Donau PLUS

En cykelresa med det lilla extra - en båttur, en vilodag och vinprovning

 

Donau

Med start i Passau går denna tur genom  ett fantastiskt landskap och idylliska städer och som avslutning når man huvudstaden Wien.  Cyklingen går mestadels på cykelleder och det är en lättcyklad tur nästan helt utan backar.  Från Passau inleder man denna tur med en båtresa till Schlögen där cyklingen sedan startar. I resan ingår också en vinprovning i vindistriktet Wachau och man kan där ställa cykeln åt sidan en dag och istället vandra bland vinodlingarna. För bekvämlighets skull är även cykelhyra och transporter från/till flygplatsen inkluderat i priset.

Resefakta 2018

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter.

CYKLINGEN: Dagsetapper 36 - 70 km. Cyklingen går i flack terräng, bra skyltning, mestadels på cykelbanor.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdagar är måndag-lördag mellan 28 april och 29 september. I resan ingår transport från Wiens flygplats till Wien och därifrån vidare med buss till Passau. Bussen till Passau går kl 14.30

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer. Första cykeldagen startar med en båttur från Passau till Schlögen. I vindistriktet Wachau har man en vilodag och en vinprovning.

Priser 2018

Dubbelrum
5.800 SEK/person

Tillägg för enkelrum
1.500 SEK

Säsongstillägg 5/5 - 29/5 samt 1/9-22/9
700 SEK/person

Säsongstillägg 30/5-31/8
1 000 SEK/person

Tillägg för halvpension
Trerätters middag på kvällarna utom i Wien. Dryck ingår ej.
1 200 SEK/person

Extranatt Wien
600 SEK/person i dubbelrum
Tillägg enkelrum
300 SEK

I resan ingår

  • På ankomstdagen ingår transport från Wiens flygplats till centrala Wien, och därefter vidare med buss kl 14.30 till Passau.
  • På avresedagen ingår transport från hotellet i Wien till Wiens flygplats.
  • Touringcykel, unisexmodell med ny smidig steglös växling (NuVinci) och handbromsar. Begränsat antal cyklar med fotbroms på förfrågan. 
  • Övernattning på 3-stjärniga hotell och bra pensionat.
  • Frukost, oftast i form av buffé
  • Båttur från Passau till Schlögen, dag 2
  • Vinprovning i Wachau, dag 5
  • Bagagetransport
  • Utförlig resebeskrivning på engelska (eller på tyska vid förfrågan)
  • Servicetelefon

Man tar sig på egen hand till Wiens flygplats.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag-för-dag

Karta Donau 

 

Dagsturernas längd är 36-70 km i flack terräng


Dag 1: Ankomst Wien
Transport från Wiens flygplats till Wien. Busstransport kl 14.30 från Wien till Passau.

Dag 2: Båttur från Passau till Schlögen + cykling till Linz ca 50 km
Dagen startar med en båttur från Passau till Schlögen där dagens cykling börjar. Man cyklar utefter floden och när man når Aschach vidgar sig landskapet till en bördig slätt. Vid barock-klostret Wilhering kan det passa bra med en paus innan man fortsätter till Linz som är dagens mål.

Dag 3: Linz-Ardagger/Grein. Ca 60 km
Man lämnar Linz och turen går genom landsbygd och små gemytliga byar utmed floden. I skeppsstaden Grein kan man besöka Greinburg slott och sjöfartsmuseet.

Dag 4: Ardagger/Grein- Spitz. Ca 70 km, eller ca 55 km + båttur från Melk till Spitz
Genom det romantiska Strudengau cyklar man till den gamla romarstaden Ybbs. På långt håll ser man senare den väldiga vallfartskyrkan Maria Taferl. I Melk gör man gärna ett besök i det berömda klostret. Turen fortsätter genom små, typiska österrikiska byar till Spitz

Dag 5: Wachau med aktiv vilodag och vinprovning
Vinprovning hos en lokal vingård står på programmet denna dag,  och i övrigt är valet av aktivitet är fritt. Vila, vandra eller cykla bland vinodlingarna eller i de vackra omgivningarna. 

Dag 6: Spitz-Tulln. Ca 60 km
En dag full av vackra naturscenerier och intressanta sevärdheter. Vi cyklar genom vin- och fruktodlingar i Wachau, Österrikes mest bekanta vindistrikt, till vinstäderna St. Michael, Weissenkirchen och Dürnstein. I Krems väntar ett sevärt centrum med arkader och barockhus. Här korsar vi Donau igen och fortsätter till blomsterstaden Tulln. Även på denna sträcka kan man åka båt en del av vägen.

Dag 7: Tulln-Wien. Ca 36 km
Detta är resans sista etapp mot huvudstaden Wien. När man närmar sig Wien smalnar dalgången igen. Cyklingen leder går förbi flera av wienarnas rekreationsplatser, så som Klosterneuburg med sitt berömda kloster, berget Kahlenberg och den pittoreska staden Nussdorf. Väl i Wien njuter man gärna av kafékulturen och stadens många historiska byggnader och platser.

Dag 8: Wien
Frukost, utcheckning och transport från hotellet till flygplatsen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett