Toscana

Med landskapets skönhet och kulturella utbud är Toscana Italiens kronjuvel. Bakom skogsranden dyker ofta upp ett praktfullt slott eller en vingård omgiven av silvergröna olivlundar eller ståtliga cypresser. Skönheten hos det öppna landskapets böljande rörelser, ofta med en bondgård ståtande på toppen av en kulle tar andan ur de flesta. Om Florens, Siena och Pisa behöver inte mycket sägas. Dessa städer tillhör turismens formel ett!

 Toscana Toscana

Resefakta 2019

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är ca 40-55 km i ett kuperat landskap vilket gör cyklingen  krävande. Med el-cykel underlättas cyklandet väsentligt och man kan cykla uppför backarna och samtidigt njuta av landskapet. Man cyklar mestadels på små trafikfria åkerbruksvägar och landsvägar med ringa trafik men vid infarten till städerna får man räkna med ökad trafikmängd. Cykling på egen hand utifrån kartor och turbeskrivning på engelska.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst  varje lördag från 6 april  till 12 oktober 2019. Resan startar i Montecatini Terme och avslutas i Florens. 
Reser man med flyg så är Florens och Pisa lämpliga destinationer. Det finns täta tågförbindelser Florens- Montecatini och resan tar ca 1 tim. Om man flyger till Pisa kan man också ta tåg till Montecatini, ca 1,5 - 2 tim.

 DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

Vad några av våra gäster tyckte:
"Mycket bra, i det närmaste fantastisk"
Ella-Mina

"Väldigt trevlig resa som har gett mersmak till flera resor"
Agneta o Leif

"Vilken fantastisk resa vi hade i Toscana, mycket bra hotell och allt"
Ing-Marie o Marie 

 

Priser 2019

Kategori Komfort

3-stjärniga hotell

Pris per person i dubbelrum
6/4 - 26-4 samt 28/9 - 12/10       8 000 SEK
27/4 - 24/5 samt 7/9-27/9            8 300 SEK
25/5 - 6/9                                                 8 700 SEK

Tillägg för enkelrum
1 900 SEK

Extranatt Montecatini
550 SEK / person 
Tillägg enkelrum
200 SEK  

Extranatt Florens
800 SEK per person
Tillägg enkelrum
400 SEK  
 

Kategori Komfort PLUS

3- och 4-stjärniga hotell, pool vid någon av övernattningarna.

Pris per person i dubbelrum
6/4 - 26-4 samt 28/9 - 12/10         9 500 SEK
27/4 - 24/5 samt 7/9-27/9              9 700 SEK
25/5 - 6/9                                                10 200 SEK

Tillägg för enkelrum
3 000 SEK

Extranatt Montecatini
700 SEK / person
Tillägg enkelrum
200 SEK 

Extranatt Florens
1.200 SEK  /person
Tillägg enkelrum
900 SEK

I priset ingår

  • Övernattning på hotell med dusch och toalett på rummet.
  • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
  • Välkomstmöte i Montecatini Terme, på engelska.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Buss från Greve till Florens, inkl cykel.
  • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska. En uppsättning per rum.
  • GPS-fil med vägsträckningen.
  • Servicetelefonnummer.

På vissa hotell tillkommer turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Man tar sig på egen hand till startorten
Reser man med flyg så är Florens och Pisa lämpliga destinationer. Det finns täta tågförbindelser Florens- Montecatini och resan tar ca 1 tim. Om man flyger till Pisa kan man också ta tåg till Montecatini, ca 1,5 - 2 tim. För att titta på tåganslutningar kan man använda websidan http://www.trenitalia.com/

Cykelhyra och andra tillägg

Touringcykel, 21-växlad med cykelväska, reparationsväska och cykelförsäkring
900 SEK

El-cykel, fotbroms, cykelväska, reparationsväska och cykelförsäkring
1 950 SEK

Återresa med minibuss från Florens till Montecatini Terme,
275 SEK/ person inklusive egen cykel

Så här går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi er en bokningsbekräftelse/faktura. Avtalet blir bindande för båda parter när vi bekräftat beställningen. Anmälningsavgift betalas inom 10 dagar och resterande belopp skall vara oss tillhanda senast fyra veckor före resans avgång. Ca tre veckor före resan får ni era resehandlingar.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Toscana

 

Dag 1: Individuell ankomst till Montecatini Terme
Välkomstmöte och information då man även får sin hyrcykel och övrigt material.  En promenad i parkområdet och en tur med linbana till Montecatini Alto med ett medeltida klocktorn är en fin början på veckan. 


Dag 2:  Vinci rundtur ca 55 km

Dagsturen börjar med cykling bland odlingar i dalen Valdenievole och genom olivlundar till Vinci som är Leonardo da Vinci´s födelsestad. Där finns ett mycket intressant Leonardomuseum med uppfinnarens maskiner och modeller. Därefter går turen tillbaka på småvägar till Montecatini Terme.


Dag 3: Montecatini Terme - Pisa ca 40-90 km

Genom att ta tåget till Lucca (på eget initiativ) undviker man uppförsbackarna till Lucca och gör istället en ordentlig rundvandring i staden med sina smala gator, kyrkor och palats. Från Lucca går cyklingen via Massacciuccoli-sjön och en fantastisk utsikt över medelhavet och Pisa. I Pisa väntar bla domkyrkan och det lutande tornet.


Dag 4: Pisa - Casciana Terme ca 50 km

Inledningsvis följer man floden Arno uppströms  och trampar sedan söderut i det backiga men underbart vackra landskapet förbi olivlundar och persikoträd,  genom vingårdar och byar fram till Casciana Terme. Detta är en av många romerska badanläggningar och man skall inte missa att ta ett bad i det 36-gradiga mineralhaltiga vattnet från jordens inre.


 Dag 5: Casciana Terme - San Gimignano ca 55 km

Vi fortsätter genom det något backiga, charmiga landskapet med sina odlingar och skogar till Gimignano, eller medeltidens Manhattan som det också kallas. De aristikratiska familjerna i staden skulle alla ha ett torn vilket resulterat i att staden på avstånd ser ut som en modern amerikansk skyskrapestad. Väl inne i staden visar den sig vara en mycket vacker medeltidsstad med trånga gränder mellan de höga tornen. 


 Dag 6: San Gimignano - Siena ca 50 km

Dagens cykeltur går via staden Monteriggioni och talrika små  charmiga byar till Siena, "det arkitektoniska paradiset" med den berömda Domen, Fontebranda-brunnen och torget il Campo, Sienas hjärta. Det är en upplevelse att ströva i Sienas gamla gränder.


 Dag 7: Siena - Florens ca 50 km

Under resans sista cykeldagcyklar man genom det kända vindistriktet Chianti. Man passerar Castellina som är en charmig vinby på väg till Greve där det kan passa att prova ett Chianti vin innan man tar bussen till Florens (ingår i priset) för resan sista övernattning.


 Dag 8: Florens

Individuell hemresa efter frukost

On du har möjlighet, försök tillbringa en extradag i Florens.
Staden har för den kulturellt intresserade mycket att erbjuda. Enligt UNESCO:s statistik har Italien ca 60% av alla betydande konstverk i världen och häften av dem finns i Florens! Dessutom är det väldigt trevligt att bara ströva omkring bland alla vackra byggnader och längs floden Fiume som flyter igenom staden.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett