Ring of Kerry and Dingle

 

IrlandIrland

Denna tur erbjuder några av Irlands mest spektakulära landskapsscenerier. Varje dag innebär hänförande utsikter under cyklingen. Majestätiska bergstoppar och underbara insjöar färgade av ljunghedar och bloddroppsträd. Stora delar av turen går utmed den karga kustlinjen där land möter hav på ett dramatiskt sätt.
Denna turen är mer ansträngande än Clare- och Connemaraturen och innehåller några rejäla stigningar där man efteråt belönas med en hänförande utsikt och njutbar utförsåkning.
Turen går helt på asfalterade småvägar men med en del biltrafik. Vi upplevde trafikanterna som Europas mest hänsynsfulla. Vissa infarter till städer går kortare sträckor på större vägar.

 

Resfakta 2017

8 dagar / 7 nätter

Dagsetapper 47-69  km, och vilodag i Dingle.

Individuell tur: Ankomst varje dag under perioden 20/4-5/10

Grupptur: finns den 17/6, 29/7  samt 19/8.
En grupptur innebär att man under dagen har tillgång till en följebil som åker sträckan och kollar att allt är OK och hjälper till vid problem men att man cyklar på egen hand utan guide. Gruppen består av 10-20 deltagare.

Resan startar och avslutas i Killarney.

 

Priser 2017

INDIVIDUELL TUR.
Ankomst varje dag under perioden 20/4-5/10

Pris per person i dubbelrum i maj, juni, september och oktober.
8.300 SEK

Pris per person i dubbelrum i juli och augusti.
8.600 SEK.

Tillägg enkelrum ( mycket begränsad tillgång)
2.500 SEK.GRUPPTUR  17/6,  29/7 samt 19/8
OBS kräver minst 10 deltagare. Om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald

Pris per person i dubbelrum 16  juni.
7.900 SEK

Pris per person i dubbelrum 29 juli och 19 augusti.
8.300 SEK

Tillägg enkelrum (mycket begränsad tillgång)
2.500 SEK.

 

  I priset ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus.
  • En middag.
  • Hyra av 24-växlad cykel inkl liten cykelväska och reparationsväska.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • För gruppturer ingår också guide i följebil som rör sig utmed dagsetappen för hjälp och stöd.

Man tar sig på egen hand till startorten.
Man kan flyga till Dublin och därifrån ta buss till Killarney direkt från flygplatsen eller buss/tåg från Dublin. Andra möjliga flygplatser är Kerry, Cork och Shannon. Några resenärer har hyrt bil vilket också har fungerat bra.

Hemsida för tåg: http://www.irishrail.ie/
Hemsida för buss: http://www.buseireann.ie/

 

 

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allmänna bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14- 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Irland

Dag 1: Ankomst till Killarney
 Vid ankomsten till Killarney tar man sig till sitt boende och man hämtar också sin cykel. 


 Dag 2: Killarney - Sneem ca 47 km

Cyklingen börjar på en vacker stig genom en park fram till godset Muckrose House. På vägen besöker vi ett 1400-talskloster (Franciskanerorden). Efter en promenad i parken fortsätter vi en härlig cykelväg mellan de två Killarneysjöarna innan vi kommer ut på allmänna vägen igen. En stadig klättring upp till Molly´s Gap följer och där kan vara lämpligt att äta lunch på restaurangen som har en vidunderlig utsikt åt alla håll. På eftermiddagen belönas man med en nästan ständig utförsåkning genom ett förtjusande landskap och kommer till sist till den pittoreska staden Sneem.


Dag 3: Sneem - Lenbeigh ca 51 km

Vi startar korsandet av halvön Kerry via småvägar omgivna av bergsryggar och klättrar över det vackra Gap of Ballaghbearna. På andra sidan möter en ny dalgång med utsikt över bl.a. Irlands högsta berg Carrauntoohill. Efter lunch har vi en nerfart genom lugna fårbetesmarker och över gamla stenbroar fram till sjön Caragh Lake. denna följer vi framtill kusten och Glenbeigh där vi tillbringar natten på ett bekvämt hotell.


Dag 4: Glenbeigh - Dingle ca 43 km

För att undvika den täta trafiken utefter Dinglebukten börjar dagen med en taxiresa hela vägen till Dingle, basen för de kommande två nätterna. Väl framme följer en rundtur per cykel ut till spetsen på Dinglehalvön och detta är en av höjdpunkterna på resan. Kusten här är Irlands mest spektakulära med underbara vyer mest hela tiden blandade med historiska byggnader.


 Dag 5: Vi tillbringar ytterligare en dag på Dinglehalvön

och kan byta ut cyklingen mot fina vandringar utmed den branta kusten. En båtresa ut till Blasket Islands med följande vandring runt ön är en annan populär aktivitet om man inte vill följa med en arkeologisk busstur med guide eller enbart ta det lugnt i staden Dingle.


 Dag 6: Dingle-Killorglin ca 69 km

Dagen startar med en lång stigning upp till Conors Pass med en förstummande utsikt över Mount Brandon med kustlinjen i bakgrunden. En flack lång härlig utförslöpa ner till kusten följer och på eftermiddagen väntar ytterligare en stigning i samband med att vi korsar Dinglehalvön. Den sista timmen glider vi ånyo utför dalen på andra sidan fram till vår övernattning i Killorglin. 


 Dag 7: Killorglin- Killarney ca 64 km

Sista dagen börjar med lätt cykling på småvägar till Kate Kearnys Cottage där du kan pausa med en härlig kopp te. Därefter kommer den sista höjdpunkten på turen, The Gap of Dungloe, som du aldrig kommer att glömma. När du nått passet har du en obeskrivlig utsikt över The Black Valley innan du njuter av färden ner genom den rofyllda dalgången kantad av fält med massor av får. Du kommer fram till Molls Gap som du träffade på första dagen. Där kan man äta lunch igen innan man glider ner till slutmålet Killarney och övernattningen på Park road.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett