Provence - Familjeturer

En resa med kortare dagsetapper, och därför utmärkt för barnfamiljer och alla som i ett lugnt tempo önskar njuta av de mest välbekanta och lugnaste platserna i hjärtat av Provence. 

PROVENCE - FAMILJETURPå denna resa har man god tid att stanna och njuta av landskapet, besöka lokala hantverkare, strosa omkring i de smala gränderna i de livliga byarna, bada i poolen eller avnjuta en god lunch på en trevlig restaurang. 

Efter första natten i Avignon bor man tre nätter på samma hotell och två nätter på nästa hotell vilket betyder att man själv väljer dagsutflykter på cykel eller cykelfri dag om man vill. 

Dagliga upptäckter kommer att glädja både barn och vuxna lika mycket. Övernattningarna är speciellt utvalda med tanke på familjer och alla pensioner utom i Avignon har swimmingpool. En liten transport i början av turen (ingår i priset) gör att cykelturen kan påbörjas direkt på en liten lugn  väg utanför Avignon. Vid återresan till Avignon görs sista biten med ett regionalt tåg (ca 20 min) tillsammans med cyklarna.

Familjer med barn kan hyra barncykel, cykelkärra,och påhängscykel till en vuxencykel.

Resefakta 2018 Kontakta oss om du vill få information och pris på resor 2019.

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter.

CYKLINGEN: Dagsetapper på cykel är ca 20-35 km, lättcyklat i flackt landskap. Man cyklar på egen hand utifrån turbeskrivning och detaljerade kartor.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst alla veckodagar under perioden 1 april - 25 oktober. Resan startar och avslutas i Avignon. Välkomsinformation och cykelutlämningen sker kl 15.00 - 18.00 eller kl 09.00 dag två. OBS! På söndagar är cykelutlämningen stängd. Vid ankomst lördagar måste man därför vara på plats innan kl 18.00.

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.

Vad våra gäster tyckte:

Väl hemkomna och mycket nöjda! Du har rätt i att arrangemanget där nere var nära nog perfekt.
Du har definitivt stärkt din renommé inför ev kommande cykelturer.
Skriver Sture från Jonsered.

 

Priser 2018

Notera säsongstillägget 24/6 - 31/8

DUBBELRUM 
Från 8 400 SEK /person

TREBÄDDSRUM
Pris per vuxen i trebäddsrum.
Från 8 400 SEK

Pris för barn i sällskap med två vuxna i trebäddsrum.
0 t.o.m. 2 år: 1 000 SEK

3 t.o.m. 9 år: 3.900 SEK

10 t.o.m.17 år: 5.700 SEK

FYRBÄDDSRUM
Pris per vuxen i fyrbäddsrum.
Från 7.600 SEK

Pris för barn i sällskap med två vuxna i fyrbäddsrum.
0 t.o.m. 2 år: 1 000 SEK

3 t.o.m. 9 år: 4.700 SEK

10 t.o.m.17 år: 5.700 SEK

TILLÄGG HÖGSÄSONG
ankomst 24/6 - 31/8  
1 000 SEK/vuxen

 

I priset ingår

  • Övernattning inkl. frukost, tre-stjärniga hotell och charmigt pensionat, dusch/toalett på  rummen.  Pool utom i Avignon.
  • Middag på kvällen tre dagar.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Utförlig information på engelska vid välkomstmöte.
  • Utförligt kartmaterial med sevärdhetsbeskrivning.
  • Transport ut ur Avignon första cykeldagen.
  • Transport med tåg in till Avignon sista cykeldagen. 

OBS Måltider för barn 0-2 år ingår ej.

Man tar sig på egen hand till startorten.
Man kan flyga till Marseilles och därifrån resa med tåg ca 1,5 tim till Avignon. Andra alternativ är flyg  till Nice eller Paris och ta tåget därifrån. OBS! Det finns två stationer i Avignon. Välj "Avignon Centre".   

Cykelhyra

Touringcykel 24-växlad med cykelväska
900 SEK 

Elcykel med cykelväska
1,700 SEK 

Tandem
1.700 SEK 

Cykel för barn 11 till 18 år.
700 SEK 

Barncykel för barn t o m 10 år (20 eller 24 tums hjul)
600 SEK 

Påhängscykel ( kopplas till en vuxencykel)
700 SEK 

Barntrailer ( plats för två barn, totalt max 40 kg)
700 SEK

Hur går bokningen till?

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi Er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före resans starttidpunkt. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB/Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Familjetur

Dag 1 Individuell ankomst till Avignon
Ankomst till Avignon och incheckning på hotellet. Man träffar arrangörens representant mellan kl 15.00-18.00 och får en grundlig information på engelska. Om man anländer senare till Avignon träffas man vid cykelutlämningen dag två kl 09.00.

Dag 2: Graveson, ca 30 km plan mark.  
På morgonen biltransport till Barbentane ( ca 15 min) där man får sina cyklar. Härifrån cyklar man på små, lugna vägar utmed floden Rhône eller bevattningskanaler, längs foten av ”la Montagnette”, en litet berg på 170 m. På vägen finns charmiga byar och kapell där det kan vara skönt att ta en paus. Övernattning och middag på  hotell med pool.

 

Dag 3: Rundtur, ca 20 km plan mark. 
Dagens tur tar oss genom ett område med grönsaksodlingar mellan bergskedjorna Montagnette och Alpilles. Detta är Provence hjärta med små och pittoreska byar som bevarat sina gamla traditioner och marknader. Utefter vägen finner man parfymtillverkning, tillverkning av Santon-figurer ( små keramikfigurer), ljustillverkning, museum med målningar av berömda konstnärer födda i området. Slutligen återvänder man till samma hotell. Övernattning och middag.

Dag 4: Rundtur, ca 35 km plan mark. 
Dagens utflykt går till Tarascon där man kan besöka ett riktigt fint medeltida slott. På tisdag morgon fylls gatorna av marknadsstånd med regionens läckerheter. Vi återvänder sedan till vårt hotell som återigen bjuder på övernattning och middag.

Dag 5. Les Alpilles, ca 28 km plan mark.
Idag är det dags att cykla vidare till nästa övernattningsort. Turen går runt bergskedjan Alpillerna och leder till olivlundarnas förlovade land. I Fontvieille, en by grundad av stenhuggare, finns möjlighet att besöka en av de fyra väderkvarnarna i byn. Vidare kan man besöka ”Santon-byn”, en fascinerande lilleputtstad med över 400 figurer i dagliga scener från bylivet i en Provence . Turen leder till sist till ett mycket trevligt värdshus för övernattning. Även här finns pool.

Dag 6. Rundtur, ca 25 km plan mark, med möjlighet att lägga till ca 7 km  till bergsbyn Baux de Provence.
Dagens tur går genom ett landskap där oliver odlats i århundraden. Här passerar vi också ”Via Aurelia”, en gammal romersk väg mellan Arles och Aix-en-Provence. Så närmar vi oss bergsstaden Baux de Provence. Här finns möjlighet att besöka slottet med sina medeltida krigsmaskiner. Här finns även en spektakulär audiovisuell show ”Cathedrale d’Images”. Vidare ser vi ett antal vinddrivna olivoljepressar. Vi tar oss tillbaka till samma hotell.

Dag 7. Arles och Avignon, ca 20 km, något kuperat. 
Turen går till Arles, som är med på UNESCO’s världsarvslista och berömd för de romerska lämningarna. Den romerska arenan är ett måste! Små gator med skuggiga torg inbjuder till att utforska till fots, om man inte åker med ”det lilla tåget” på en guidad tur. På lördagar äger en färgstark marknad rum. Om man har tur kan man få se tjurar på arenan och ibland äger tjurrusningar rum på gatorna.
Från Arles tar man tåg tillbaka till Avignons centrum, (ca 20 min) tillsammans med cyklarna. 

 Dag 8 Avignon och hemfärd
Avfärd efter frukost och utcheckning. Avignon är en av Frankrikes mest intressanta städer. Möjlighet finns att beställa extranätter i Avignon före och efter cykelturen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett