Piemonte

Piemonte

En cykelresa i Piemonte bjuder på kulinariska, arkitektoniska och kulturella skatter!

Förutom att Piemonte har några av Italiens finaste vindistrikt kallas det även tryffelns förlovade land. Piemonte är rikt på gastronomiska upplevelser och ett paradis för finsmakare. Turin som inleder och avslutar resan var Italiens första huvudstad och har en fransk flärd och kallas därför också för lilla Paris.  Man cyklar i ett landskap som är mjukt böljande med kullar täckta av av vinodlingar och i bakgrunden finns de majestätiska Alperna.  Att utforska Piemonte med cykel är helt enkelt fantastiskt.

Titta gärna på den trevliga bloggen som en av våra gäster gjort för att se mer om resan i Piemonte: http://2hjulkul.blogspot.se/ 

Resefakta 2019

RESANS LÄNGD: 8 dagar/7 nätter.

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 40 - 65 km. De två första dagarna cyklar man i övervägande platt terräng, därefter är landskapet kuperat och en av dagarna innehåller några längre stigningar. Cyklingen är relativt krävande på vissa etapper och för den som vill underlätta cyklingen  så är ett bra alternativ att hyra en elcykel. Man cyklar på på cykelvägar och trafikfattiga lokala vägar men vid infarten till städerna får man räkna med ökad trafikmängd. Cykling på egen hand utifrån kartor och turbeskrivning på engelska.

DATUM OCH ANKOMST:   Ankomst lördagar 6 april - 12 oktober 2019. Resan startar och avslutas i Turin.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

Priser 2019

Pris per person i dubbelrum:
6/4 - 26/4  samt 28/9 - 12/10              8 000 SEK
27/4 - 24/5 samt 7/9 - 27/9                  8 600 SEK
25/5 - 6/9                                                        9  300 SEK

Tillägg för enkelrum                                2 900 SEK

Extranatt i Turin                                           850 SEK/person
Tillägg enkelrum                                           600 SEK

I priset ingår

  • Övernattning på tre- och fyrstjärniga hotell med dusch och toalett på rummet.
  • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
  • Välkomstmöte på engelska.
  • Bagagetransport.
  • Tågresa från Chieri till Turin inkl. cykel.
  • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska. En uppsättning per rum.
  • GPS-fil med vägsträckningen.
  • Servicetelefonnummer.

På vissa hotell tillkommer turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Man tar sig på egen hand till startorten
Som alternativ till att flyga direkt till Turin kan man flyga till Milano Linate . Från Milano Linate flygplats med buss till Milano central och därefter med tåg till Turin. För att titta på tåganslutningar kan man använda websidan http://www.trenitalia.com/

Cykelhyra

Touringcykel, 21-växlad med handbromsar, inkl cykelväska, reparationssats och cykelförsäkring
900 SEK

El-cykel inkl cykelväska, reparationssat och cykelförsäkring
1 950 SEK

Så här går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi er en bokningsbekräftelse/faktura. Avtalet blir bindande för båda parter när vi bekräftat beställningen. Anmälningsavgift betalas inom 10 dagar och resterande belopp skall vara oss tillhanda senast fyra veckor före resans avgång. Ca tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Piemonte

Dag 1: Ankomst Turin
Välkomstmottagande och information om turen. Turin lockar under dagen och kvällen med sina sevärdheter.


 Dag 2: Turin - Pinerolo Ca 50 km

Cyklingen startar på cykelbanor och sidovägar utmed floden Po. Man kommer så småningom till jaktpalatset Stupinigi som är ett mästerverk i rokokostil av arkitekten Juvarra. Sedan fortsätter man genom parker och utmed vattendrag till Pinerolo.


Dag 3: Pinerolo - Saluzzo Ca 45 km

Genom fruktträdgårdar och vinodlingar går cykelturen till Cavour med sin märkliga borg "Rocca" - en moränås mitt i det flacka låglandet. Vidare längs med ängar och åkerfält till den gamla medeltida staden Saluzzo.


 Dag 4: Saluzzo - Bra Ca 65 km

Utmed dagens etapp ligger slotten Manta och Costiglione. Man kommer fram till staden Bene Vagienna med en historia från romartiden och arkeologiska utgrävningar. Cyklingen fortsätter till Bra som betraktas som gourméernas huvudstad.


 Dag 5: Bra - Barolo - Alba. Ca 50 km

Dagens cykling går först via staden Pollenzo med ett gastronomiskt universitet. Efter att man passerat Barolo kommer några längre stigningar genom ett fantastiskt vackert landskap. Här kan det passa bra att prova några av Italiens allra bästa viner. Man fortsätter utmed floden Tanaro till Alba, världsberömd för sin vita tryffel.


 Dag 6: Alba - Asti Ca 40 km

Nu cyklar man genom regionen Roero, känt för sina viner och persikoodlingar. Även idag kan man njuta av det böljande landskapet. Man kan även besöka slotten Guarene och Cisterna (museum). Asti är en verkligt kulturell pärla. Dessutom tillverkas här det berömda mousserande vinet med samma namn.


 Dag 7: Asti - Chieri - Turin Ca 45 km + tågresa

Dagens tur går på små vägar och stigar utmed bäckar och andra vattendrag genom ett pastoralt landskap till Turin.  Man cyklar återigen in i ett böljande landskap med vackra byar och en mängd vingårdar. I Chieri tar man tåget tillbaka till Turin.


Dag 8

Avresa efter frukost.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett