Provence Vingårdar

DruvorGrenache, Cinsault, Syrah, Picpoul, Mourvèdre, Clairette...

Denna cykeltur med tema vin går genom några av Rhônedalens mera kända distrikt och många olika druvor odlas på vingårdarna längs turen. Grenache, Cinsault, Syrah, Clairette..... 
På små fridfulla vägar kommer du att uppleva ett underbart landskap, fascineras över generationers utveckling av odlingarna och det fridfulla arbetet i harmoni med naturen. Stannar du till hos vinodlare så kan de berätta om, och låta dig provsmaka, " Guds nektar". De delar gärna med sig av sina erfarenheter och diskuterar terroir (jorden), årgångar, surhet, aromer och färg. 

Under hösten, i slutet av september och början av oktober, plockas druvorna. Skördetiden innebär arbetare som skrattar och strävar tillsammans i raderna med vin. Färgstarka grupper utspridda på fälten. Under våren, runt april månad, börjar vinstockar spira då naturen samlar sina krafter och saven stiger. Slutligen kommer sommaren som med värmen och de generösa solstrålarna fortsätter vinodlarnas arbetet med den bördiga jorden.

Resfakta 2017

8 dagar / 7nätter

Dagsetapper 36-65 km.
Landskapet är kuperat med några längre stigningar. Två dagar finns möjlighet att välja att inte cykla. Se beskrivning nedan.

Man cyklar på egen hand utifrån vägbeskrivning och detaljerade kartor.

Ankomst varje dag mellan 1 april- 25 oktober.

Resan startar och avslutas i Avignon.

 

Priser 2017

KOMFORT

7 nätter på 3-stjärniga hotell, varav ett är boende på en vingård.  Pool, utom i Avignon och Orange.

Pris per person i dubbelrum 1/4 -23/4  samt 1/10 - 25/10
9.200 SEK
Tillägg enkelrum
4.100 SEK.

Pris per person i dubbelrum 24/4 - 23/6 samt 1/8 - 31/9
9.800 SEK
Tillägg enkelrum
4.500 SEK

Pris per person i dubbelrum 24/6-31/7
10.200 SEK
Tillägg enkelrum
4.900.

Trebäddsrum.
Pris på förfrågan.

Extranätter.
Pris på förfrågan.

 

 LYX

2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Avignon samt 5 nätter på 3-stjärniga hotell  varav ett är boende på en vingård. Pool, utom  Orange.

Pris per person i dubbelrum april och oktober
 10.300 SEK
Tillägg enkelrum
5.000 SEK.

Pris per person i dubbelrum  maj, juni, augusti och september.
 11.000 SEK.
Tillägg enkelrum
5.700 SEK.

Pris per person i dubbelrum Juli.
 12.400 SEK
Tillägg enkelrum
7.000.

Trebäddsrum.
Pris på förfrågan.

Extranätter.
Pris på förfrågan.
 

I priset ingår

  • Övernattning inkl. frukost. 
  • Middag på kvällen utom i Avignon
  • Bagagetransport mellan hotellen
  • Utförligt kartmaterial med beskrivningar.
  • Utförlig information på engelska första kvällen.

Man kan boka  extranatt på varje övernattningsställe.
Pris på förfrågan.

Man tar sig på egen hand till startorten.

Man kan flyga till Marseilles och därifrån med tåg ca 1,5 tim till Avignon. Man kan även flyga tillParis eller Nice och ta tåget därifrån till Avignon. OBS! Det finns två stationer i Avignon. Välj "Avignon Centre" .  Det går även att åka tåg direkt till Avignon.

Extra

Touringcykel, 24- växlad med handbromsar, cykelväska, reparationsväska
900 SEK/tur

El-cykel
1 .800 SEK /tur

Hur går bokningen till?

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Dag 1: Individuell ankomst till Avignon
Ankomst till Avignon och hotellet. Utforskning av staden. Man träffar arrangörens representant   mellan kl 15.00-18.00 och får en grundlig information på engelska och erhåller hyrd cykel, väskor och verktyg. För turen får man vägbeskrivning samt en tydlig kartbok med beskrivningar. Vid senare ankomst träffas man vid cykelutlämningen dag 2 kl 09.00.
OBS!!! På söndagar är cykelutlämningen helt stängd. Vid ankomst lördagar måste man alltså vara på plats före kl 18.00.

Dag 2: Avignon - Orange. Ca 55 km. 
Vi börjar cyklingen i området Gard på Rhônes västra flodbank och bekantar oss med vingårdarna runt Tavel, berömda för sitt rosévin. Vidare till Lirac´s vingårdar  som producerar både röda, vita och roséviner vilka är mycket uppskattade i regionen. Längre österut kommer vi till Chateauneuf du Pape, som är ett av Côtes du Rhônes mest berömda viner. Turen fortsätter till Orange, känd för sin romerska teater och triumfbåge. Övernattning i Orange.

Dag 3: Orange -  Dentelles de Montmirail. Ca 47 Km.  
Vi cyklar norrut på pittoreska småvägar genom mysiga byar ibland med slott, t.ex. Suze-la- Rousse med ett slott från 1100-talet. I detta varierande landskap med olika förutsättningar för vinodlingarna skapas viner med mycket särpräglade karaktärer.
Övernattning vid foten av berget Dentelles de Montmirail. Hotell med pool. 

Dag 4: Cykling eller vilodag
Förslaget för dagens cykling är en lokal tur för att utforska  Dentelles de Montmirail och de röda vinerna från Vacqueyras och Gigondas eller de  söta muscatvinerna från Beaumes de Venise, ca 36 Km. Eller så väljer du en cykelfri dag och promenerar utmed vinodlingarna eller kopplar av i skuggan under ett träd. Övernattning på samma hotell.

Dag 5: Dentellerna - foten av Mont Ventoux. Ca 50 Km.
Vi korsar Dentellerna på små ensliga pittoreska vägar och når Vaison la Romaine med många minnesmärken från Romartiden. Därefter kommer vi till Mont Ventoux, Provence´s högsta berg, 1.910 m. Man cyklar utmed bergets västra sida med små byar med typisk sydländsk atmosfär och därefter kommer vi fram till Côtes du Ventoux, med mängder av vingårdar och världsberömda viner.
Övernattning i Bedoin eller dess närhet. Hotell med pool.

Dag 6: Cykling eller vilodag
Förslag på en lokal tur, ca 57 km, genom hjärtat av Cotes du Ventoux´s vingårdar med kända namn som t.ex. La Montagne Rouge. Man cyklar genom omväxlande natur med små  byar på kullarna och slätten och med mäktiga Mont Ventoux i bakgrunden.
Övernattning på samma hotell.

Dag 7: Ventoux - Avignon. Ca 65 km
På en fin tur på slättlandet, via mysiga småvägar, byar och vingårdar leder cyklingen tillbaka till Avignon. Gör t ex ett stopp i staden Carpentras med en av Frankrikes äldsta synagogor.  

Dag 8: Avignon
Avfärd efter frukost och utcheckning.
Avignon är en mycket  intressant stad och det finns möjlighet finns att beställa extranätter i Avignon före eller efter cykelturen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett