Clare and Burren


MusikerOm du vill lära känna det Irländska musikarvet kan du inte välja en bättre tur. Clare är Irlands musikcentrum och på denna tur sitter du säkert och stampar takten till traditionell folkmusik mest varje kväll.

Burren har ett säreget, kargt "månlandskap" av en kalkstensbergart berömt för sin rika flora. Man cyklar utmed kusten med vacker utsikt över Galwaybukten och passerar det imponerande Cliffs of Moher, Europas högsta och brantaste klippkust.

 

 

Fyr

Resefakta 2018 

RESANS LÄNGD:  8 dagar / 7 nätter

CYKLINGEN:  Dagsetapperna är 38-50 km  i kuperad terräng med några längre stigningar. Turen går helt på asfalterade småvägar, och vid infart till städerna korta sträckor på större vägar. Efter tre dagars cykling har man en vilodag i Ballyvaughan. Man cyklar på egen hand utifrån kartmaterial och turbeskrivning. 

DATUM OCH ANKOMST: 
Individuell tur: ankomst alla veckodagar under perioden 21/4-5/10 2018. Resan startar och avslutas i Ennis.
Grupptur: ankomst lördagar 26/5,  21/7,  25/8  2018. Välkomstmöte kl 18.30. Resan startar och avslutas i Ennis. En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och kollar att allt är OK och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare. OBS kräver minst 10 deltagare och om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

 

Priser 2018

INDIVIDUELL TUR. Ankomst alla veckodagar 21/4 - 5/10 
GRUPPTUR 26/5, 21/7, 25/8 
OBS kräver minst 10 deltagare. Om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald. En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare.

Pris per person i dubbelrum, inkl 24-växlad cykel
maj, juni, september och oktober - 8.500 SEK
juli och augusti - 8.900 SEK

Tillägg enkelrum ( mycket begränsad tillgång)
2.700 SEK

  I priset ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • En middag.
  • Hyra av 24-växlad cykel inkl. liten cykelväska och reparationsväska.
  • Bagagetransport mellan övernattningarna. 
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • 24-timmars servicetelefon.
  • För gruppturer ingår också guide i följebil som rör sig utmed dagsetappen för hjälp och stöd.

Tillägg

  • El-cykel finns att hyra. Kontakta oss för prisuppgift och tillgång.
  • Extra natt i Ennis  före eller efter resan. Kontakta oss för prisuppgift och tillgång

Man tar sig på egen hand till startorten.
Man kan flyga till Dublin eller Shannon. Från Dublin flygplats till Ennis, ta bussen Airlink till Dublin och byt till tåg som går från Heuston Station. Tåget tar ca 2,5 tim. Det finns också buss från Dublin till Ennis. Från Shannon flygplats kan man åka buss till Ennis, eller ta en taxi, vilket kostar ca 35 €.

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allm. bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14- 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Karta

Dag 1: Ankomst till Ennis 
Ennis är en fantastisk stad vad det gäller irländsk musik och underhållning. Använd dagen till att känna på atmosfären och besöka några pubar.

Dag 2: Ennis -Spanish Point ca 48 km
Vi lämnar Ennis och rullar ut på lättcyklade småvägar genom bördigt landskap mot kusten och hotellet i the Spanish Point. Namnet härrör från den spanska armada som sjönk här 1588 i samband med reträtten till Spanien.

Dag 3: Spanish Point - Doolin ca 46 km
Vi cyklar genom ett säreget landskap på lugna småvägar. Lahinch kan vara en lämplig lunchplats innan vi på eftermiddagen besöker de berömda Cliffs of Moher. De reser sig lodrätt 220 m över atlantens vågor vilket gör dem till de högsta havsklipporna i Europa. Här kan du promenera längs klipporna och se sjöfåglar majestätiskt glidflyga utmed klipporna. Det finns ett stort antal arter t.ex. lunnefågel, stormfågel. liror m.m. Efter detta stopp cyklar man mot Doolin. På kvällen kanske det lockar med en pubmåltid och att uppleva av ett av de irländska band som staden är känd för.

Dag 4. Doolin - Ballyvaghan.ca 50 km
På morgonen börjar vi se de första tecknen på Burrens egenartade månlandskap och besöker Kilfenoras berömda klosteranläggning. I Kilfenora kan vi besöka Burren Heritage Center som på ett informativt sätt ger oss en insikt om Burrens geologi och historia. Lunchen kan vi med fördel äta i den lilla staden Lisdoonvarna. Eftermiddagens cykling är en härlig sträcka utmed Galway Bay's kustlinje med Aranöarna i bakgrunden. Vi anländer till den pittoreska kuststaden Ballyvaughan, känd för sitt musikaliska arv, där vi skall bo i två nätter.

Dag 5: Vilodag
Vilodagen kan vi använda på många sätt. Det finns en härlig 4-timmars vandring ut på Burren tillsammans med en verkligt underhållande guide som berättar allt om regionen. Vi kan även göra en kort cykeltur till ruinerna av Cistercian Abbey eller till grottorna vid Ailwee. Alternativt kan vi bara ta det lugnt i den attraktiva staden. Missa inte ett pubbesök med den irländska musiken.

Dag 6: Ballyvaughan - Kinvarra ca 38km
Dagens etapp tar oss rakt in i hjärtat av det egenartade Burren och vi kan besöka dess mest berömda historiska monument, Poulnabrowne Dolmen som är från 2.500 år före Kristus. En kort avstickare från rutten ger oss möjlighet att inta vår lunch i byn Carran. På eftermiddagen åker vi på lugna lättcyklade småvägar fram till kuststaden Kinvarra. På vägen kan man besöka Burrens parfymfabrik där man framställer parfymer av traktens lokala växter. Där finns också ett fint bildspel som berättar om regionens unika flora.

Dag 7: Kinvarra-Ennis ca 49 km
Sista dagens cykling fortsätter genom ett nytt "månlandskap" av kalkstenberg förbi den vackra insjön Mullaghmore med ett lunchstopp i Corafin. Under eftermiddagen kan man besöka  1500-talsslottet Tower House på  väg mot slutpunkten på turen i Ennis, och en sista kväll  att lyssna till den irländska folkmusiken på någon av de många pubarna.

Dag 8: Hemfärd
Efter en " full Irish breakfast" påbörjar vi hemresan.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett