Istrien med cykel och båt

 Rovinj

"Europas hjärta" kallar Istrierna själva sin halvö. På cykel upptäcker man det vacka landskapet och möter människorna i denna unika kustregion. Boende på den romantiska motorseglaren, ert flytande hotell, upplever ni Adriatiska havets charm på ett alldeles speciellt sätt. 

Båten Tarin har 10 hytter som alla är på övre däck. Hytterna är inredda i trä, har stora fönster och dusch/toalett. 4 av hytterna har tre bäddar varav en tvärställd våningsbädd. De övriga är tvåbäddshytter med bäddar bredvid varandra eller som våningssängar

På morgonen efter en god frukost cyklar ni iväg. Lunchpaus efter vägen,  på eftermiddagen ytterligare en cykeletapp och på kvällen väntar båten i nästa hamn där middagen intages. Sedan kanske en kvällspromenad i hamnstaden innan ni somnar gott i den bekväma hytten.

TURERNA ÄR MYCKET POPULÄRA OCH BOKAS SNABBT. DRÖJ INTE !

Resefakta 2018 - Kontakta oss om du vill få information och pris på resor 2019.

8 dagar - 7 nätter

Ankomstdag söndagar:  6/5 - 3/6  samt  2/9 - 14/10

Start i Pula med ombordstigning kl 14.00. Första cykelturen startar ca kl 15 på ankomstdagen.

Dagsetapper 15-55 km. 
Cyklingen är i kuperad terräng med stigningar upp till 300 meter och det behövs en god grundkondition och cykelvana. Vägarna är mestadels asfalterade men grusvägar förekommer också. Istället för att cykla kan du när som helst stanna ombord på båten, bada och njuta av havet och landskapet från soldäck.

OBS! För att resan skall komma till stånd krävs att minst 14 personer
är anmälda till resp. tur. Fråga oss alltid om bokningsläget

 

TarinTarin

 Tarin

 

Pris 2018

Dubbelhytt 
9.900 SEK/person 

Tillägg för person i enkelhytt 
4.000 SEK

 För tredje person i en hytt avgår 50% av hyttpriset.

 

Ungdom under 16 år i sällskap med föräldrar har 25 % rabatt.

- OBS på samtliga turer tillkommer turistskatt och lokala utgifter som betalas på plats, 40 Euro/vuxen, 20 Euro tom 16 år.

 

Följande ingår

  • Åttadagars kryssning.
  • Sju övernattningar i hytter med egen dusch/toalett.
  • Halvpension (dryck ingår ej)
  • Sängkläder och handdukar.
  • Sju cykeldagar med engelsktalande guide.
  • Översiktskartor för samtliga dagsturer.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.

Extra

Touringcykel, 21-växlad med handbromsar, cykelväska.
800 SEK

Elcykel, cykelväska
1.600 SEK

Cykelförsäkring för cykel
100 SEK/tur

Cykelförsäkring för elcykel
200 SEK/tur

Transfer Zagreb - Pula
Ankomstdagen: från Zagreb ca kl 11.30 och från Zagreb flygplats kl 12.15 till Pula.
Avresedagen:  från Pula till Zagreb ca kl 07.00.
500 SEK/person enkel resa

Extranatt i Pula
På förfrågan

Avbokningsregler

Avbokning tidigare än 59 dagar före avresa
20% av resans totalkostnad.

Avbokning 59-31 dagar före avresa
30% av resans totalkostnad.

Avbokning 30-21 dagar före avresa
50% av resans totalkostnad.

Avbokning 30-11 dagar före avresa
70% av resans totalkostnad.

Avbokning 10-1 dagar före avresa
90% av resans totalkostnad.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Karta Istrien

Dag 1 (söndag): Pula-Medulin-Banjolebukten ca 15 Km.
Individuell ankomst till Pula, Istrias hemliga huvudstad. där båten ligger vid kaj. Kl 14.00 - 14.30  är du välkommen ombord. Din första cykeltur startar kl 15.00  och går runt Pula och tillbaka till båten. Efter cykelturen lägger båten ut för en kort tur norrut till en lugn vik för övernattning.


Dag 2 (måndag): Vrsar-Porec ca 35 km.
På morgonen tar dig båten på en vacker tur till Vrsar där cyklarna sätts iland. Cykelturen går sedan längs Lim, en fjord, till Klostar i inlandet. Efter ett stopp långt nog för en lunch på spädgris, fotsätter man till Porec. Efter middagen tar man tillsammans med guiden en kvällspromenad genom de charmiga gamla stadsdelarna med många vackra byggnader från skilda epoker. Den berömda basilikan Euphrasius Basilica med sina mosaiker är också värd ett besök.


Dag 3 (tisdag) Porec-Visnjan-Umag ca 50 Km
Dagens tur går från Porec genom vidsträckta vinfält till Visnjan, hemort för de berömda vita boskapshjordarna. Efter ett kaffestopp fortsätter man via ett böljande landskap till Vizinada till Grosnjans konstnärsby. Längs vägen gör man ett stopp för att inta en förstärkt picnic. Sedan med båt till slutmålet för dagen, Umag, är en medeltida stad med delar av en ringmur. Middag intas på båten.


Dag 4 (onsdag) Umag-Groznjan-Novigrad. Ca 55 km.
Dagen börjar med cykling till Savudriahalvön och vidare längs kustenEfter en stigning når man konstnärens byn Grožnjan. Stärkt av ett längre avkopplande stopp fortsätter man cykla till Novigrad som har en imponerande stadsmur. Besök gärna även basilikan Pelagius. Runt den pittoreska hamnen finns mängder av kaféer och barer där man kan avsluta sin dag. Middag ombord.


Dag 5 (torsdag) Novigrad-Porec. Ca 25 km.
Efter frukost lämnar vi Novigrad och cyklar utmed kusten till Porec. Här finns tid för en promenad genom stadskärnan eller ett bad i havet och att avnjuta regionens kök till lunch. Från Porec åker man med båten vidare mot Rovinj och med övernattning på redden.


Dag 6 (fredag) Rovinj. ca 30 km.
Båten åker på morgonen vidare till Rovinj, ofta kallad "Istriens Pärla", som är en konstnärsstad med mycket charm.  Dagens cykeltur ger gott om tid för bad  och att under eftermiddagen upptäcka stadens alla hörn. Man stannar i Rovinj över natten. 


 Dag 7: (lördag) Rovinj-Fazana-Vodnjan-Pula. Ca 30 km.
Efter en längre båttur till Fažana går man iland, äter lunch och hoppar på cyklarna. Cykelturen leder via Vodnjan tillbaka till Pula där resan började. Det finns tillräckligt med tid att ta en promenad i Pula och att besöka stadens alla historiska platser.  En gemensam middag med gäster, guider och besättning avslutar veckan.


 Dag 8: (söndag) Pula Avmönstring. 
Efter frukosten sker avmönstring ca kl 09.00 för hemresa eller vidare äventyr.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett