott och vackra hus med stora trädgårdar. Sista biten av resans cykling går via små byar som Nieuwersluis, Loenen och Vreesland till Nigtevecht där man kan besöka ett ysteri. Strax når man slutmålet, Amsterdam, där båten väntar för sista kvällen ombord.


Dag 8: Amsterdam
Frukost och därefter avmönstring fram till kl 09.30.


Från amsterdam till brügge

Dag 1:  Amsterdam  – Vianen. Cykeltur ca 5- 15 km
Ombordstigning kl 13.00. Båten lämnar Amsterdam ca kl 14.00 och och går till staden Vianen med kanaler och en stadsmur från 1500-talet. Resans första cykling blir en kort tur i omgivningarna.

Dag 2:  Vianen - Schoonhoven - Kinderdijk – Dordrecht. Cykeltur ca 56 km
Dagen börjar med en cykeltur till silverstaden Schoonhoven och vidare till Kinderdijk som har Hollands mest kända väderkvarnsrad med 19 vindmöllor (tillhör UNESCOs Världsarv). En av dessa möllor går att bese inuti. En kort färjetur tar dig sedan vidare till Dordrecht som är en av Hollands äldsta städer och en viktig knutpunkt för sjöfart. 

Dag 3:  Dordrecht - Tholen - Kreekraks sluss -  Antwerpen. Cykeltur ca 20 - 36 km
Under frukost går båten till Tholen där cykelturen börjar och går genom skogsområdet Wouwse Plantage och vidare till den imponerande slussen Kreekrak.  Därifrån åker man med båten till Antwerpen som är känd som diamantstaden, och också som konstnären Rubens hemstad. 

Dag 4:  Antwerpen - Temse -  Dendermonde. Cykeltur ca 48-64 km
Cykelturen går idag från Antwerpen  utmed floden Schelde som man följer uppströms till Dendermonde. Landskapet runt Schelde är fantastiskt och dagens cykling är en av höjdpunkterna på resan. 

Dag 5:  Dendermonde – Gent-Merelbeke. Cykeltur ca 52 km
Cykelturen går återigen utefter floden Schelde i rikting mot Gent. Gent är en livlig universitetsstad och har en intressant historia som sträcker sig ända till Romartiden. Båten ligger vid slussen i Merelbeke strax utanför Gent, ca 30 minuter med cykel till Gent centrum.

Dag 6: Gent/Merelbeke – Moerbrugge - Brügge. Cykeltur ca 33 - 41 km
Dagen startar med att båten går till Moerbrugge strax utanför Brügge där cykelturen börjar. Man cyklar på Västflanderns landsbygd till Brügge. Brügge brukar nämnas som den vackraste av alla flamländska städer. Dess gamla centrum, som härstammar från medeltiden, är nästan helt intakt.

Dag 7: Brügge till Nordsjön. Cykeltur ca 38-51 km
Resans sista cykeltur går till Nordsjökusten. Man cyklar längs en kanal genom ett  polderlandskap med fina små bondgårdar. Väl framme vid kusten kan man njuta en stund på denna långa sandstrand med sanddyner och många kaféer innan man cyklar tillbaka till Brügge.

Dag 8: Brügge
Efter frukost avmönstring fram till kl 9.30