Clare and Burren


MusikerOm du vill lära känna det Irländska musikarvet kan du inte välja en bättre tur. Clare är Irlands musikcentrum och på denna tur sitter du säkert och stampar takten till traditionell folkmusik mest varje kväll.

Burren har ett säreget, kargt "månlandskap" av en kalkstensbergart berömt för sin rika flora. Man cyklar utmed kusten med vacker utsikt över Galwaybukten och passerar det imponerande Cliffs of Moher, Europas högsta och brantaste klippkust.
Turen går helt på asfalterade småvägar men med en del biltrafik. Vi upplevde trafikanterna som Europas mest hänsynsfulla. Vissa infarter till städer går kortare sträckor på större vägar.

FyrResfakta 2017 

8 dagar / 7 nätter

Dagsetapper 38-50 km, och vilodag i Ballyvaughan.

Individuell tur: Ankomst varje dag under perioden 20/4-5/10

Grupptur:  27/5,  22/7,  26/8
En grupptur innebär att man under dagen cyklar på egen hand och har tillgång till en följebil som åker sträckan och kollar att allt är OK och hjälper till vid problem. Gruppen består av 10-20 deltagare.

Resan startar och avslutas i Ennis.

 


Priser 2017 

INDIVIDUELL TUR. 

Pris per person i dubbelrum i maj, juni, september och oktober.
 8.000 SEK
Pris per person i dubbelrum under juli och augusti.
8.300 SEK.
Tillägg enkelrum ( mycket begränsad tillgång)
2.500 SEK.

GRUPPTUR  27/5,  22/7 samt 26/8
OBS kräver minst 10 deltagare. Om gruppturen ställs in kan man välja att cykla turen som individuell tur eller få resan återbetald.

Pris per person i dubbelrum 27 maj.
7.900 SEK
Pris per person i dubbelrum 22 juli och 26 augusti
8.300 SEK
Tillägg enkelrum (mycket begränsad omfattning.)
2.500 SEK.

  I priset ingår

  • 7 övernattningar med frukost på hotell och privata gästhus. 
  • En middag.
  • Hyra av 24-växlad cykel inkl. liten cykelväska och reparationsväska ( Större cykelväska kan hyras mot liten tilläggskostnad.)
  • Bagagetransport mellan övernattningarna. 
  • Kartor och beskrivning av turen och dess sevärdheter.
  • För gruppturer ingår också guide i följebil som rör sig utmed dagsetappen för hjälp och stöd.

 

Man tar sig på egen hand till startorten.

Man kan flyga till Dublin eller Shannon. Från Dublin flygplats till Ennis, ta bussen Airlink till Dublin och byt till tåg som går från Heuston Station. Tåget tar ca 2,5 tim. Det finns också buss från Dublin till Ennis. Från Shannon flygplats kan man åka buss till Ennis, eller ta en taxi, vilket kostar ca 35 €.

 

OBS! Avbeställningskostnaderna avviker från våra allm. bestämmelser.
Avbeställning 30 dagar eller mera före avresa: 1.800 SEK/person
Avbeställning 29-15 dagar före avresa: 50% av totalpriset.
Avbeställning 14- 0 dagar före avresa: Fullt pris.

Hur går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Karta

Dag 1: Ankomst till Ennis och vårt B&B
Ennis är en fantastisk stad vad det gäller irländsk musik och underhållning. Använd dagen till att känna på atmosfären besöka några pubar.


 

Dag 2: Ennis -Spanish Point ca 48 km
Vi lämnar Ennis och rullar ut på lättcyklade småvägar genom bördigt landskap mot kusten och det bekväma hotellet i the Spanish Point. Namnet härrör från den spanska armada som sjönk här 1588 i samband med reträtten till Spanien


 

Dag 3: Spanish Point - Doolin ca 46 km
Vi cyklar genom ett säreget landskap på lugna småvägar. Lahinch kan vara en lämplig lunchplats innan vi på eftermiddagen besöker de berömda Cliffs of Moher. De reser sig lodrätt 220 m över atlantens vågor vilket gör dem till de högsta havsklipporna i Europa. Här kan du promenera längs klipporna och se sjöfåglarnas majestätiska glidflykt utmed klipporna. Det finns ett stort antal arter t.ex. lunnefågel, stormfågel. liror m.m. Efter besöket ställer vi kosan mot Doolin. På kvällen intar vi en pubmåltid och njuter av ett av de irländska band som staden är känd för.


 

Dag 4. Doolin - Ballyvaghan.ca 50 km
På morgonen börjar vi se de första tecknen på Burrens egenartade månlandskap och besöker Kilfenoras berömda klosteranläggning. I Kilfenora kan vi besöka Burren Heritage Center som på ett informativt sätt ger oss en insikt om Burrens geologi och historia. Lunchen kan vi med fördel äta i den lilla staden Lisdoonvarna. Eftermiddagens cykling är en härlig sträcka utmed Galway Bay's kustlinje med Aranöarna i bakgrunden. Kanske får vi se den lilla underbara delfinen Dusty, som lever och ofta visar sig i vattnen utanför kusten. Vi anländer till den pittoreska kuststaden Ballyvaughan, känd för sitt musikaliska arv, där vi skall bo i två nätter.


 

Dag 5: Vilodag
Dagen kan vi använda på många sätt. Det finns en härlig 4-timmars vandring ut på Burren tillsammans med en verkligt underhållande guide som berättar allt om regionen. Vi kan även göra en kort cykeltur till ruinerna av Cistercian Abbey eller till grottorna vid Ailwee. Alternativt kan vi bara ta det lugnt i den attraktiva staden. Missa inte ett pubbesök med den irländska musiken.


 

Dag 6: Ballyvaughan - Kinvarra ca 39 km
Dagens etapp tar oss rakt in i hjärtat av det egenartade Burren och vi kan besöka dess mest berömda historiska monument, Poulnabrowne Dolmen som är från 2.500 år före Kristus. En kort avstickare från rutten ger oss möjlighet att inta vår lunch i byn Carran. På eftermiddagen åker vi på lugna lättcyklade småvägar fram till kutstaden Kinvarra. På vägen besöker vi Burrens parfymfabrik där man framställer parfymer av traktens lokala växter. Där finns även ett utmärkt bildspel som berättar om regionens unika flora.


 

Dag 7: Kinvarra-Ennis ca 49 km
Sista dagen fortsätter genom ett nytt "månlandskap" av kalkstenberg förbi den vackra insjön Mullagh More till vår lunchplats i Corafin. Under eftermiddagen besöker vi 1500-talsslottet Tower House på vår väg mot slutpunkten på turen i Ennis. Använd gärna kvällen till att lyssna till den irländska folkmusiken på någon av de många pubarna.


 

Dag 8: Hemfärd
Efter en " full Irish breakfast" påbörjar vi hemresan.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett