Cotswolds

Cotswolds

Startpunkten för denna tur är historiska universitetsstaden Oxford. Turen går i en underbar region genom den vackra landsbygden i Oxfordshire och Cotswolds. Här cyklar man i ett kulligt landskap med charmiga byar och har gott om tid att stanna upp och njuta av utsikten, naturen och arkitekturen. Förtjusande värdshus och pubar inbjuder till att ta en paus för lunch och förfriskningar. Att ta sig fram på cykel är fantastiskt för att utforska denna del av England.

Röster från tidigare gäster
”Vi har haft en mycket trevlig vecka i Cotswolds. Så vi ser fram emot fler nya cykelrutter i England till nästa år.
Hälsningar Anita och Christer, 2017”

Kika på bilder och  upplevelser på denna blogg som en av våra resenärer gjort om resan i Cotswolds 2018:  2hjulkul.blogspot.com


Resefakta 2019

RESANS LÄNGD: 8 dagar / 7 nätter. Kontakta oss om ni önskar annat antal resdagar. Det går att anpassa denna resa med både färre och fler dagar.

CYKLINGEN:  Dagsetapper 30 - 53 km. Lätt till mer ansträngade cykling i omväxlande flack  och kuperad terräng på lugna vägar. Övervägande asfalterade vägar men också sträckor med grusväg och stigar.

DATUM OCH ANKOMST: Ankomst dagligen under perioden mars - oktober. Resan startar i Oxford och avslutas i Woodstock. 

DAG-FÖR-DAG: Längre ned på sidan finns beskrivning av dagarnas cykelturer.


Priser 2019

Boende på små hotell, pensionat och pubar. För övernattning på 4-stjärniga hotell lämnas pris på förfrågan.

Antal resenärer  /  Pris per person i dubbelrum

              2                       11 000 SEK
              4                       10 600 SEK
              6                       10 400 SEK
              8                       10 100 SEK
            10 -                   10 000 SEK

Enkelrumstillägg
3 100 SEK

I resan ingår

  • Övernattning med frukost, dusch och toalett på rummet.
  • Touringcykel, 21-växlad med handbroms, cykelväska, karthållare och reparationsväska.
  • Kartor och utförlig resebeskrivning med tips om sevärdheter och restauranger, på engelska.
  • Välkomstdrink.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Cykelförsäkring.

Man tar sig på egen hand till startorten
Till Oxford samt från Woodstock finns tåg- och buss förbindelse med Londons flygplatser. Tex Heathrow - Oxford tar ca 1,5 tim och Woodstock till Heathrow ca 2,5 tim.

Extra tillval

El-cykel
1 000 SEK

Transfer
Busstransport från och till flygplats kan bokas för grupper. Pris på förfrågan.

Så här går bokningen till

Efter inkommen anmälan bokar vi in resan inkl. alla önskemål. När detta är klart skickar vi er en bokningsbekräftelse/faktura. Avtalet blir bindande för båda parter när vi bekräftat beställningen. Anmälningsavgift betalas inom 10 dagar och resterande belopp skall vara oss tillhanda senast fyra veckor före resans avgång. Ca tre veckor före resan får ni era resehandlingar.

Active Escapes AB/ Cycling Sweden uppfyller kraven enligt resegarantilagen.

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett

Dag för dag

Map Cotswolds

 

Dag 1 Individuell ankomst till Oxford.
På hotellet väntar kartmaterial och resebeskrivning, och därefter välkomstdrink på puben.

Dag 2 Oxford -- Eynsham Hall ca 29 km
Efter att man på morgonen fått sin cykel är det dags att utforska Oxford som har spännande arkitektur med gränder, tinnar och torn. Oxfords universitet består av 38 olika colleges och att besöka några av dessa imponerande byggnader är ett tips. När man senare på cykel lämnar Oxford går turen i en vackert lantlig miljö mot North Leigh för övernattning på grand Eynsham Hall.

Dag 3 Eynsham Hall -– Bourton-on-the Water ca 39 km
Cykling genom Cotswolds pittoreska byar, förbi hus med halmtäckta tak så typiska för regionen. Här finns byar med arkitektur och anor från 1200-talet. Man passerar vackra Minster Lovell och följer gamla handelsvägar mot Bourton-on-the-Water, även känd som "Venedig i Cotswolds."

Dag 4 Bourton-on-the Water -- Moreton-in-Marsh ca 43 km
Man cyklare djupare in i hjärtat av Cotswolds och möts av vacker natur och historiska underverk som går tillbaka till 300-talet, Anglosaxarnas tid. Efter en lunch vid Hollow Bottom Inn går vägen genom Chipping Camden där man absolut ska avsätta en stund och strosa på gatorna innan man cyklar vidare till dagens mål, Moreton-in-Marsh.

Dag 5 Moreton-in-Marsh -- Stratford-upon-Avon ca 38 km
Idag lämnar man Cotswolds böljande kullarna bakom sig och cyklar genom landsbygd och jordbrukssamhällen på väg mot Shakespeares land. Längs en cykelväg passerar man pittoreska och traditionella byar på väg till den berömda staden Stratford-upon-Avon. Här finns gott om tid att utforska den plats som William Shakespeare en gång kallade hem.

Dag 6 Stratford-upon-Avon – Kingham ca 53 km
När man lämnat Stratford-upon-Avon cyklar man mot Cotswolds igen. På bilfria vägar passerar man  byar i Tudor-stil, byggnader från normanderna och traditionella Cotswold byar. Slutdestinationen för dagen är den välbevarade byn Kingham som har en av de bästa restaurangerna i Cotswolds. Koppla av och njut av denna vackra by.

Dag 7 Kingham - Woodstock ca 44 km
Under sista dagens cykling passar man på att njuta av de sista vyerna i Cotswolds på vägen tillbaka till Oxfordshire. Det finns längs vägen möjlighet att äta sin lunch i en mycket liten by med en fantastisk 1700-tals pub med rätter lagade på lokala råvaror. Man når dagens destination för kvällen, Woodstock, och kan utforska staden och Blenheim Palace med fantastisk arkitektur och 2 000 tunnland trädgård.

Dag 8
Frukost, utcheckning och avresa. 

Bokningsbestämmelser
Anmälningsblankett