Rügen

Witt

Rügen är Tysklands största ö och ligger avsides de stora allfartsvägarna. Den har ett omväxlande landskap med Jasmunds branta kritklippor, kulliga skogsområden, stränder och vikar med små fiskebyar insprängda. Badmöjligheter finns nästan obegränsat utmed de små cykelstigarna. De klassiska städerna Stralsund och Putbus med sina gamla romantiska stadsbebyggelser är som gjorda för avslappnande kvällspromenader.

Denna tur finns också med kortare dagsetapper utformad för barnfamiljer. Kontakta oss för information!

Resefakta 2017

8 dagar/7 nätter

Dagsetapper: 25 - 50 km
Mestadels flack terräng med mindre stigningar.

Turen startar och avslutas i antingen Stralsund eller Sassnitz. Vid start i Stralsund ingår personlig turinformation och cykelutlämning. Väljer man Sassnitz som startpunkt lämnas cykel och kartmaterial ut på hotellet men utan personlig turinformation.

Ankomstdag: Varje dag från 22 april till 7 oktober 2017

 

Röster från tidigare gäster

Hej. Vill tacka så mycket för researrangmanget ! Allt har fungerat jättebra och det var verkligen trevligt att cykla på Rügen./Susi från Göteborg.

Vill bara rapportera att våran cykeltur  runt Rügen utföll till stor belåtenhet: Bra cyklar, bra hotell och bra vägar mestadels./Bo från Ingarö.

 

Priser 2017

Komfort

Pris per person i dubbelrum
6.300 SEK 

Enkelrum
 8.600 SEK

Säsongstillägg 7/5 - 22/9
800 SEK/person

Extranatt Stralsund
600 SEK/person i dubbelrum
Enkelrum
900 SEK 

Lyx

Pris per person i dubbelrum
8.000 SEK

Enkelrum
10.300 SEK

Säsongstillägg 7/5 - 22/9
800 SEK/person

Extranatt Stralsund
700 SEK
Enkelrum
1.100 SEK

 Följande ingår

  • Övernattning inkl frukost .
  • Bagagetransport från hotell till hotell.
  • Kartor och sevärdhetsbeskrivning.
  • Färjebiljett Rügen-Hiddensee
  • Färjebiljett Hiddensee-Stralsund
  • Personlig turinformation vid ankomst i Stralsund. Väljer man Sassnitz som startpunkt lämnas cykel och kartmaterial ut på hotellet men utan personlig turinformation.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.

Ev turistskatt, 1 EUR-3 EUR/ per natt, betalas direkt till hotellet.

Extra

Cykel med väska  (Man kan välja mellan 7-växlad med fotbroms eller 24- växlad med handbromsar men utan fotbroms)
700 SEK 

El-cykel med väska
1.800 SEK

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

RügenDag 1: Stralsund.
Ankomst och incheckning på hotellet. Turinformation och cykelutlämning.  Stralsund inbjuder till en kvällspromenad genom den gamla staden.

Dag 2: Stralsund - Bergen Ca 45-50 km.
Med cykel eller färja över till "Altefähr" och sedan vidare längs Rügens sydvästra del. Delvis går vägen längs en nationalpark ( Vorpommerersche Boddenlandschaft) som är ett riktigt fågelparadis. Övernattning i eller i närheten av staden Bergen.

Dag 3: Bergen - Sellin/Binz Ca 35 km.
En tur i Bergen kan vara en lämplig start på dagen innan man, via skogar och gamla alléer, cyklar till Putbus. Man tar sig sedan via Rügens typiska landskap till någon av badorterna Sellin eller Binz för övernattning . Ett trevligt alternativ är att åka med veterantåget "Rasende Roland" mellan Putbus och Sellin. 

Dag 4: Rundtur till Mönchgut  ca 30 km 
Tur ut på halvön Mönchgut med finsandiga stränder omväxlande med branta klippor, små fiskebyar och doftande tallskog. Områdets fiskare och bönder har format halvön till den juvel den är idag . Cykel tillbaka och övernattning på samma hotell.

Dag 5. Sellin/Binz-Sassnitz ca 30 km.
Dagens tur går genom Granitz  till Binz, och sedan utmed den långsträckta bukten i öster fram till Prora och sedan vidare in i nationalparken  " Jasmunds" kulliga terräng.  Övernattning i eller i närheten av Sassnitz.

Dag 6. Sassnitz- Wittow. ca 35-50 km.
Dagens etapp följer kusten med enastående utsikter över hav och land. Här kan man besöka de mäktiga, över 100 meter höga, kritklipporna Königstuhl och "Wissover Klinken" innan man når sitt hotell i Glowe eller Witt eller dess närhet.

Dag 7. Wittow - Hiddensee - Stralsund ca 25 km.
Man cyklar över en smal landtunga mellan havet  och  bukten  på väg till halvön Wittow, den nordligaste delen av ön. Därefter tar man färjan till Hiddensee som är Rügens lilla systerö. Utsiktspunkten "Dornbusch" reser sig 60 m över ön och ger en fin utsikt. På eftermiddagen lämnar man ön och tar färjan  till Stralsund.

Dag 8. Stralsund.
Efter frukosten lämnas cyklarna tillbaka och turen är avslutad.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett