Provence - Familjeturer

En resa med kortare dagsetapper, och därför utmärkt för barnfamiljer och andra som tillsammans önskar njuta av de mest välbekanta och lugnaste platserna i hjärtat av Provence. 

PROVENCE - FAMILJETURPå denna resa har man god tid att stanna och njuta av landskapet, besöka lokala hantverkare, strosa omkring i de smala gränderna i de livliga byarna, bada i poolen eller avnjuta en god lunch på en trevlig restaurang. 

Efter första natten i Avignon bor man tre nätter på samma hotell och två nätter på nästa hotell vilket betyder att man själv väljer dagsutflykter på cykel eller cykelfri dag om man vill. 

Dagliga upptäckter kommer att glädja både barn och vuxna lika mycket. Övernattningarna är speciellt utvalda med tanke på familjer och alla pensioner utom i Avignon har swimmingpool. En liten transport i början av turen (ingår i priset) gör att cykelturen kan påbörjas direkt på en liten lugn  väg utanför Avignon. Vid återresan till Avignon görs sista biten med ett regionalt tåg (ca 20 min) tillsammans med cyklarna.

Familjer med barn kan hyra en lätt cykelkärra för transport av två barn,  påhängscykel till en vuxencykel eller barncykel.

Resfakta 2017

8 dagar / 7 nätter.

Dagsetapper på cykel:  20-35 km, lättcyklat i flackt landskap. Man cyklar på egen hand utifrån turbeskrivning och detaljerade kartor.

Ankomstdag varje dag under perioden 1 april - 25 oktober.

Resan startar och avslutas i Avignon.

Vad våra gäster tyckte:

Väl hemkomna och mycket nöjda! Du har rätt i att arrangemanget där nere var nära nog perfekt.
Du har definitivt stärkt din renommé inför ev kommande cykelturer.
Skriver Sture från Jonsered.

 

Priser 2017

Pris per person i dubbelrum
Från 7.700 SEK

TREBÄDDSRUM
Pris per vuxen i trebäddsrum.
Från 7.700 SEK

Pris för barn i sällskap med två vuxna i trebäddsrum.
0 t.o.m. 2 år: 800 SEK

3 t.o.m. 9 år: 3.600 SEK

10 t.o.m.17 år: 5.500 SEK

FYRBÄDDSRUM
Pris per vuxen i fyrbäddsrum.
Från 6.900 SEK

Pris för barn i sällskap med två vuxna i fyrbäddsrum.
0 t.o.m. 2 år: 800 SEK

3 t.o.m. 9 år: 4.300 SEK

10 t.o.m.17 år: 5.500 SEK

TILLÄGG HÖGSÄSONG
ankomst 24/6 - 31/8  
700 SEK/vuxen
200 SEK/barn 3-17 år

 

I priset ingår

  • Övernattning inkl. frukost, tre-stjärniga hotell och charmigt pensionat, dusch/toalett på  rummen.  Pool utom i Avignon.
  • Middag på kvällen tre dagar.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Utförlig information på engelska vid välkomstmöte.
  • Utförligt kartmaterial med sevärdhetsbeskrivning.
  • Transport ut ur Avignon första cykeldagen.
  • Transport med tåg in till Avignon sista cykeldagen. 

OBS Måltider för barn 0-2 år ingår ej.

Man tar sig på egen hand till startorten.
Man kan flyga till Marseilles och därifrån med tåg ca 1,5 tim till Avignon. Andra aöternativ är flyg  till Nice eller Parsi och ta tåget därifrån. OBS! Det finns två stationer i Avignon. Välj "Avignon Centre".   

Extra

Touringcykel 24-växlad med cykelväska
900 SEK/tur

Elcykel
1,700 SEK/tur

Tandem
1.700 SEK/tur

Cykel för barn 11 till 18 år.
700 SEK/tur

Barncykel för barn t o m 10 år (20 eller 24 tums hjul)
600 SEK/tur

Påhängscykel ( kopplas till en vuxencykel)
600 SEK/tur

Barntrailer ( plats för två barn)
700 SEK/tur

Hur går bokningen till?

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Dag 1 Individuell ankomst till Avignon
Ankomst till Avignon och incheckning på hotellet. Utforskning av staden.
Man träffar arrangörens representant mellan kl 15.00-18.00 och får en grundlig information på engelska. Om man anländer senare till Avignon träffas man vid cykelutlämningen dag 2 kl 09.00.

Dag 2: Graveson, ca 30 km plan mark.  
På morgonen biltransport till Barbentane ( ca 15 min) där man får sina cyklar. 
Härifrån cyklar man på små, lugna vägar utmed floden Rhône eller bevattningskanaler, längs foten av ”la Montagnette”, en litet berg på 170 m. På vägen finns charmiga byar och kapell där det kan vara skönt att ta en paus. Övernattning och middag på ett trevligt hotell.

Dag 3: Rundtur, ca 20 km plan mark. 
Dagens tur tar oss genom ett område med grönsaksodlingar mellan bergskedjorna Montagnette och Alpilles. Detta är Provence hjärta med små och pittoreska byar som bevarat sina gamla traditioner och marknader.
På vägen finner man: parfymtillverkning, park med vattenväxter, tillverkning av Santon-figurer ( de typiska keramikfigurerna till julkrubban), ljustillverkning, museum med målningar av berömda konstnärer födda i området.
Man återvänder och övernattar på samma hotell. Övernattning och middag.

Dag 4: Rundtur, ca 35 km plan mark. 
Dagens utflykt går till Tarascon där man kan besöka ett riktigt fint medeltida slott.
På tisdag morgon fylls gatorna av marknadsstånd med möjlighet till smakprov av regionens läckerheter. Vi återvänder sedan till vårt hotell som återigen bjuder på övernattning och middag.

Dag 5. Les Alpilles, ca 28 km plan mark.
Idag är det dags att cykla vidare till nästa övernattningsort. Turen går runt bergskedjan Alpillerna och leder till olivlundarnas förlovade land. I Fontvieille, en by grundad av stenhuggare, finns möjlighet att besöka en av de fyra väderkvarnarna i byn. Vidare kan man besöka ”Santon-byn”, en fascinerande lilleputtstad med över 400 figurer i dagliga scener från livet i en by . Vi kommer sedan till ett mysigt värdshus på landet. Övernattning och frukost

Dag 6. Rundtur, ca 25 km plan mark, med möjlighet att lägga till ca 7 km stigning upp till bergsbyn Beaux de Provence.
Dagens tur går genom ett landskap där oliver odlats i århundraden. Här passerar vi också ”Via Aurelia”, en gammal romersk väg mellan Arles och Aix-en-Provence. Så närmar vi oss bergsstaden Baux de Provence. Här finns möjlighet att besöka slottet med sina medeltida krigsmaskiner. Här finns även en spektakulär audiovisuell show ”Cathedrale d’Images”. Vidare ser vi ett antal vinddrivna olivoljepressar. Vi tar oss tillbaka till samma hotell. Övernattning och frukost

Dag 7. Arles och Avignon, ca 20 km, något kuperat. 
Turen går till Arles, som är med på UNESCO’s världsarvslista. Berömd för de romerska lämningarna. Den romerska arenan är ett måste! Små gator med skuggiga torg inbjuder till att utforska till fots, om man inte åker med ”det lilla tåget” på en guidad tur. På lördagar äger en färgstark marknad rum. Om man har tur kan man få se tjurar på arenan och ibland äger tjurrusningar rum på gatorna.
Från Arles tar man tåg tillbaka till Avignons centrum, (ca 20 min) tillsammans med cyklarna. Övernattning med frukost

 Dag 8 Avignon och hemfärd
Avfärd efter frukost och utcheckning. Avignon är en av Frankrikes mest intressanta städer. Möjlighet finns att beställa extranätter i Avignon före eller efter cykelturen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett