Provence II- Luberon

Frankrike
Avignon-Isle sur la Sorgue-Apt-Lourmarin

Denna tur är, vad vi upplever själva, hjärtat av Peter Mayle´s Provence från boken Ett år i Provence.(Läs gärna denna). Underbara små byar insprängda mellan vinodlingar. På varje kulle ligger en borg, omgiven av en liten grupp hus. Man passerar kända byar såsom Ménerbes, Lacoste, och Lourmarin. Tempot är lugnt nästan sävligt och luften är full av dofter.
Vi älskar denna del av Provence!

 

Vad våra gäster tyckte:
Vi fick en fantastisk cykeltur i Provence, Luberon i september.
Härligt väder, trevliga människor, god mat och betagande vyer. /Anders från Skottorp

Resfakta 2017

8 dagar / 7 nätter

Dagsetapper: 44 - 63 km.
Landskapet är  kuperat med några längre stigningar. I Apt och Lourmarin finns flera alternativ för cykelturer och här finns också möjlighet till cykelfria dagar.

Man cyklar på egen hand utifrån turbeskrivning och detaljerade kartor

Ankomstdag varje dag under 1 april-25 okt.
Välkomsinformation och cykelutlämningen  kl 15.00-18.00 eller  kl 09.00 dag 2.
OBS! På söndagar är cykelutlämningen helt stängd.  Vid ankomst lördagar måste man vara på plats före kl 18.00

Resan startar och avslutas i Avignon.

Priser 2017

Pris per person i dubbelrum 
från 9.800 SEK

Tillägg enkelrum
3.500 SEK

Säsongstillägg 24/4 - 24/6 samt 1/8 - 31/9
700 SEK/p

Säsongstillägg 24/6-31/7 
1.000 SEK/p

I priset ingår

  • Övernattning inkl. frukost. Samtliga hotell utom i Avignon har pool.
  • Middag på kvällen utom i Avignon
  • Bagagetransport mellan hotellen
  • Utförligt kartmaterial med sevärdhetsbeskrivning.
  • Utförlig information på engelska vid ankomstmöte.
  • Tågresa Cavallion-Avignon dag 7.


Man kan boka en extranatt på varje övernattningsställe.
Begär prisförslag.

Man tar sig på egen hand till Avignon
Man kan exempelvis flyga till Marseilles, Nice eller Paris och ta tåget därifrån till Avignon. OBS! Det finns två stationer i Avignon. Välj "Avignon Centre" . Det går även att åka tåg direkt till Avignon.

Extra

Touringcykel 24-växlad med cykelväska
900 sek/ tur

Elcykel
1.800 sek

Extranätter
På förfrågan

Hur går bokningen till?

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast fyra veckor före resans avgång. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar.

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Dagsturernas längd är mellan 25 och 64 km.
Det är möjligt att köpa till en eller flera dagar före och efter turen.

Dag 1: Individuell ankomst till Avignon
Ankomst till Avignon och hotellet. Utforskning av staden. Man träffar arrangörens representant vid cykelutlämningen mellan kl 15.00-18.00 och får en grundlig information på engelska och erhåller hyrd cykel, väskor och verktyg. För turen får man vägbeskrivning samt en tydlig kartbok med sevärdhetsbeskrivningar.
Vid senare ankomst träffas man vid cykelutlämningen dag 2 kl 09.00.
OBS!!!  På söndagar är cykelutlämningen helt stängd. ( Vid ankomst lördagar måste man vara där före kl 18.00)


 Dag 2. Avignon - Isle sur la Sorgue ca 53/70 km. Flackt/355 höjdmeter
Vi lämnar Avignon och cyklar österut. Först kommer vi till jordbruksområden med många fruktodlingar, när vi sedan närmar oss "Plateau des Monts de Vaucluse" förändrar sig landskapet. Då dyker små byar upp på bergstopparna med sina gamla borgar i mitten. Snart når vi den berömda "Fontaine de Vaucluse" vid flodkanten. Natten i Isle sur la Sorgue på hotell med 2 swimmingpooler. Här finns en antik/second hand marknad varje lördag och söndag. Denna dag finns två cykelalternativ: ca 53 km  eller ca 70 km och med 355 höjdmeter.


 

Dag 3. Isle sur la Sorgue - Apt (strax utanför) ca 44 km. 290 höjdmeter
Vi cyklar mot Luberon (här finns de av Peter Mayle ofta beskrivna byarna som Oppède le Vieux, Ménerbes, Lacoste och Bonnieux). Här kommer vi att upptäcka "juveler" nere i dalen. Stanna vid ett litet café och njut, de är ofta inramade av plataner och brunnar. På en liten väg kommer vi sedan till hotellet som ligger strax utanför Apt. Swimmingpool.


 

Dag 4. Tre möjliga turer eller en vilodag, och natten på samma hotell
Det finns flera möjligheter till cykelturer i omgivningarna:
a) Upptäck Roussillon och dess omgivningar, ca 25 km och 300 höjdmeter.
Roussillon är byggd på en klipphylla och omgiven av gyllene klippor i rött och gult. Alla husen är färgade med den naturliga ockran och är en härlig synupplevelse. Dess mjuka färger ger en fin harmoni till byn och vyerna därifrån är fantastiska. 

b) Roussillon och Gordes, ca 40 km och ca 530 höjdmeter.
Gordes är en by med hus stenhus och ett stort slott. Vacker utsikt över Luberon och Rhonedalen mot Avignon. Därefter till Roussillon. 

c) "Provences Colorado", ca 64 km och ca 900 höjdmeter.
En längre avstickare för att upptäcka det steniga ockrafärgade massivet, som kallas "Provence Colorado", med extraordinära färger i rött och gult. Därefter går turen på småvägar upp till platån med små tysta byar. Möjlighet att smaka honung och nougat. En tur för den vältränade.


 

Dag 5. Apt - Lourmarin (eller i närheten) ca 43 km och 500 höjdmeter
En vacker tur till den skyddade delen av Luberon. Beroende på årstid så möts man av de vackra färgerna av blå rosmarin,  röd vallmo och vita körsbärsblommo. Här finns också intressanta små stenhus, "Bories", i olika utformningar. Så beger vi oss till den södra delen av Luberon med ett mjukt landskap som påminner om Italiens Toscana, och passerar  fina små byar. Natten i Lourmarin, hotell med swimmingpool.


 

Dag 6. Vilodag eller cykeltur
Denna dagen har vi möjlighet att cykla hela vägen till den sydöstra delen av Luberon. På vägen finns flera gamla slott, minnen från ett rikt Provence. Ett berömt slott som måste ses är "Le chateau d'Ansouis". Natten på samma hotell.


 

Dag 7. Vaugines - Avignon ca 43 km och 300 höjdmeter
Floden La Durance flyter ner till södra Luberon innan den rinner ut i Rhone söder om Avignon. Vi cyklar på småvägar antingen längs flodbanken eller utmed fälten där vi bl. a kan se meloner växa. Vi kan se den lilla delen av Luberon som är 700 m hög och som är en vacker syn med sina vita klippor. Cykelturen slutar vid järnvägsstationen i Cavaillon (S.N.C.F.). Härifrån åker vi tillbaka till hotellet i Avignon med cykeln med på tåget. Vi återlämar cyklar mm.


 

Dag 8. Ledig dag i Avignon fram till avfärd

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett