Ring of Kerry and Dingle

 

Irland

 Denna tur bjuder på några av Irlands mest spektakulära landskap där varje dag innebär hänförande utsikt under cyklingen. Majestätiska bergstoppar och underbara insjöar färgade av ljunghedar och bloddroppsträd. Stora delar av turen går utmed den karga kustlinjen där land möter hav på ett dramatiskt sätt.

Denna turen är mer ansträngande än Clare- och Connemaraturen och innehåller några rejäla stigningar där man efteråt belönas med en hänförande utsikt och njutbar utförsåkning.
Turen går helt på asfalterade småvägar men med en del biltrafik. Vi upplevde trafikanterna som Europas mest hänsynsfulla. Vissa infarter till städer går kortare sträckor på större vägar.

 

Resefakta 2018

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 47-69 km och man cyklar i kuperad terräng med  många stigningar och några av dem ganska långa. Turen går på asfalterade småvägar, och vid infart till städerna korta sträckor på större vägar. Efter tre dagars cykling har man en vilodag i Dingle. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning. Det finns möjlighet att hyra el-cykel  vilket underlättar cyklandet väsentligt och gör det möjligt för alla att cykla uppför och samtidigt njuta av landskapet.

DATUM OCH ANKOMST:
Individuell tur: ankomst alla veckodagar under perioden 21/4 - 5/10 2018. Resan startar och avslutas i Killarney.
Grupptur: ankomst lördagar 16/6,  28/7, 18/8 2018. Välkomstmöte kl 18.30. Resan startar och avslutas i Killarney. En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och kollar att allt är OK och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare. OBS kräver minst 10 deltagare och om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer

Priser 2018

NDIVIDUELL TUR Ankomst alla veckodagr 21/4 - 5/10 

Pris per person i dubbelrum, inkl 24-växlad cykel
maj, juni, september och oktober    8.800 SEK
juli och augusti                                            9.100 SEK

Tillägg enkelrum ( mycket begränsad tillgång)
2.700 SEK

GRUPPTUR Ankomst 16/6,  28/7,  18/8 
OBS att turen kräver minst 10 deltagare. Om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald.
En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare.

Pris er person i dubbelrum
Lördag 16/6                     8.400 SEK
Lördag  28/7 , 18/8      8.800 SEK

Tillägg enkelrum (mycket begränsad omfattning).
2.550 SEK.

 

  I priset ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus.
  • En middag.
  • Hyra av 24-växlad cykel inkl liten cykelväska och reparationsväska.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • 24-timmars servicetelefon
  • För gruppturer ingår också guide i följebil som rör sig utmed dagsetappen för hjälp och stöd.

Man tar sig på egen hand till startorten.
Man kan flyga till Dublin och därifrån ta buss till Killarney direkt från flygplatsen eller buss/tåg från Dublin. Andra möjliga flygplatser är Kerry, Cork och Shannon. Några resenärer har hyrt bil vilket också har fungerat bra.

Hemsida för tåg: http://www.irishrail.ie/
Hemsida för buss: http://www.buseireann.ie/

Tillägg

  • El-cykel finns att hyra. Kontakta oss för prisuppgift och tillgång.
  • Extra natt i Killarney före eller efter resan. Kontakta oss för prisuppgift och tillgång.

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allmänna bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14- 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Irland

Dag 1: Ankomst till Killarney
 Ankomst till Killarney  och kanske finns det tid att besöka Ross Castle.

 Dag 2: Killarney - Sneem ca 47 km
Cyklingen börjar på en cykelstig genom en park fram till godset Muckrose House med  en väl känd trädgård och ett 1400-talskloster (Franciskanerorden). Efter en promenad i parken fortsätter cyklingen med en härlig tur mellan de två Killarneysjöarna innan vi kommer ut på allmänna vägen igen. Här börjar en stadig klättring upp till Molly´s Gap där det kan vara lämpligt att äta lunch på restaurangen som har en vidunderlig utsikt åt alla håll. På eftermiddagen belönas man med  ett förtjusande landskap och kommer till sist till den pittoreska staden Sneem.

Dag 3: Sneem - Glenbeigh ca 51 km
Vi startar dagen med att cykla över halvön Kerry via småvägar omgivna av bergsryggar och klättrar över det vackra Gap of Ballaghbearna. På andra sidan går cyklingen ner i en ny dalgång med utsikt över bl.a. Irlands högsta berg Carrauntoohil. Efter lunch cyklar man längs med lugna fårbetesmarker och över gamla stenbroar fram till sjön Caragh Lake. Denna följer vi fram till kusten och Glenbeigh där vi tillbringar natten på ett bekvämt hotell.

Dag 4: Glenbeigh - Dingle ca 43 km
Dagen börjar med en taxiresa hela vägen till Dingle som är basen för de kommande två dagarna. Väl framme i Dingle följer en rundtur på cykel ut till spetsen på Dinglehalvön och detta är en av höjdpunkterna på resan. Kusten här är Irlands mest spektakulära med underbara vyer mest hela tiden blandade med historiska byggnader.

 Dag 5:  Vilodag i Dingle
Vi tillbringar ytterligare en dag på Dinglehalvön och kan byta ut cyklingen mot fina vandringar utmed den branta kusten. En båtresa ut till Blasket Islands med följande vandring runt ön är en annan populär aktivitet om man inte vill följa med en arkeologisk busstur med guide eller enbart ta det lugnt i staden Dingle.

 Dag 6: Dingle-Killorglin ca 69 km
Dagens cykling startar med en lång stigning upp till Conors Pass med en enastående utsikt över Mount Brandon med kustlinjen i bakgrunden. En flack lång härlig utförslöpa ner till kusten följer och på eftermiddagen väntar ytterligare en stigning i samband med att vi korsar Dinglehalvön. Den sista timmen glider vi  utför dalen på andra sidan fram till vår övernattning i Killorglin. 

 Dag 7: Killorglin- Killarney ca 64 km
Sista dagen börjar med lätt cykling på småvägar till Kate Kearnys Cottage där du kan pausa med en härlig kopp te. Därefter kommer den sista höjdpunkten på turen, The Gap of Dungloe, som du aldrig kommer att glömma. När du nått passet har du en fanststisk utsikt över The Black Valley.  Därefter njuter du av färden ner genom den rofyllda dalgången kantad av fält med massor av får innan det en sista gång går uppför och du kommer fram till Molls Gap.. Där kan man äta lunch igen innan man glider ner till slutmålet Killarney och övernattningen

Dag 8:  Killarney och hemförd

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett