Syddalmatien med cykel och båt

Syddalmatien, Kroatiens södra del, är den minsta och glest bebodda delen av landet  På denna tur får du upplev de vackra öarnas landsbygd, små historiska städer och en vacker skärgård. Cykelturerna ger härlig utsikt över landskapet och Adriatiska havet och man besöker de fascinerande småstäderna Trogir, Hvar, Stari Grad och Korcula.  
 Du bor  ombord på en klassisk motorseglare i bekväm hytt. Det finns tre båtar som går vid olika datum. 
 Du kan när som helst stanna ombord på båten istället för att cykla, och njuta av havet och landskapet från soldäck.
Boendet på båt

Båtarna vårdas med stor omsorg och är i mycket fint skick. Kapetan Jure är en mindre båt och Romantica och San Snova har något större hytter och sällskapsytor. På samtliga båtar har hytterna fönster och egen dusch och wc.  Vissa hytter har dubbelsäng och andra har separata sängar. På Romantica och San Snova finns också trebäddshytter. Man kan bo antingen på nedre eller övre däck. På båtarnas soldäck finns solmadrasser som inbjuder till avkoppling och vila.

Resefakta 2019

RESANS LÄNGD: 8 dagar /7 nätter.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag lördagar från 20 april till 19 oktober 2019. Se datum för respektive båt nedan. Start i Trogir med ombordstigning  kl 14.00 - 14.30. Båten lämnar hamnen kl 15.00 och går till ön Solta för övernatttning i Stomorska. Trogir ligger endast ca 6 km från Split´s flygplats.

CYKLINGEN: Dagsetapper ca 15-60 km. De flesta dagar är sträckorna ganska korta men öarna är kuperade med långa backar och höjdskillnad upp till 650 meter och cyklingen kräver god kondition. Den som hyr en el-cykel (begränsat antal) kan utan problem cykla uppför backarna och samtidigt njuta av landskapet. Man cyklar på små vägar med ringa eller ingen trafik. 

Cyklingen är med guide men man kan ev cykla på egen hand efter överenskommelse med guiden.

DAG-FÖR-DAG: Längst ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer, kryssningar och övernattningsplatser.  
Arrangören förbehåller sig rätten att ändra den planerade rutten på grund av förändrade vind- och väderförhållanden samt organisatoriska krav.

Minst 14 personer måste vara bokade för att resan ska genomföras. Vid bokningstillfället informerar vi om bokningsläget. Information om resa ställs in lämnas senast 40 dagar innan resedatum.


i resan ingår

 • Boende på båt  i hytt med egen dusch/WC samt air condition.
 • 4 dagar med helpension och 3 med halvpension. Startar med middag första kvällen och avslutas med frukost på hemresedagen. Dryck ingår ej
 • Sängkläder och handdukar.
 • Sex cykeldagar med engelsktalande guide.
 • Översiktskartor för dagsturerna får man ombord.

OBS på samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 40 Euro/vuxen, 20 Euro tom 16 år.

Dricks till besättning och guide tillkommer.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Man flyger lämpligtvis till Split som är närmaste flygplats, endast 6 km från Trogir. Från flygplatsen kan man sedan ta buss eller taxi 10-15 minuters resa.


Pris 2019

Alla angivna priser är per person

KAPETAN JURE

En av de minsta båtarna på cykel och båt-turerna i Kroatien.  Fina trädetaljer och välkomnande atmosfär är utmärkande för båten som har 15 hytter. Storleken på hytterna är 7 – 8 m² och de  har en badrumslösning där dusch/WC är i ett. Det finns 4 hytter på nedre däck och 11 på övre däck, med dubbelsängar 200 x 140 cm och enkelsängar 200 x 80 cm. Samtliga hytter har luftkonditionering . Båten har också ett rymligt utrymme för umgänge och ett soldäck med madrasser

Kapetan Jure 2019
27/4,   11/5,   25/5,    8/6,   24/8,   7/9,   5/10,   19/10

 • Dubbelhytt nedre däck    10 800 kr
 • Dubbelhytt övre däck       11 800 kr
 •  
 • Enkelhytt nedre däck         14 900  kr
 • Enkelhytt övre däck 17 000 kr

 

OBS på samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 40 Euro/vuxen, 20 Euro tom 16 år.

Dricks till besättning och guide tillkommerROMANTICA

Romantica har 16 rymliga hytter med dusch/wc och luftkonditionering, i storlek 9-10 m², med dubbbelsängar 200 x 160 cm och enkelsängar 200 x 80 cm, på övre och undre däck. Romantica är en elegant båt påkostad med detaljer. Borden i salongen är dekorerade med intarsia och sofforna klädda med solgult läder.  Ett stort soldäck inbjuder till att njuta av sol och utsikt och i aktern finns en badplattform som gör det lätt att bada från båten

Romantica  2019
   20/4,   12/10 

 • Dubbelhytt nedre däck    12 900 kr
 • Dubbelhytt övre däck       14 500 kr
 •  
 • Enkelhytt nedre däck         18 100  kr
 • Enkelhytt övre däck 20 400 kr

Romantica 2019
   
1/6,   15/6,   29/6,   13/7,    17/8,   31/8,   14/9,   28/9  

 • Dubbelhytt nedre däck    14 100 kr
 • Dubbelhytt övre däck       15 600 kr
 •  
 • Enkelhytt nedre däck         19 300  kr
 • Enkelhytt övre däck 21 500 kr

 

Tredje person i tre-bäddshytt betalar 50% av priset för dubbelhytt på nedre däck . Inget tillägg för övre däck

OBS på samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 40 Euro/vuxen, 20 Euro tom 16 år.

Dricks till besättning och guide tillkommer.


 
SAN SNOVA

En modern motorseglare helt i trä, byggd av familjen Serka speciellt för dessa turer. Båtens 14 rymliga hytter (9– 14 m²) har luftkonditionering, dusch och WC. Dubbelsängar 200 x 160 cm och enkelsängar 200 x 90 cm. Både besättning på båten, den mysiga salongen och soldäck med madrasser skapar  en varm och gästvänlig atmosfär

 

San Snova  2019
   20/4,   4/5,   5/10

 • Dubbelhytt nedre däck    12 900 kr
 • Dubbelhytt övre däck       14 500 kr
 •  
 • Enkelhytt nedre däck         18 100  kr
 • Enkelhytt övre däck 20 400 kr

San Snova 2019
 
 25/5,   15/6,   22/6,   24/8,   31/8  

 • Dubbelhytt nedre däck    14 100 kr
 • Dubbelhytt övre däck       15 600 kr
 •  
 • Enkelhytt nedre däck         19 300  kr
 • Enkelhytt övre däck 21 500 kr

 

Tredje person i tre-bäddshytt betalar 50% av priset för dubbelhytt på nedre däck . Inget tillägg för övre däck

OBS på samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 40 Euro/vuxen, 20 Euro tom 16 år.

Dricks till besättning och guide tillkommer


 
 
CYKELHYRA

Cykelhyra  och cykelförsäkring   

 • Hyra 21-växlad hybridcykel, inkl cykelväska     900 kr
 • Hyra el-cykel, inkl cykelväska                                  1 700 kr
 • Cykelförsäkring 21-växlad cykel         100  kr
 • Cykelförsäkring el-cykel 200 k


 

 

 

 

 
dag för dag

Dag 1 Lördag: Trogir -Solta
Individuell ankomst till Trogir där båten ligger vid kaj.  Incheckningen  kl 14.00-14.30. Klockan 15.00 börjar första kryssningen från Trogir till ön Solta och övernattning i Stomorska.

Dag 2: Öarna Solta och Hvar.  Ca 20 + 20 km cykling.
Veckans första cykeltur går på ön Solta bland olivlundar och fikonträd och doften av lavendel och rosmarin är ofta påtaglig. Under vägen blir det ett besök hos en lokal biodlare som delar med sig av sin kunskap på ett intressant vis. Efter cykelturen på ön återvänder man till båten i Stomorska som sedan styr mot ön Hvar med den vackra hamnen i Stari Grad. Eftermiddagens cykling leder förbi söta små hamnar i Jelsa och Vrboska och tillbaka till Stari Grad som de senaste åren har blivit ett Mecca för konstnärer och konstintresserade.

Dag 3: Öarna Hvar och Korcula.  Ca 22 km cykling
Man börjar med en cykeltur genom små byar till öns huvudstad Hvar, och gör där ett besök på ett magnifikt renässanstorg och njuter av utsikten från det spanska fortet beläget högt ovanför staden. Efter dagens cykling går man ombord på båten och åker vidare till ön Korcula där båten lägger till för natten i Vela Luka.

Dag 4: Ön Korcula. Ca 62 km cykling
Idag utforskar vi ön Korcula. På denna, kanske resans vackraste ö, breder skogar och cypressträdgårdar ut sig och man har en fantastisk utsikt över omgivande öar. Dagens lunch blir på en lokal restaurang efter vägen. Vi cyklar via byn Blato, som liksom Rom är byggd på sju kullar vidare uppför till Pupnat och når till sist Korcula stad. Båten ligger kvar över natten och det finns tid att utforska denna mycket speciella gamla stad.

Dag 5: Ön Brac. Ca 27 km cykling.
Först en kryssning till ön Brac, känd för sin skinande vita marmor använd både till Vita Huset i Washington och Berlins riksdagshus. Efter bad och lunch börjar vår cykeltur från Sumartin till Selca och därifrån till den pittoreska hamnen i Pucišca där båten ligger över natten.

Dag 6: Omis - Split. Ca 25 eller 44 km cykling.
Efter en båtfärd till Omis påbörjar man cyklingen in i Cetinaflodens dalgång, omgiven av branta klippor. Efter ca 18 km kan man välja att  följa med på forsränning på floden Cetina (ingår ej i resans pris) vilket är riktigt kul och mycket vackert. Efter forsränningen cyklar man ca 7 km tillbaka till båten.  Man kan också välja att  göra en längre tur på cykel istället för forsränning. Efter dagens aktiviteter går båten på eftermiddagen till staden Split. Split sjuder av liv och har också en fantastisk historia. Följ med på en guidning genom Splits gamla stadsdelar och till det berömda romerska palatset uppfört av den romerske kejsaren Diocletianus.

Dag 7: Split  Trogir. Ca 15 km cykling.
Förmiddagens cykeltur går till Marjan som är ett omtyckt utflyktsmål också för dem som bor och lever i Split. Härifrån har man en fantastisk vy över staden och öarna utanför. Efteråt går man återigen ombord på båten och kan njuta av resans sista båttur förbi Ciovos klippor på väg tillbaka till Trogir. Nu finns det tid för en tur i den gamla staden Trogir. Den sista kvällen ombord följer en fin tradition med middag och en sista samvaro med besättning och guider

Dag 8: Trogir avresa.
Individuell avresa efter frukost.

Notera att arrangören förbehåller sig rätten att göra ändringar i beskriven resplan, beroende på vind- och väderförhållanden eller organisatoriska krav


så här går bokningen till

Efter att vi mottagit din bokning så bearbetar vi denna och skickar en bekräftelse/faktura med mejl när allt är klart. Det tar vanligtvis 1-2 dagar innan resan kan bekräftas. Bokningen är bindande när du skriftligen fått bokningsbekräftelsen. Undersök lämpliga flyg-/tågalternativ innan bokning av cykelresa men avvakta vår bekräftelse innan ni bokar flyg/tåg. När du gör din bokning via bokningsformuläret svarar vi personligen att vi mottagit bokningen vilket innebär att det på helgdagar kan dröja till nästkommande vardag.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Resevillkor

Bokningsformulär


Avbokningsregler och avgifter

Avbokning tidigare än 59 dagar före avresa -                20% av resans totalkostnad.
Avbokning 59-31 dagar före avresa -                                 40% av resans totalkostnad.
Avbokning 30-21 dagar före avresa-                                  70% av resans totalkostnad.
Avbokning 20-11 dagar före avresa -                                 80% av resans totalkostnad.
Avbokning 10-1 dagar före avresa -                                    90% av resans totalkostnad.
Avresedagen -                                                                                 100% av resans totalkostnad

Resenär måste själv teckna ett avbeställningsskydd.