Cykel och båt runt Neapel

Neapel

Capri, Sorrento, Ischia, Pompeij!

Klassiska semesterplatser för europeer i decennier.
Vad kan man mer begära i resmål och samtidigt få kryssa i Neapelbuktens härliga vatten. Denna resa är en av Europas finaste cykel och båtturer och de mycket vackra dagsturerna på cykel går i princip hela tiden utmed kustlinjen.

Man bor bekvämt ombord på den lilla båten DERIYA DENIZ som är en 24 meter lång motorseglare i mahogny. Båten har 5 dubbelhytter med dusch och toalett, fönster,  luftkonditionering. På bakre delen av däck serveras alla måltider som också lagas ombord. På övre däck finns också ett stort soldäck. 

Vissa avgångar kan systerbåten Mariagiovanna ersätta Deriya Deniz.

  

NeapelNeapel

 

Vad våra gäster tyckte:
"Denna reseuplevelse är svårslagen!!"
Janåke från Skara

 

Resfakta 2018 Kontakta oss om du vill få information och pris på resor 2019.

RESANS LÄNGD:  8 dagar - 7 nätter, lördag-lördag.

CYKLINGEN:  Dagsetapperna är 14-35 km i kuperad terräng med en del längre stigningar.  För denna resa behövs cykelvana och en  god grundkondition. Man cyklar både på små vägar med ringa trafik men också på mer trafikerade vägar. Man kan välja att stanna ombord på båten istället för att cykla någon av etapperna.

Cykling med engelsktalande guide.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag: varje lördag under perioderna 28 april - 23 juni samt 25 august - 13 oktober 2018. 
Resan startar och avslutas i Marina Castellammare di Stabia, ca 3 mil från Neapel. Ombordstigning  på ankomstdagen kl 18.00, välkomstmöte och presentation. Båten ligger i hamnen i Castellammare di Stabia över natten. 

OBS Det krävs minst 4 passagerare för att resan ska genomföras. 

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer, kryssningar och övernattningsplatser.
Kapten och guide förbehåller sig rätten att göra ändringar i resplanen beskriven nedan, beroende på vatten- och väderförhållanden eller organisatoriska krav.

Priser 2018

Pris per person i dubbelhytt
13. 300 SEK

Enkelhytt
20.800 SEK

Extranatt Neapel, 4-stjärnigt hotell
Dubbelrum från 700 SEK/person
Enkelrum  från 1.200 SEK  

I priset ingår

  • 7 övernattningar.
  • Helpension - frukost, lunchpaket samt trerätters middag - förutom middag i Amalfi. Dryck ingår ej.
  • Lakan och handdukar.
  • Engelsktalande guide
  • Övernattning i hamn utom en natt då båten ligger för ankar.

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN.
Förslag på resväg är flyg till Neapel eller Rom och därifrån vidare med tåg. Tåg  mellan Rom - Neapel, ca 1-2 timmar. Tåg Neapel - Castellammare, ca 45 minuter.

Notera att det det krävs minst 4 passagerare för att resan ska genomföras. Innan ni bokar flyg rekommenderas att invänta besked om att resan blir av.

Cykelhyra 

Cykel, 24-växlad med handbromsar, cykelväska
800 SEK

El-cykel
1.700 SEK

 

OBS!
Särskilda avbokningsregler gäller för båt/cykelresor.

Avbokningsregler

Avbokning 60 dagar eller mer före avresa
20% av resans totalkostnad.

Avbokning 59-31 dagar före avresa
30% av resans totalkostnad.

Avbokning 30-21 dagar före avresa
50% av resans totalkostnad.

Avbokning 20-11 dagar före avresa
70% av resans totalkostnad.

Avbokning 10 -1 dagar före avresa
90% av resans totalkostnad.

Avresedagen
100% av resans totalkostnad.

Kontrollera ert avbokningsskydd!

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Karta Amalfikusten

Kapten och guide ombord på båten förbehåller sig rätten att göra ändringar i resplanen beroende på väderförhållanden eller organisatoriska krav.

Dag 1: Individuell ankomst
Ombordstigning kl 18.00 på Marina di Castellammare di Stabia, välkomstdrink och presentation av programmet. Natten i Castellammare di Stabias hamn.


Dag 2: Cykeltur till Pompeji, ca 14 km

Cykeltur till Pompeji och besök av Pompeji och Villa dei Misteri, det största arkeologiska utomhusområdet i världen. Ett unikt sätt att få inblick i de antika romarnas liv. Vid  Vesuvius utbrott år 79 täcktes staden med aska och lava och bevarade samhället mitt i sin dagliga aktivitet. Tillbaka till Marina di Castellammare och avfärd mot Sorrento och ett besök i staden till fots. 


 Dag 3: Sorrento – Positano - Amalfi, ca 34 km

På morgonen går cykelturen längs Sorrentos kust. Du når bergspasset ”Passo San Pietro” och kommer över till Amalfis kust och vackra vyer över havet mot Positano. Dess färgrika hus har byggts i en amfiteaterliknande form med utsikt över havet. Det ger ett unikt och pittoreskt utseende till byn. Efter Positano går färden vidare mot Amalfi. Vi föreslår ett besök till klostret Paradise och kyrkan. Ta en promenad längs huvudgatan och de många smala gränderna mellan fiskehusen. Middag på egen hand. Båten ligger kvar i Amalfi över natten.


 Dag 4: Amalfi – Minori – Vietri - Cetara, ca 27 km + alternativ Ravello, ca 37km

Från Amalfi fortsätter cyklingen längs kusten  med lite uppförs- och nedförsbackar och passerar byarna Minori, Maiori och Cetara. Det är också möjligt att ta en extra tur och cykla upp mot Ravello. Från byn som ligger 300 möh kan man njuta av vackra vyer över hav och berg. Här finns Villa Cimbrone och Villa Rufolo vars arkitektur inspirerade Wagner. Fortsätt längs med kusten till båten som ligger i Vietri.  Övernattning i den lilla fiskehamnen Cetara.


 Dag 5: Capri

Dagen startar med båtresa till Capri. Vi går iland och besöker ön till fots och kommer till byn Capri och det berömda torget "Piazetta".  Vandringen fortsätter till faraglioni-blocken och från klipporna har man ett fantastiskt panorama över Neapels bukt som domineras av Vesuvius. På eftermiddagen går vi ombord igen och båten tar oss till Ischia Casamicciola för övernattning.


 Dag 6: Ischia, ca 18 km

Vi börjar Ischias hamn och kommer att cykla över den västra delen av ön. Genom små byar med möjlighet att besöka små museer längs vägen. Väl framme i byn Sant Angelo möter vi båten och ligger kvar här över natten.


 Dag 7 Procida och vulkanen Solfatara

Dagen börjar med båttur till ön Procida och en vandringstur i staden och till kyrkan San Michele. Båten tar oss sedan vidare till Pozzuoli och vi  besöker "Solfatara" som är en grund vulkanisk krater och en del av vulkanområdet Campi Flegrei . Solfatara är en vilande vulkan som fortfarande avger svavelångor. Från vulkanen går vi till fots tillbaka till båten som  för oss tillbaka Marina di Castellammare di Stabia där vi började vår resa (alternativt når vi Castellammare med offentliga medel). Övernattning i Marina di Castellammare di Stabia.


 Dag 8 Individuell hemresa
Frukost och därefter lämnar man båten senast kl 09.00.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett