Piemonte

Piemonte

Piemonte är rikt på gastronomiska upplevelser och ett paradis för finsmakare,. 

Förutom att Piemonte har några av Italiens finaste vindistrikt kallas det även tryffelns förlovade land. Landskapet är mjukt böljande med kullar täckta av av vinodlingar och i bakgrunden de majestätiska Alperna. Turin, som var Italiens första huvudstad har en fransk flärd och kallas därför också för lilla Paris. Helt enkelt en fantastisk tur med kulinariska, arkitektoniska och kulturella skatter!

Titta gärna på den trevliga bloggen som en av våra gäster gjort för att se mer om resan i Piemonte: http://2hjulkul.blogspot.se/ 

Resefakta 2018

RESANS LÄNGD: 8 dagar/7 nätter.

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 40 - 65 km. De två första dagarna cyklar man i övervägande platt terräng, därefter är landskapet kuperat och en av dagarna innehåller några längre stigningar. Cyklingen är relativt krävande på vissa etapper och för den som vill underlätta cyklingen  så är ett bra alternativ att hyra en elcykel. Cyklingen går på cykelvägar och trafikfattiga lokala vägar. Vid infarten till städerna får man räkna med ökad trafikmängd.

DATUM OCH ANKOMST:   Ankomst lördagar 24 mars - 13 oktober. Resan startar och avslutas i Turin.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

 

Priser 2018

Pris per person i dubbelrum:
24/3 - 27/4  samt 29/9 - 13/10          7.800 SEK
28/4 - 25/5 samt 8/9 - 28/9                 8.400 SEK
26/5 - 7/9                                                        8.600 SEK

Tillägg för enkelrum                                 2.650 SEK

Extranatt i Turin                                              800 SEK/person
Tillägg enkelrum                                              300 SEK

I priset ingår

  • Övernattning på tre- och fyrstjärniga hotell med dusch och toalett på rummet.
  • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
  • Välkomstmöte.
  • Bagagetransport.
  • Tågresa från Chier till Turin inkl. cykel
  • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska.
  • Cykelförsäkring.
  • GPS-fil med vägsträckningen.
  • Servicetelefonnummer.

Man tar sig på egen hand till startorten
Om man flyger kan Milano Linate vara ett alternativ till att flyga direkt till Turin. Från Milano Linate flygplats med buss til Milano central och därefter med tåg till Turin.

Extra

Touringcykel, 21-växlad med handbromsar, inkl cykelväska
900 SEK

Elcykel inkl cykelväska
1 900 SEK

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Piemonte

Dag 1: Ankomst Turin
Välkomstmottagande och information om turen. Turin lockar under dagen och kvällen med sina sevärdheter.


 Dag 2: Turin-Pinerolo Ca 50 km

Cyklingen startar på cykelbanor och sidovägar utmed floden Po. Man kommer så småningom till jaktpalatset Stupinigi som är ett mästerverk i rokokostil av arkitekten Juvarra. Sedan fortsätter man genom parker och utmed vattendrag till Pinerolo.


Dag 3: Pinerolo-Saluzzo Ca 45 km

Genom fruktträdgårdar och vinodlingar går cykelturen till Cavour med sin märkliga borg "Rocca" - en moränås mitt i det flacka låglandet. Vidare längs med ängar och åkerfält till den gamla medeltida staden Saluzzo.


 Dag 4: Saluzzo-Bra Ca 65 km

Utmed dagens etapp ligger slotten Manta och Costiglione. Man kommer fram till staden Bene Vagienna med en historia från romartiden och arkeologiska utgrävningar. Cyklingen fortsätter till Bra som betraktas som gourméernas huvudstad.


 Dag 5: Bra-Barolo-Alba. Ca 50 km

Dagens cykling går först via staden Pollenzo med ett gastronomiskt universitet. Efter att man passerat Barolo kommer några längre stigningar genom ett fantastiskt vackert landskap. Här kan det passa bra att prova några av Italiens allra bästa viner. Man fortsätter utmed floden Tanaro till Alba, världsberömd för sin vita tryffel.


 Dag 6: Alba-Asti Ca 40 km

Vi cyklar idag genom regionen Roero, känt för sina viner och persikoodlingar. Även idag kan vi njuta av det böljande landskapet. Vi kan även besöka slotten Guarene och Cisterna (museum). Asti är en verkligt kulturell pärla. Dessutom tillverkas här det berömda mousserande vinet med samma namn.


 Dag 7: Asti - Chieri - Turin Ca 45 km + tågresa

Dagens tur går på små vägar och stigar utmed bäckar och andra vattendrag genom ett pastoralt landskap till Turin.  Man cyklar återigen in i ett böljande landskap med vackra byar och en mängd vingårdar. I Chieri tar man tåget tillbaka till Turin.


Dag 8

Avresa efter frukost.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett