Suffolk

 Suffolk

Suffolk på den engelska ostkusten ger ett intryck av att tiden har stannat. Ett härligt lugn och gedigen engelsk atmosfär med små slingrande vägar mellan historiska byar. Gamla stugor med halmtak, ektimrade pubar, mäktiga slott byggda av den landstypiska gråa stenen och en långsträckt orörd kust kännetecknar denna del av det gröna England.

 

Kontakta oss för information och pris för resor 2019. 

RESANS LÄNGD: 8 dagar/7 nätter

CYKLINGEN: Dagsetapper 40-70 km.  Cykling i omväxlande flackt och kulligt landskap. Turen går mestadels på lugna åkerbruksvägar och landsvägar med ringa trafik. Vid infarter till samhällen får man dock tillfälligt räkna med ökad trafikmängd. Man cyklar på egen hand utifrån kartor och turbeskrivning.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomstdag: dagligen under perioden 25/3 - 23/10. Resan startar i Ipswich och avslutas i Bury St. Edmunds.

 

Priser 2018

 Pris per person i dubbelrum  25/3- 30/6 samt 1/9-23/10
7.500 SEK

 Pris per person i dubbelrum 1/7 - 31/8
 8.000 SEK

Tillägg för enkelrum
3.100 SEK

Prisavdrag vid ankomstdag onsdag eller lördag
300 SEK/person

I priset ingår följande

  • Övernattning på landstypiska hotell, samtliga med dusch och toalett på rummet.
  • Frukost.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Utförlig resebeskrivning på engelska med kartor. Kartor lämnas tillbaka vid resans slut.
  • Telefonassistans

MAN TAR SIG PÅ EGEN HAND TILL STARTORTEN
Man kan flyga till London och ta tåg eller buss till Ipswich och på tillbakaresan ta tåg från Bury St Edmunds till London.

Extra

Touringcykel, 24-växlad med cykelväska och reparationsväska.
800 SEK

El-cykel
1.600 SEK

Hur går bokningen till?

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi er en bokningsbekräftelse/faktura. När den däri angivna handpenningen är erlagd är resan säkrad. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast fyra veckor före resans avgång. Tre veckor före resan får ni era resehandlingar

Active Escapes AB / Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Suffolk dag för dag

Suffolk

 

Dag 1: Individuell ankomst till Ipswich
En modern stad med vackra parker, restauranger och ett myllrande centrum.


 Dag 2: Ipsvich-Needham market-Halesworth. Ca 50-60 km

Kort tågresa till Needham market (ca 5 £). Där provar man ut sin cykel och får information om turen. Därefter påbörjas cyklingen på småvägar till Debenham med sina halmtakshus och antikvitetsbodar. Sedan vidare till Saxtead Green ( Restaurerat postkontor från 1700-talet) och därefter till övernattningsorten Halesworth med sina historiska husfasader,små butiker och medel- tidskyrka.


 Dag 3: Halesworth. Kusttur. Ca 40 km

Över Suffolks hedar ut till kusten vid Wangford, en liten by med typiska engelska halmtakshus. Snart ser man kusten och turen fortsätter tillSouthwold, en charmant kuststad med stora grönytor, och en pir med fyrtorn. Här finns färgrika strandvillor samt ett bryggeri. Turen fortsätter sedan via Walbenwick och Wenhaston tillbaka till Halesworth.


 Dag 4: Halesworth-Woodbridge. Ca 50 - 60 Km

Längs kusten till Dunwich, Öst-Englands medeltida huvudstad. Därefter fortsätter turen över ett bedårande hedlandskap. Vi passerar ett fågelreservat i Minsmere. Turen fortsätter över hedlandskap och genom skogar till staden Woodbridge.


 Dag 5. Woodbridge-Stoke by Nayland Ca 45 - 70 km

När vi på dagens cykeltur passerat Ipswich fortsätter vi åter på landsbygden till " Constable County" och sedan genom ett mjukt kurvigt landskap till East Bergholt, landskapsmålaren John Contables födelseby. Turen går genom pittoreska byar med kyrkor och vacka korsvirkeshus. Dagens etappmål är Stokey by Nayland.


 Dag 6. Stoke by Nayland- Long Melford Ca 40 km

Över Suffolks mjuka kullar till " ullstaden" Hadleigh och sedan genom två av Englands vackraste byar, Kersey och Chelsworth. genom ett kulligt landskap cyklar vi vidare till den fascinerande ullstaden Long Melford som är vår övernattningsplats.


 Dag 7: Long Melford-Bury St Edmunds Ca 40 km

Vi åker i Lavenham genom en formlig labyrint av typiska korsvirkeshus och sedan vidare till Hartest och Ickworth House. Sedan är det bara några kilometer till charmiga Bury St Edmunds. Det finns tid för en promenad till katedralen, en sväng in på marknaden och varför inte ett besök på " the Nutshell", Englands minsta pub.


 Dag 8: Efter frukosten avfärd

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett