Connemara med Achill Island

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Connemara ligger på Irlands västkust och är ett underbart vackert och spännande område. På denna resa får du uppleva några av de bästa platser som Connemara har att erbjuda; Killary Harbour, den fantastiska Delphi Valley, den vackra staden Westport och den karga ön Achill Island som yttersta utpost för turen. Man startar i Galway med en bil/bussresa upp till sjön Lough Mask där cyklingen börjar. Atlanten möter här en vild kust med uddar och djupa vikar.  Turen  går i kuperad terräng med några längre stigningar men är ändå relativt lättcyklad, då den följer floder, insjöar och kustremsor.

 

Resefakta 2019

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapperna är 35-54 km i kuperad terräng med några längre stigningar. Turen går på asfalterade, lugna småvägar och på den vackra 42 km långa cykelvägen Great Western Greenway Cycle. Efter två dagars cykling har man en vilodag i Westport. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst alla veckodagar under perioden 20/4-4/10 2019. Resan startar och avslutas i Galway. 

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

Priser 2019

Pris per person i dubbelrum, inkl 24-växlad cykel

Grundpris                                   9 200 SEK
Tillägg i juli och augusti          500 SEK

Tillägg enkelrum ( begränsad tillgång)
2.700 SEK

I priset ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • En middag.
  • Hyra av  24-växlad hybridcykel inkl. liten cykelväska och reparationsväska.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna.
  • Biltransport inkl. cykel dag 2 Galway-Cong och dag 7 Castlebar-Galway.
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • 24-timmars servicetelefon.


Man tar sig på egen hand till startorten.
Flyg till Dublin eller Shannon. Från Dublin flygplats finns bussförbindelser direkt till Galway. Alternativt kan man ta buss till Dublin och därifrån tåg till Galway, ca 2,5 tim. Från Shannon flygplats finns buss till Galway, ca 1,5 tim. Vi hjälper gärna till med ytterligare information om detta.

Tillägg

  • El-cykel finns att hyra. Kontakta oss för prisuppgift och tillgång.
  • Extra natt i Galway före eller efter resan.  Kontakta oss för prisuppgift och tillgång.

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allmänna bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person.
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14 - 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

 

Connemara dag för dag

Dag 1: Galway.
Incheckning i Galway kan ske efter kl 14.00. På rummet finner man kartor och turbeskrivning. Cykeln hämtar man i anvisad cykelaffär.
Ta sedan gärna en tur och utforska den livliga staden.

Dag 2: Galway- Leenane. Ca 35 Km.
Dagen börjar med en transport  till Clonbur där cyklingen startar. Man cyklar norrut på lugna småvägar genom gröna ängar fullt med betande får. Färden fortsätter förbi sjön Lough Nafooey till övernattningen i byn Leenane med utsikt över Killarys hamn. Den som vill tar en extra tur till det fantastiska Benedictine klostret Kylemore Abbey - eller kopplar av på hotellets spa.

Dag 3: Leenane-Westport. Ca 52 km.
På morgonen vidare norrut mot en av resans höjdpunkter, den fantastiska Delphi-dalen med dess vackra sjöar och med BenBury, Irlands högsta berg i bakgrunden. Det passar bra med lunch i den charmiga byn Loiseburgh innan man cyklar vidare till Croagh Patrick och bukten Cleave Bay med alla sina småöar. Målet är Westport där man stannar två nätter.

Dag 4: Vilodag i Westport.
2012 valdes Westport av en irländsk tidning till Irlands bästa plats att leva på och man förstår lätt varför. Staden, som är vackert belägen längst in i viken Clew Bay, är mycket charmig och mysig att promenera och ta det lugnt i. Besök kanske slottet Westport House med sin vackra park och vidhängande aktivitetsområde. Intressant är även att besöka ön Clare Island.

Dag 5: Westport-Achill Island. Ca 54 km.
En ny höjdpunkt på resan. Man cyklar på "Greenway Cycle" som är en regional cykelled och som bjuder på några av de västra Irlands mest idylliska vyer.  Leden tar oss till Achill Sound som är porten till Achill Island där man stannar för övernattning.

Dag 6:  Achill Island rundtur.   Ca 14 km, 47 km eller 72 km.
Idag har vi möjlighet att att utforska Achill Island med ett flertal dramatiska sträckor; det är bara att välja. Ön har fantastiska kustvyer och ett vackert landskap. I Keem Bay  finns en badplats med vit sandstrand. Den riktigt energiske kan klättra upp på det närbelägna berget och få en  vidunderlig utsikt över ön. 

Dag 7:  Achill Island- Castelbar-Galway.  Ca 47 km.
De första 17 km åker man samma förtjusande väg tillbaka till Newport innan man viker av mot Lough Beltra i Hjärtat av Mayo.
På sista sträckan, strax före Castlebar, kan man med fördel besöka nationalmuseet "Museum of Country Life". I Castlebar väntar en taxi för transport till Galway för sista övernattningen.

Dag 8: Galway.
Efter frukost avslutas turen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett