Frankrike

Ostmarknad 

I Provence cyklar man genom olika landskapstyper och upplever yppiga slättområden, medelhavskusten med sitt säregna landskap och romartidens kulturella center. Etapperna är dels flacka och lättcyklade, dels kulliga med några stigningar att övervinna.

I Loiredalen är terrängen flack och cyklingen lätt. Man cyklar i hjärtat av Loiredalen omgiven av slott, domkyrkor, kulturstäder och byar. Inget annat område är så rikt på slott som Loiredalen. En härlig tur för både barnfamiljen och vuxna, och utmärkt för ovana cyklister.

På varje tur har man olika natur- och kulturupplevelser och man har lyckats kombinera landskapsupplevelser och landets sevärdheter på ett mycket bra sätt. 

Gå vidare i listan till vänster för att läsa om resorna!

 

Röster från tidigare gäster

"Jag vill bara tala om att vi tre damer som gjorde denna resa 17-24 sept. är mycket nöjda.
Allt fungerade fantastiskt bra. Bra cyklar, bra färdbeskrivningar och bra övernattningsställen och restauranger. Vi har inget att anmärka på. Vi hade dessutom strålande väder varje dag och inte en enda punktering."
Inger från Östersund

"Hej!
En liten rapport från en riktigt lyckad cykelsemester i Provence. Allt har fungerat mycket bra och vi är helt nöjda med resan. Dagsturerna var omväxlande och intressanta både med sevärdheter och natur. Vänliga och tillmötesgående människor som gärna vill hjälpa till med kartor, vägbeskrivning osv. Förutom att en av cyklarnas växlar krånglande (cykeln byttes ut dagen efter) och lite motvind och åskväder så är vi såå nöjda. Tack för Din hjälp med denna resa."
Anita och Ingegärd från Jönköping.

En fantastiskt härlig tur i underbara omgivningar med mycket kultur, vackra miljöer och fina naturupplevelser. Mycket välorganiserat från början till slut, alltid välkomna på hotellen och väskorna på plats. En underbar semester värd att rekommenderas. Ger mersmak!
Agnes.

Allting bara så underbart; varierande naturupplevelser och många nya intryck. Roligt med de annorlunda miljöerna på hotellen. Varierande och spännande. Vi är mycket nöjda totalt sett.
Pia

En höjdare. Den bästa semester vi haft.
Yngve.

Nu är vi tillbaka efter vår Frankriketur med start i Avignon. Vilken härlig upplevelse, allt fungerade perfekt (förutom en cykel som knorrade lite när man växlade). Vi är väldigt nöjda med allt, mat boende och turerna. Återkommer säkert nästa år igen. 
Birgitta från Täby som cyklade "Provence´s Vingårdar".

"Först vill jag tacka så oerhört mycket för det superbra arrangemanget kring vår nyligen avslutade cykelsemester i Provence. Vi upplevde att hotellen var charmiga och av bra klass, cyklarna jättebra, kartorna lättlästa och bagagetransporten oklanderlig"
Skrev Anne från Sollentuna 2012.