Florens-Rom

Florens

Florens

 

 

 

 

 

 

Startpunkten på denna tur är det magnifika Florens med sitt stora kulturella utbud. Turen går genom Toscana och Umbrien som innebär cykling genom det vackraste man kan uppleva i Italien. Det är lugnt, en smula mystiskt och mestadels oberört av turister. Cykelturen leder till klassiker som Assisi, Perugia, Spoleto och Narni fulla av Italiens historia. Att ta sig fram på cykel är fantastiskt för att utforska detta landskap med dalar, mjukt böljande kullar och små byar. Sista biten in till Rom tar man tåget och sedan är det fritt att som avslutning njuta av denna fantastiska stad.


Resefakta 2018

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är  30-60 km och man cyklar i kuperad terräng med inslag av långa flacka sträckor. Mestadels små vägar med ingen eller ringa trafik men också sträckor med mer trafikerade vägar i anslutning till städerna. Man cyklar i stort sett hela tiden på asfalterade vägar men beläggningen är bitvis dålig.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag lördagar under persioderna 24 mars- 30 juni, samt 25 augusti - 13 oktober.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer. Sträckningen är Florens-Passignano-Perugia-Assisi-Spoleto-Narni- Rom.

Priser 2018

Pris per person i dubbelrum
9.000 SEK

Säsongstillägg 28/4 - 30/6 samt 25/8 - 28/9
500 SEK/person

Tillägg enkelrum
2.800 SEK

Extranatt i Florens 
1.200 SEK/person
Tillägg enkelrum 
900 SEK

Extranatt i Rom
800 SEK/P
Tillägg enkelrum
500 SEK   

 

I priset ingår

  • Övernattning på tre- och  fyrstjärniga hotell , samtliga med dusch och toalett på rummet.
  • Riklig frukost, oftast i form av frukostbuffé.
  • Välkomstmöte 
  • Bagagetransport.
  • Kartor och utförlig resebeskrivning på engelska.
  • Tågresa från Florens till Arezzo inkl cykel.
  • Tågresa från Poggio Mirteto till Rom, utan cykel.
  • Cykelförsäkring.
  • GPS-fil med vägsträckningen.
  • Servicetelefonnummer

Man tar sig på egen hand till startorten

Cykelhyra

Touringcykel, 21-växlad med handbromsar (7-växlad med fotbroms på förfrågan) cykelväska och reparationsväska
850 SEK

Elcykel
1.850 SEK

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Karta

 

Dag 1: Ankomst Florens
Välkomstmöte, turinformation och cykelutlämning. 


 Dag 2: Florens - Passignano Sul Trasimeno, tåg + 60 km på cykel

Dagen börjar med en tågresa till Arezzo. , och kanske besök i stadens fantastiska  kyrkor och palats. Därefter startar cykelfärden på härliga vägar genom Val di Chianas breda dalgång omgivet av Toscanas kullar och bergssiluetter. Man passerar Catona och kommer till Trasimenosjön och en vacker vy över sjön. Övernattningen  i Passignano.


 Dag 3: Passignano Sul Trasimeno- Perugia Ca 35 km

Cyklingen går utmed sjön till Torricella och därifrån genom öppet böljande kulturlandskap och idylliska byar till Perugia. Strosa längs Perugias trevliga affärsgata och vidare till  San Lorenzokatedralen, Pallazzo dei Priori och Arco Etrusco.


 Dag 4: Perugia - Assisi Ca 30 Km

På väg till Assisi, Heliga Franziskus födelsestad, gör man  gärna en avstickare till en av Umbriens vackraste kyrkor; San Marco degli Angeli.


 Dag 5: Assisi-Spoleto. Ca 60 km

Längs med foten av det väldiga berget Monte Subasio till den välbevarade medeltidsstaden Spello. Vidare genom Umbriadalen till Spoleto. Från de omgivande kullarna blickar städer som Montefalco, Trevi och Campello. Man passerar över den 80 m höga akvedukten som ger en svindlande utblick överTessinoravinen.


 Dag 6: Spoleto - Narni Ca 45 km

Inbäddad mellan bergen genom ett underbart landskap går turen till Terni och vidare till Narni.  I Terni kan det vara dags för en belöning .  Orten  är berömd för sina bakverk och sägs ha det det mest kreativa köket i Umbrien. Narni med sina uråldriga gränder förflyttar dig tillbaka till tider för länge sedan.


 Dag 7: Narni - Rom. ca 60 km + tåg

Genom det härligt gröna Umbrien cyklar man till staden Calvi och bergsområdet Sabine. Cykelturen avslutas i Poggio Mirteto  där cyklarna lämnas och man tar tåget in till det pulserande Rom.


 Dag 8

Efter frukost avresa eller förlängning av turen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett