Connemara med Achill Island

 

Connemara ligger på västkusten och är ett underbart vackert och spännande område med den karga ön Achill Island som yttersta utpost för turen. Turen startar i Galway med en bil/bussresa upp till sjön Lough Mask där cyklingen börjar. Atlanten möter här en vild kust med uddar och djupa vikar. Man tycker sig förflyttad till 50-talets Sverige med hästar i arbete på fälten. Turen är relativt lättcyklad, och följer floder, insjöar och kustremsor.Resfakta 2017

8 dagar / 7 nätter

 Dagsetapper 35-54 km, och vilodag i Westport.

Individuell tur: Ankomst varje dag under perioden 20/4-5/10

Grupptur: finns den 17/6 samt 12/8.

Resan startar och avslutas i Galway.

Priser 2017

INDIVIDUELL TUR. Ankomst varje dag   20/4 - 5/10

Dubbelrum per person  maj,  juni,  september och oktober.
8.300 SEK

Dubbelrum per person under  juli och augusti.
8.600 SEK

Tillägg enkelrum ( mycket begränsad tillgång)
2.500 SEK


GRUPPTUR  17/6 och 12/8
OBS kräver minst 10 deltagare. Om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald.

En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och kollar att allt är OK och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare.

Dubbelrum per person 17/6.
7.900 SEK

Dubbelrum per person 12/8.
8.300 SEK

Tillägg enkelrum (mycket begränsad omfattning).
2.500 SEK.

I priset ingår:

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • En middag.
  • Hyra av  24-växlad cykel inkl. liten cykelväska, ( Större cykelväska kan hyras mot liten tilläggskostnad.) och reparationsväska.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Biltransport inkl. cykel dag 2 Galway-Cong och dag 7 Castlebar-Galway.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • För gruppturer ingår också guide i  följebil som rör sig utmed dagsetappen för hjälp och stöd.


Man tar sig på egen hand till startorten.
Flyg till Dublin eller Shannon. 
Från Shannon flygplats finns buss till Galway, ca 1,5 tim.
Från Dublin flygplats finns bussförbindelser direkt till Galway. Alternativt kan man ta buss till Dublin och därifrån tåg till Galway, ca 2,5 tim.

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allmänna bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person.
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14 - 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

.

Connemara dag för dag

Dag 1: Galway.
Incheckning i Galway kan ske efter kl 14.00. På rummet finner man kartor och turbeskrivning. Cykeln hämtar man i anvisad cykelaffär.
Ta sedan gärna en tur och utforska den livliga staden.

Dag 2: Garway-Cong Leenane. Ca 35 Km.
Transport kl 10.00 till Cong där cyklingen börjar. Man cyklar norrut på lugna småvägar genom gröna ängar fullt med betande får.
Färden fortsätter förbi sjön Lough Nafooey till övernattningen i byn Leenane med utsikt över Killarys hamn.

Dag 3: Leenane-Westport. Ca 52 km.
På morgonen vidare norrut mot en av resans höjdpunkter, den fantastiska Delphi-dalen med dess vackra sjöar och med BenBury, Irlands högsta berg i bakgrunden.
Lunchen föreslås intagas i den lilla byn Loiseburg innan man åker vidare till Croagh Patrik och utmed vackra bukten Cleave Bay med alla sina småöar. Målet är Westport där man stannar två nätter.

Dag 4: Vilodag i Westport.
2012 valdes Westport av en irländsk tidning till Irlands bästa plats att leva på och man förstår lätt varför. Staden, som är vackert belägen längst in i viken Clew Bay, är mycket charmig och mysig att promenera och ta det lugnt i. Besök kanske slottet Westport House med sin vackra park och vidhängande aktivitetsområde. Intressant är även att besöka ön Clare Island.

Dag 5: Westport-Achill Island. Ca 54 km.
En ny höjdpunkt på resan. Man åker på "Greenway Cycle" som är en regional cykelled och som erbjuder ett stot antal av de mest idylliska vyerna i västra Irland. Leden för oss till Achill Sound, porten till Achill Island där man övernattar.

Dag 6:  Achill Island rundtur.   Ca 14 km, 47 km eller 72 km.
Idag har vi möjlighet att att utforska Achill Island med ett flertal dramatiska sträckor; det är bara att välja. Ön har fantastiska kustvyer och ett vackert landskap. I Keem Bay  finns en badplats med vit sandstrand. Den riktigt energiske kan klättra upp på det närbelägna berget och få en  vidunderlig utsikt över ön. 

Dag 7:  Achill Island- Castelbar-Galway.  Ca 47 km.
De första 17 km åker man samma förtjusande väg tillbaka till Newport innan man viker av mot Lough Beltra i Hjärtat av Mayo.
På sista sträckan, strax före Castlebar, kan man med fördel besöka nationalmuseet "Museum of Country Life". I Castlebar väntar en taxi för transport till Galway. Övernattning.

Dag 8: Galway.
Efter frukost avslutas turen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett