Loiredalen

och slotten Chenonceau,  Chaumont,  Chambord, Villandry

En tur i hjärtat av Loiredalen med alla dess slott, domkyrkor, kulturstäder och byar. Dessutom många fantastiska trädgårdsanläggningar runt slotten. Slottet Chenonceau är byggt över floden Cher, Chaumont är ett elegant slott mitt i skogen, staden Amboise med Leonardo daVincis grav och Chambord med sina 380 skorstenar och 408 rum.

Denna individuella tur passar perfekt för nybörjare på cykelsemester och familjer. Man bor på samma hotell två nätter i Blois, Amboise och Tours och de dagar man inte byter hotell så gör man dagsturer vilket innebär att man är flexibel och även kan avstå cykling och istället göra annat.

 

 

Resefakta 2020

RESANS LÄNGD: 7 dagar/6 nätter 

CYKLINGEN: Dagsetapperna är  29 - 53 km. Detta är en lättcyklad tur med få stigningar. Man cyklar mestadels på cykelbanor, övervägande asfalt men också grusvägar. En resa lämplig för barnfamiljer och som första cykelsemester. Cykling på egen hand utifrån karta och beskrivning i en App.

DATUM OCH ANKOMST: 
Ankomst dagligen perioderna 1 maj - 11 juli samt 17 augusti - 30 september 2020
Ankomst endast söndagar under perioden 12 juli - 16 augusti 2020

Resan startar i Blois och avslutas i Tours. Det finns tågförbindelse från Paris till Blois, och tillbaka från Tours till Paris.

DAG-FÖR-DAG En beskrivning av dagarnas cykelturer hittar du längre ned på sidan.

 

i resan ingår

 • Övernattning på hotell,  dusch och toalett på rummet. 
 • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
 • Bagagetransport.
 • App för mobiltelefon med karta, vägsträckning, GPS-position och information om sevärdheter, på engelska.  OBS Tryckt material ingår inte men kan bokas till. 
 • Hållare för mobiltelefon att fästa på cykel 
 • Telefonservice.
 • Under perioden 12/7 - 22/8  2020  ingår också vägassistans. 

NOTERA På vissa hotell tillkommer turistskatt som betalas direkt till hotellen

Man tar sig på egen hand till startorten
Det finns tågförbindelse från Paris till Blois och tillbaka från Tours till Paris. För att titta på tåganslutning kan man använda sidan https://www.sncf.com/en


Pris 2020 

Alla angivna priser är per person

Hotellkategori Komfort: 4-stjärniga större hotell med hiss och luftkonditionering, vissa med pool. Några hotell ligger i utkanten av övernattningsorten.

​​​​​​​Hotellkategori Budget:  2- och 3-stjärniga, små, trevliga hotell med centralt läge. Hiss och luftkonditionering saknas ofta på dessa hotell.

Kategori Komfort 

 • Per person i dubbelrum 6 500 kr
 • Tredje person i trebäddsrum 4 400 kr
 • Enkelrum9 800 kr
 • Barn*0 år t.o.m 2 år                 0 kr
  3 år t.o.m 11 år      2 700 kr
  12  år t.o.m 16 år    3 700 kr
  *  gäller barn som är tredje och fjärde person i rum med två fullt betalande.
 •  

Kategori Budget  

 • Per person i dubbelrum 5 300 kr
 • Tredje person i trebäddsrum 3 400 kr
 • Enkelrum7 900 kr
 • Barn*0 år t.o.m 2 år                 0 kr
  3 år t.o.m 11 år      2 900 kr
  12  år t.o.m 16 år    3 200 kr
  *  gäller barn som är tredje och fjärde person i rum med två fullt betalande.

Cykelhyra och andra tillägg

 • Touringcykel 24-växlad med handbroms, cykelväska.950 kr
 • El-cykel med handbroms, inkl cykelväska2 000 kr
 • Barncykel, cykelkärra, påhängscykel800 kr
 • Barnsits till cykel 200 kr
 • CykelförsäkringFörsäkring touringcykel          275 SEK
    Försäkring El-cykel                    550 SEK
 • Tryckt material med turbeskrivning och karta  200 SEK
Viktigt att veta
 • I resan ingår en App för mobiltelefon (smartphone) med karta/vägsträckning och information om sevärdheter.  Tryckt kartmaterial ingår inte i resan utan måste bokas extra om man önskar det. 
 • OBS Det finns endast begränsad möjlighet att boka rum med separata sängar. Om separata sängar är ett krav  så behöver detta framgå vid bokning.

Dag för dag

Dag 1: Blois
Ankomst, incheckning på hotellet och cykelutlämning.
Dag 2: Blois -Chambord- Blois. 38-42 km
Efter att ha korsat Loire och cyklat genom Solognes  landsbygd kommer man till Chambords slottspark, 4.500 hektar skog med hjort och vildsvin. Besök det magnifika slottet som byggdes av Francois den förste efter Leonardo da Vincis ritningar. Cykeltur tillbaka genom Boulognerskogen.
Dag 3: Blois- Chaumont-Amboise. 53 km
Vi följer idag floden Loire och cyklar mot den pitoreska staden Amboise på Loires vänstra strand. Strax innan  man når Amboise ligger slottet Chaumont, som byggdes av herremannen Pierre d´Amboise. Besök på slottet kan rekommenderas. Övernattning i Amboise.
Dag 4: Amboise-Chenonceau- Amboise 34 km
Efter en härlig cykling från  floden Loire kommer vi till floden Chers dalgång och slottet Chenonceau. Detta är kanske det vackraste av resans alla slott med sina magnifika valvbågar över floden . Efter en vacker tur utmed Chers cyklar man tillbaka till Amboise. Besök gärna Leaonardo da Vincis hem, Clos-Luce. Huset har ett museum som visar ett antal modeller av snillets uppfinningar och i parken finns några andra modeller i skala1:1 där man kan prova några av uppfinningarna.
Dag 5: Amboise-Tours. 29 km
Dagens cykling går längs Loire genom Vouvray´s berömda vingårdar inbäddade mellan bergspartier och med utsikt över floden. Vi anländer sedan till Tours som är den viktigaste staden i regionen. Utforska staden, katedralen och det vackra torget Plumereau.
Dag 6: Tours-Villandry-Tours 42 km
Från Tours  cyklar man utmed floden Cher fram till ytterligare ett slott; Villandry. Slottsparken är ett vackert exempel på fransk renässansarkitektur.  Cykelturen tillbaka till Tours går på en fin cykelväg..
Dag 7:
Efter frukost och utcheckning är det dags för hemresa eller vidare färd.


så här går bokning till

Efter att vi mottagit din bokning så bearbetar vi denna och skickar en bekräftelse/faktura med mejl när allt är klart. Det tar vanligtvis 3-4 dagar innan resan kan bekräftas.Bokningen är bindande när du skriftligen fått en bokningsbekräftelse. Undersök lämpliga flyg-/tågalternativ innan bokning av cykelresa men avvakta vår bekräftelse innan ni bokar flyg/tåg. När du gör din bokning via bokningsformuläret svarar vi personligen att vi mottagit bokningen vilket innebär att det på helgdagar kan dröja till nästkommande vardag.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Resevillkor

Bokningsformulär